Använda apparaten
VDu kan använda hälsogrillen i fyra lägen:
◗ Grilläget party (halvöppen) (fig. 3).
I detta läget ger hälsogrillen en stor grillyta för tillagning av alla sorters snacks, såsom shashlik, satay,
grönsaker, frukt, o.s.v.
B
Endast bottenplattan kommer i kontakt med maten.
◗ Grilläget party (helt öppen) (fig. 4).
I detta läget ger hälsogrillen en stor grillyta för tillagning av alla sorters snacks, såsom shashlik, satay,
grönsaker, frukt, o.s.v.
B
Endast bottenplattan kommer i kontakt med maten.
◗ Grilläget panini (fig. 5).
Läget är särskilt lämpligt för snabbgrillning vid hög temperatur (rumpstek, hamburgare etc.) och för
att laga varma smörgåsar eller paninis.
B
Båda grillaggarna kommer i kontakt med maten.
◗ Grilläget gratäng (fig 6).
Detta är det idealiska läget för grillning och tillagning av gratäng samtidigt. Grilläget gratäng passar
även för tillagning av alla sorters 'öppna' smörgåsar, t.ex. med ägg, tomat, paprika och/eller lökringar
täckta med ost.
B
Den övre grillaggen ska inte komma i kontakt med maten.
Låt aldrig apparaten stå oövervakad vid användning.
1 Sätt laggarna i apparaten ('klick') (fig. 7).
2 Smörj laggarna lätt med lite smör eller olja.
3 Sätt in stickkontakten i vägguttaget.
4 Vrid temperaturkontrollen till den temperaturinställning som är lämplig för de ingredienser
som ska grillas. Se avsnitt 'Grilltider' i detta kapitel.
Temperaturlampan tänds.
5 Sätt grillen i önskat läge när temperaturlampan släcks.
Var försiktig: grillaggarna är heta!
◗ Grilläget party (halvöppen): dra den övre grillaggen till det högsta läget (1) (fig. 8).
◗ Grilläge panini: öppna grillen till hälften (fig. 9).
◗ Grilläge gratäng: öppna grillen till hälften.
6 Sätt fettbrickan under tömningsöppningen för att samla upp fettet eller saften (fig. 10).
◗ Obs! du måste placera två fettbrickor när apparaten är i grilläget party (helt öppen), en
under varje grillagg (fig. 11).
7 Lägg ingredienserna på grillaggen eller grillaggarna.
- För att få ett optimalt resultat bör ingredienserna läggas mitt på laggen eller laggarna.
- Under grillningen tänds och släcks temperaturlampan med jämna mellanrum som en indikation
på att värmeelementen slås på och stängs av för att upprätthålla rätt temperatur.
◗
rillägen party: lägg ut maten ovanpå grillytan. Vänd på maten med jämna mellanrum med
en stekspade av trä eller plast
(fig. 12).
◗ Grilläge panini: lägg maten i mitten på den lägre grillaggen (fig. 13).
◗ Grilläge gratäng: lägg maten i mitten på den lägre grillaggen (fig. 14).
8 Stäng apparaten (endast för grillägena panini och gratäng) (fig. 15).
◗ Grilläge panini: sänk den övre laggen försiktigt ner på ingredienserna. Den övre laggen vilar
nu på maten och gör så att den grillas jämnt på båda sidor.
SVENSKA 47
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 47