HB D10 S BRUKSANVISNING FÖR KOKPLATTA
SV
5019 619 01058
För att få största möjliga utbyte av din nya spishäll bör du läsa bruksanvisningen noggrant och förvara den som referens på lättillgänglig plats.
• För att sätta på spishällen vrider du vredet (vreden)
medsols till önskad effekt.
• För att stänga av hällen vrider du tillbaka vredet
(vreden) till läge
“0”
.
• Hällen har två indikeringslampor som visar när
kokzonerna är varma.
Kontrollera att den spänning som anges på
märkskylten motsvarar nätspänningen. De tekniska
uppgifter som finns på märkskylten på hällens
undersida finns även nedan:
SPISHÄLLENS OCH BÄNKSKIVANS MÅTT (mm)
1.
Snabbplatta gjutjärn Ø 180
2.
Snabbplatta gjutjärn Ø 145
3.
Strömindikeringslampor
4.
Kontrollvred för kokzon
5.
Kontrollvred för kokzon
ELEKTRISK ANSLUTNING
Nätspänning
Ledare: antal och
dimension
230 ~ +
HO5 RR-F 3 x 1,5 mm
2
Ratt
1-6
Tabell för användning av kokzonerna
1-2
Smälta t.ex. smör, choklad
2
Hålla maten varm och värma mindre
mängder vätska
3
Värma upp större mängder, göra krämer
och såser
3-4
Långsam kokning, t.ex..: kokta grönsaker,
spaghetti, soppor, långkok av biff,
stuvningar
4
För alla typer av stekt mat, kotletter, biff,
kokning utan lock, t.ex.: risotto
4-5
Bryna kött, steka potatis, steka fisk och
koka upp stora mängder vatten
6
Snabbstekning, biff i panna osv.
Typ PLATD 230 V - 50 Hz 3,5 kW
MILJÖSKYDD
Återvinn förpackningsmaterialet
• Förpackningsmaterialet kan återvinnas till 100 %, vilket
framgår av återvinningssymbolen .
• Hantera inte förpackningsmaterialet vårdslöst, utan ta
ditt ansvar och sortera och kassera det enligt de
anvisningar som finns vid återvinningscentralen.
Kassering av uttjänta hushållsapparater
• Denna produkt är märkt enligt EG-direktiv 2002/96/EEC
beträffande elektriskt och elektroniskt avfall (Waste
Electrical and Electronic Equipment, WEEE). Genom att
se till att denna produkt kasseras på rätt sätt bidrar du till
att förhindra potentiella, negativa konsekvenser för vår
miljö och vår hälsa.
Symbolen på produkten och på de dokument som
medföljer produkten visar att denna enhet inte får
behandlas som hushållsavfall Den skall i stället lämnas in
på en lämplig uppsamlingsplats för återvinning av
elektrisk och elektronisk utrustning. Hantera den i
enlighet med gällande föreskrifter.
Mer information om hur denna produkt ska hanteras,
återanvändas eller återvinnas får du av kommunen, men
du kan även fråga den butik där du köpte produkten.
Spara energi
•Använd kastruller och stekpannor som har en
bottendiameter som är lika stor som, eller något större,
än kokzonen.
• Använd endast flatbottnade kastruller och stekpannor.
• Ha alltid lock på kokkärlen när du lagar mat om det är
möjligt.
• Tillaga grönsaker, potatis och liknande med så lite
vatten som möjligt för att minska koktiden.
• Med en tryckkokare kan du spara ännu mer elektricitet
och tid.
VARNINGAR
• Använd aldrig kokplattorna utan att ställa något på dem.
• Undvik om möjligt att spilla vätska på plattorna medan
de fortfarande är varma.
• Hällen är uteslutande avsedd för att användas i hemmet
vid tillredning av mat. All annan användning är
förbjuden. Tillverkaren frånsäger sig allt ansvar för
olämplig användning eller felinställda kontroller.
• Undvik att utsätta hällen för utomhusmiljöer.
• Eventuella reparationer eller andra liknande åtgärder
får endast utföras av en behörig tekniker.
• Undvik att vidröra spisen när du är blöt, och var aldrig
barfota när du använder den.
• Denna maskin är inte avsedd att användas av personer
(barn) med reducerad fysisk, sensorisk eller mental
förmåga eller bristande erfarenhet och kunskap, såvida
de inte fått handledning eller instruktioner om
användningen av maskinen av en person som ansvarar
för deras säkerhet.
•
Håll barnen borta från
:
- Själva spisen för att undvika fysiska skador.
Hällen när den används eller just har använts eftersom
den kan vara mycket het;
- Förpackningar (påsar, plast, metalldelar osv.);
- Hällen då den ska kasseras.
• När hällen använts, kontrollera att vreden står i
läge
“0”
.
• Kontrollera att strömsladdar till andra elektriska
apparater som finns i hällens närhet inte kommer i
kontakt med varma delar.
• Lämna inte spisen när du använder stora mängder fett
eller olja. Olja och fett kan överhettas och fatta eld!
• Använd inte hällen som avlastnings- eller arbetsyta
• Lägg aldrig plast, aluminiumfolie, tyg, papper eller
liknande på eller invid plattorna /kokzonerna medan de
fortfarande är varma.
INNAN SPISHÄLLEN ANVÄNDS
Ta bort följande före användning:
- Självhäftande etiketter på hällens ovansida;
- Skyddande kartong och plastfilm;
- Kontrollera om hällen har skadats under transporten.
Om du är osäker, kontakta i så fall kundservice.
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
Viktigt:
Rengör aldrig hällen med högtryckstvätt eller
ångtvätt.
• Rengör hällen efter varje användningstillfälle, när den
har svalnat. Detta hindrar att smutsen gror in och gör
rengöringen lättare.
• Rengör elplattorna med en trasa fuktad i vatten och salt,
och polera med en trasa fuktad i olja.
• Använd aldrig vatten direkt på plattorna när du gör rent
dem, för att undvika att rost uppstår.
• Låt aldrig utspilld mat ligga kvar och torka fast på
plattorna.
• Använd inte rengöringsmedel med slipmedel eller
klorin, heller inte ugnsrengörare eller stålull när du ska
rengöra plattorna.
• Du bör regelbundet behandla hällen med ett
kommersiellt tillgängligt spisvårdmedel i enlighet med
instruktionerna på förpackningen.
TOPP AV ROSTFRITT STÅL
• När hällen används en längre tid kan plattornas färg
förändras på grund av de höga temperaturer som
uppnås.
• Delar av rostfritt stål måste rengöras med en svamp
och tvållösning, eller andra lämpliga
rengöringsprodukter som ej innehåller slipmedel.
• Torka torrt med en mjuk trasa.
• Sura ämnen, som exempelvis citronsaft, tomat, vinäger
skadar ytan om de inte torkas bort inom kort.
EMALJERAD TOPP
• Emaljerade delar måste rengöras med en svamp och
tvållösning, eller andra lämpliga rengöringsprodukter
som ej innehåller slipmedel.
• Torka torrt med en mjuk trasa.
• Sura ämnen, som exempelvis citronsaft, tomat, vinäger
skadar ytan om de inte torkas bort inom kort.