INTRODUKTION
För att du ska få största möjliga glädje av
ditt våffeljärn, ber vi dig läsa igenom denna
bruksanvisning, innan du använder våffeljärnet
första gången. Vi rekommenderar att du spar
bruksanvisningen, om du vid ett senare tillfälle
skulle vilja informera dig om våffeljärnets
funktioner.
Allmänna säkerhetsinstruktioner
1. Använd våffeljärnet endast till det som det
är avsett for.
2. Våffeljärnet får endast anslutas till 230 V
3. Tag aldrig i metalldelarna på våffeljärnet
medan det används, eftersom metalldelarna
blir mycket warma.
4. Själva våffeljärnet får aldrig sänkas ner i
någon form av vätska.
5. Dra ur sladden när du använt våffeljärnet
färdigt.
6. Dra ut sladden och låt våffeljärnet bli helt
kallt innan du rengör det.
7. Använd ALDRIG metallredskap på de
specialbehandlade laggarna.
8. Undvik att dra i sladden när du tar ut den ur
kontakten.
9. Låt inte sladden hänga ut över en bordskant
eller liknande och se till att sladden inte
kommer i kläm i en låda eller liknande.
10. Placera aldrig våffeljärnet på, eller i närheten
av en spis eller i ugnen.
11. Våffeljärnet används endast inomhus.
12. Håll våffeljärnet under uppsyn vid
användande.
13. Små barn, som befinner sig i närheten av
våffeljärnet när det används, ska hållas
under uppsyn.
14. Våffeljärnet bör förvaras oåtkomligt för barn.
15. Använd inte våffeljärnet om det eller
sladden skadats. Indlever det til en fagmand
for reparation. Reparation ska utföras av
auktoriserad personal. Lyft alltid våffeljärnet
i handtaget.
Före första användandet
Innan du gräddar våfflor första gången, bör
laggarna torkas av med en lätt fuktad trasa.
Smörj därefter laggarna med en aning smör,
margarin eller matolja.
Allmänt bruk
1. Ställ våffeljärnet på ett hårt, vågrätt
underlag.
2. Anslut våffeljärnet till ett uttag på 220-240 V.
Lampan tänds. Under första uppvärmingen
kan en del rök uppstå, vilket är helt normalt.
3. Stäng locket och vänta tills lampan
slocknar. Nu har våffeljärnet uppnått rätt
temperatur.
4. Öppna våffeljärnet och häll smeten i mitten
på den nedre laggen. När locket stängs,
fördelas smeten över hela plåten.
5. Stäng locket. Lampan tänds och släcks
under användning, vilket visar att
termostaten ser till att plattorna har rätt
temperatur.
6. Locket lyfts en aning under gräddningen
eftersom smeten jäser något under
tillagningen. Öppna inte våffeljärnet den
första minuten av gräddningen.
7. Öppna våffeljärnet försiktigt. Lossa
våfflan försiktigt med en plast- eller
träspade som tål värme. Använd ALDRIG
metallredskap som kniv, gaffel, sked eller
metallspade för att lossa våfflan. Det kan
skada beläggningen på laggarna. Om
metallredskap har använts, bortfaller
garantin på våffeljärnet.
8. Låt våffeljärnet stå öppet när du är färdig
och dra ur sladden. Låt våffeljärnet svalna
helt innan du borstar bort ev. smulor från
laggarna. Rengör det med en torr trasa.
Använd aldrig vatten med rengöringsmedel
eller liknande.
5
SE