BESKRIVNING AV APPARATEN
A Manöverspak med en extra hög stigning "HI-LIFT"
B Omställare för reglage av 7 lägen för rostning
C Manöverknapp för uppvärmningsstödet*
D Uppvärmningsstöd*
E Isolerande hölje
FAvtagbart smultråg
G Elektrisk sladd
H Sladdutrymme under apparaten
I Knapp STOPP/UTKASTNING (STOP/EJECT)
J Knapp UPPTINING*
K Knapp UPPVÄRMNING*
L Springor för brödrostning
LÄS OCH FÖRSTÅ HELT DENNA ANVÄNDARMANUAL INNAN DU ANVÄNDER DEN FÖRSTA GÅNGEN:
FÖRE FÖRST
A ANVÄNDNINGEN
Ta ut apparaten från sin förpackning och ta bort alla
självhäftande etiketter.
Förpackningen kan återanvändas . Kasta den inte.
Sätt på brödrosten en eller 2 gånger (TOM) på läget för
maximal rostning för att få bort “nylukten”. Lufta rummet.
BRÖDROSTNING
Manöverspak befinner sig i höga läget, du kan placera
brödskivor i springorna - Fig.
Vrid reglageknappen 1 och 7 alltefter brödets natur och
tjocklek - Fig.
1 - Svagt rostat 4 - 5 Väl rostat
2 - 3 Lätt rostat 6 - 7 Starkt rostat
Sänk manöverspak, den låser sig i låga läget och
brödskivorna centreras automatiskt - Fig.
Höjs och sänks manöverspak, brödhissen låser sig endast
i låga läget då apparaten är inkopplad.
Sänk regleringen om du inte använder apparatens hela
kapacitet.
Brödrosten stannar automatiskt vid rostningens slut.
Styrknappen höjs och brödet blir åtkomligt.
HÖGLYFTFUNKTIONEN HI-LIFT/extra hög stigning
- Fig.
För att lättare kunna gripa tag i små brödskivor, lyft på
manöverspaken efter att rostningen avslutats.
STOPP-/UTKASTNINGSFUNKTIONEN - Fig.
För att kunna avbryta pågående rostning, trycker du på
knappen stopp/utkastning (stop/eject) : varvid brödet
automatiskt förs upp.
Försök aldrig att dra upp manöverspaken under
pågående rostning då du kan riskera att förstöra
mekanismen.
Å
TERUPPVÄRMNING AV GIFFLAR, SMÅBRÖD,
WIENERBRÖD...
Värm inte upp feta eller sockerhaltiga varor som
skulle kunna rinna ner i brödrosten.
Tryck på knappen ”uppvärmning finbröd”* för att föra
upp stödet ovanför brödrostens öppningar - Fig.
Placera regleringsknappen mellan nivån 3 och 4
- Fig.
Placera croissanter, småbröd, briocher, bullar…
- Fig. på metallstödet.
När du värmer russinbröd bör du ta bort de russin som
riskerar lossna och därmed skada apparaten.
Sänk styrknappen tills den låser sig.
Efter uppvärmningen, går manöverspaken tillbaka upp.
7
2
6
3
5
4
2
1
För att värma andra sidan vänder du gifflarna och
småbröden med användande av handskar eller en
brödtång om så behövs - Fig.
(Brödtången medföljer inte produkten)
Låt kallna under 1 till 2 minuter innan du för ner
uppvärmningsstödet genom att trycka på
manöverknappen åt motsatt håll.
Å
TERUPPVÄRMNING AV BRÖD INUTI
BRÖDROSTEN - Fig.
Sänk manöverspaken och tryck på knappen
" uppvärmning "
*
, du får då en kortare tid för att bara
värma upp ditt bröd som redan rostats.
UPPTININGSFUNKTION
- Fig.
Reglera önskad rostningsgrad, sänk styrknappen och
tryck på knappen “upptining”
*
, varvid längre tid
automatiskt ges för upptining och rostning av brödet.
RENGÖRING, UNDERHÅLL
, FÖRVARING
Före varje underhåll, rengöring eller användning skall
du koppla ur apparaten och låta den svalna.
Apparatens yttre rengör du bäst med en fuktig duk.
Torka - Fig.
För underhåll får du inte använda aggressiva produkter
(rengöringsmedel med kaustiksoda, metallputsmedel,
hypoklorit, etc.), inte heller metallredskap, stålull,
skrapsvamp eller liknande.
För rengöring av smultråget: dra ut det och kasta
smulorna - Fig.
Gör detta regelbundet, helst efter varje användning
(rostning eller återuppvärmning).
Om brödkanter, smulor eller bitar finns kvar i apparaten
vänder du på denna upp och ned för att få ut resterna.
Sätt noggrant tillbaka smultråget på plats. Kontrollera
efter varje användning.
Elsladden rullar du in i det därför avsedda utrymmet
under apparaten.
12
11
10
9
8
22
SWEDISH
* alltefter modell