Tefal HV2 Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning
40
Diska tillbehören i rent vatten med diskmedel innan du använder apparaten för första gången. Skölj
av och torka noggrant direkt efter.
Skivorna och kniven måste hållas smorda. Olja in dem efter rengöringen.
Låt aldrig din apparat köra om om skivorna inte har oljats in.
Stoppa aldrig ner fingrar eller föremål i trattarna.
A
Löstagbar kvarn
A1
Aluminiumbas
A2
Stift
A3
Självslipande rostfri kniv
A4
Skiva (beroende på modell)
A4a
Skiva med små hål (för mycket fin malning)
A4b
Skiva med medelstora hål (för finmalning)
A4c
Skiva för stora hål (för grovmalning)
A5
Aluminiummutter
B
Löstagbar bricka
C
Köttstoppare
D
Start-/stoppknapp
E
Motordel
Kvarn
(se fig. 1.1-1.4)
Förbered allt kött som ska malas, ta bort ben, brosk och senor. Skär köttet i bitar (ca 2 X 2 cm).
Knep: När du har malt färdigt kan du köra lite bröd igenom kvarnen, så får du ut allt som du malt.
F
Tillbehör för korv (beroende på modell)
G
Tillbehör för Kebbe (beroende på modell)
G1
Munstycke
G2
Ring
H
Grönsaksskärare (beroende på modell)
H1
Konbehållare/tratt
H2
Stoppare
H3
Trummor (beroende på modell)
H3a
Kon för grov rivning (röd)
H3b
Kon för fin rivning (orange)
H3c
Kon för tjocka skivor (mörkgrön)
H3d
Kon för fina skivor (ljusgrön)
H3e
Kon för frityrskivor
H3f
Tillbehör för tärning
I
Förvaringstillbehör (beroende på modell)
OBS! Ett häfte med säkerhetsanvisningar LS-123456 följer med denna apparat. Innan du
använder din apparat för första gången bör du läsa detta häfte ch noga spara det.
SV
BESKRIVNING
RÅD OM ANVÄNDNING
ANVÄNDNING
41
Korvtillbehör
(se fig. 2.1-2.3)
OBS! Detta tillbehör får endast användas sedan du malt köttet, kryddat det och blandat allt
ordentligt.
Låt först fjälstret ligga lite i ljummet vatten så att det återfår spänsen. Därefter trär du det på tratten
och drar på det 5 cm extra (och sluter till genom att göra en knut med ett snöre). Starta apparaten,
fyll på med malet kött och flytta fjälstret allt eftersom det fylls.
Obs: Detta arbete utförs bäst om man är två. Den ene fyller på kött, den andre ser till att fylla
fjälstret.
Låt korvarna få önskad längd och nyp ihop och vrid fjälstret. För bästa kvalitet på korven se till att
det inte kommer in luft när du fyller fjälstret och gör korvar om 10 till 15 cms längd (skilj av korvarna
genom att knyta om ett snöre).
Tillbehör kebbe
(se fig. 3.1-3.2)
Praktiskt råd:
När du vill ha en finare smet, r t.ex. kebbe (köttfärsbollar) eller kefta (färsspett), kan du passera
köttet 2–3 gånger genom kvarnen tills färsen uppnår önskad konsistens.
Grönsaksskärare
(se fig. 4.1-4.6)
Använd rekommenderad kon för varje typ av livsmedel: se tabell under fig. 6.
Råd för att få bästa resultat:
Ingredienserna som du använder bör vara fasta i konsistensen för att nå bästa resultat och undvika
att rester av llivsmedel fastnar i konhuset. Använd inte apparaten till att riva eller skiva alltför hårda
livsmedel som sockerbitar eller köttstycken.
(se fig. 5.1-5.6)
SV
RENGÖRING
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Tefal HV2 Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning