20
S
Start och användning
Start av apparaten
! Innan apparaten startas ska
installationsanvisningarna följas (se Installation).
! Innan apparaten ansluts ska utrymmena och
tillbehören rengöras med ljummet vatten och bikarbonat.
1. Sätt in stickkontakten i vägguttaget och försäkra dig
om att den gröna kontrollampan för NÄTANSLUTNING
och den röda kontrollampan för LARM tänds
(TEMPERATURVREDET ska inte vara i läge
).
2. Vrid TEMPERATURVREDET till läge SUPER: Den gula
kontrollampan för SUPER FREEZE tänds.
3. När den röda kontrollampan släcks, vrid
TEMPERATURVREDET till ett mellanläge.
I detta läge kan frysen användas.
Använd frysen på bästa sätt
Vrid vredet för FRYSENS FUNKTION för att reglera
temperaturen (se Beskrivning).
Frys inte in livsmedel som håller på att tina eller har
tinat. Sådana livsmedel måste tillagas för att
konsumeras (inom 24 timmar).
Färska livsmedel ska inte placeras så att de kommer i
kontakt med redan infrysta livsmedel. Färska livsmedel
ska placeras i det övre utrymmet för INFRYSNING och
FÖRVARING där temperaturen sjunker under 18 °C
och garanterar en snabb infrysning.
Lägg aldrig in igenkorkade eller hermetiskt tillslutna
glasflaskor i frysen. De kan gå sönder.
Max. mängd livsmedel som kan frysas in dagligen anges
på märkskylten som sitter inuti frysen (t.ex.: 4 kg/24h).
Vid infrysning av (om frysen redan är i drift):
- små mängder livsmedel (mindre än hälften av vad
som anges på märkskylten), vrid
TEMPERATURVREDET till läget SUPER
(snabbfrysning) (den gula kontrollampan tänds), lägg
in livsmedlen och stäng dörren. När infrysningen
avslutats, efter cirka 24 timmar, ska vredet vridas
tillbaka till normalt funktionsläge.
- stora mängder livsmedel (mer än hälften av vad som
anges på märkskylten), vrid TEMPERATURVREDET till
läget SUPER 24 timmar innan livsmedlen som ska frysas
läggs in. När infrysningen avslutats, efter cirka 24 timmar,
ska vredet vridas tillbaka till normalt funktionsläge.
! Undvik att öppna dörren under infrysningen.
! Vid strömavbrott eller vid fel ska dörren för frysen inte
öppnas: På detta sätt kan kylda och frysta livsmedel
förvaras utan problem under cirka 9 - 14 timmar.
! Kontrollampa för LARM. När denna röda
varningslampa tänds under en längre tid, betyder det att
frysen inte fungerar korrekt och att temperaturen håller
på att bli för hög (kontakta serviceverkstaden).
Denna kontrollampa kan tändas under kort tid:
a) När dörren öppnas under en längre tid (när matvaror
ställs in eller hämtas ut ur frysen).
b) När TEMPERATURVREDET vrids till läge Super.
Inget fel förekommer på frysen om kontrollampan
tänds i dessa två fall.
Islåda Ice
3
.
De är placerade i den övre delen av lådorna i
frysutrymmet vilket är ergonomiskt bättre samt gör de
lättare att göra rent (isen är inte längre i kontakt med
livsmedlen) och ergonomi (islådan droppar inte vid
påfyllningen).
1. Dra islådan uppåt och sedan utåt.
Kontrollera att islådan är fullständigt tom och fyll den
med vatten genom det därtill avsedda hålet.
2. Var försiktig så att du inte fyller över den markerade
nivån (MAX. VATTENNIVÅ). För mycket vatten gör det
svårt att tömma ut isbitarna, om detta sker, vänta tills
isen tinar och töm islådan).
3. Vrid islådan 90°: Tack vare principen med
kommunicerande kärl fylls formarna (se figur).
4. Stäng hålet med det medlevererade locket och sätt
tillbaka islådan genom att låta den falla ned ovantill i
sitt därtill avsedda säte.
5. När isen har bildats (det tar minst 8 timmar), slå
islådan mot en hård yta och blöt utsidan för att lossa
isbitarna. Töm sedan ut isbitarna ur hålet.
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX