104 x 142 mm
47
∙ Starta bryggningsomgången:
Sätt stickproppen i ett lämpligt vägguttag
och använd på/av-knappen för att starta
kaffekokaren. Filtreringsomgången startar
ochvattnetrinnergenomltret.
∙ Tag bort glaskannan:
Väntatillsalltvattenharrunnitgenomltret
innan du tar kannan från apparaten.
∙ Stäng av kaffekokaren:
Kaffet kan hållas varmt i kannan om du
lämnar kannan på den varma plattan.
Stäng av kaffekokaren genom att trycka på
när den sista koppen har hällts i.
Ifall apparaten inte stängs av manuellt,
kommer värmeplattan att förbli het i ungefär
35 minuter efter bryggningen, varefter
apparaten stänger av sig själv. Stäng alltid
av apparaten efter användning och dra
stickproppen ur vägguttaget.
Skötsel och rengöring
∙ Dra alltid stickproppen ur vägguttaget
och se till att apparaten har svalnat
innan rengöring påbörjas.
∙ Undvik risken för elektrisk stöt genom
att inte rengöra eller doppa apparaten
i vätskor. Kaffekokaren kan avtorkas
med en lätt fuktad trasa och ett milt
diskmedel kan användas. Torka torrt
efteråt.
∙ Använd inte slipmedel eller starka
rengöringslösningar.
∙ Avlägsna malet kaffe genom att öppna
lterhållarenochlyftautlterinsatsen.
Kasta bort det malda kaffet (denna
naturprodukt kan sättas i komposten).
∙ Sköljurlterinsatsen,torkadentorroch
sätt den på sin plats igen.
∙ Stänglterhållaren.
∙ Glaskannan, kannans lock och
lterinsatsenkandiskasivarmtvatten
eller i diskmaskin efter användningen.
∙ Diskningen underlättas av att du kan
öppna kannans lock och ta loss det
genom att dra det uppåt. Sätt det tillbaka
på plats efter rengöringen med ett lätt
tryck.
Avkalkning
∙ Beroende på vattenkvaliteten
(kalkinnehållet) på din hemort samt på
apparatens användningstäthet, behöver
alla apparater som används med varmt
vatten avkalkas (dvs kalkavlagringar
avlägsnas) regelbundet för att fungera
ordentligt.
∙ Garantikrav kan inte godkännas om
apparaten inte fungerar på grund av
otillräcklig avkalkning.
∙ En förlängd bryggningstid, högre oljud
vid bryggningen eller kvarblivet vatten
i behållaren indikerar att avkalkning av
kaffekokaren är nödvändig.
∙ En alltför stor kalkavlagring är
mycket svår att avlägsna, trots
att avkalkningsmedel används.
Den kan också orsaka läckage i
bryggningssystemet. Vi rekommenderar
därför att apparaten avkalkas
efter var trettionde eller fyrtionde
bryggningsomgång. För avkalkning kan
följande ättiksblandning användas:
∙ Blanda 80 ml ättiksyra med den
indikerade maximala mängden kallt
vatten.
∙ Häll avkalkningslösningen i
vattenbehållaren,sättettlteri
lterhållarenutan att tillsätta malet