Svenska
Pierrade
®
Beräkna ungefär 200g mat per person: använd enbart färska
rumstempererade ingredienser (inte frysta eller alltför kalla).
Ta bort senor och fett från köttet. Ta bort alla ben ur fisk. Dela skaldjur i
två delar.
Skär köttet, fisken, grönsakerna eller frukten som skall tillagas i skivor
som är ca 1/2 cm tjocka och 5 till 6 cm långa. Om man tillagar “vanliga”
bitar av maten, så kan man inte utnyttja grillen optimalt.
Om du skall tillaga en komplett måltid (fisk, skaldjur, kött och frukt),
rekommenderar vi att stenhällen rengörs mellan varje typ av livsmedel (t ex
kött och frukt) så att man kan känna och uppskatta de olika smakerna och
aromen på bästa sätt. För detta ändamål levereras en skrapa tillsammans
med apparaten eller (beroende på modell) en spatel som skall användas för
att rengöra stenhällen från matlagningsrester. Använd inte vatten för att
rengöra stenhällen eftersom temperaturchocken kan få stenen att spricka.
Ställ in termostaten (beroende på modell) på den temperatur du har valt.
Beroende på trögheten i materialet, kommer det att ta 5–10 minuter innan
stenhällen uppnår en ny inställd temperatur om man gör en ändring medan
man använder grillen.
Stäng av grillen innan måltiden är klar: trögheten i stenhällen kommer att
göra att den kommer att vara mycket varm i åtminstone 10 minuter och
den sista omgången mat kommer att bli klar på eftervärmen.
Några recept:
Lägg skivorna av kött, fisk. grönsaker eller frukt på stenhällen och låt
dem tillagas efter egen smak. Krydda efteråt när du har fått maten på
tallriken. Serveras med kalla såser, sallad och potatis.
Pierrade
®
• biff (rumpstek, filé) • kyckling- eller kalkonbröst • kalvfilé
Farmhouse “Lant” Pierrade
®
• biff i skivor • kalvkött i strimlor • lammfilé utan fett • kyckling- eller kalkonfilé
Seafood Pierrade
®
• marulk- eller havsaborrefiléer • räkor eller lax • musslor/ostron • skivor av kräftor
Gourmet Pierrade
®
• jätteräkor ”gambas” • musslor/ostron • lax- eller havsaborrefiléer • oxfilé • fläskfilé • ankbröst
Frukt Pierrade
®
• apelsiner • äpplen • bananer • aprikoser
Tillaga den skivade frukten på stenhällen. Servera med varm chokladsås,
fruktsås pch vispad grädde.