Groupe Brandt DOP1547DG Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

MOTSVARIGHET : SIFFRA
°C
Fläskoch kött
Fläskstek (1 kg)
Kalvstek (1 kg)
Oxstek
Får (fårstek, bog 2,5 kg)
Fågel (1 kg)
Fågel, stora stycken
Kycklinglår
Fläsk/kalvkotletter
Revbensspjäll (oxkött) (1 kg)
Fårkotletter
Fisk
Grillad fisk
Stekt fisk (guldbraxen)
Fisk stekt i folie
Grönsaker
Gratäng (gratinerade grönsaker)
Potatisgratäng
Lasagne
Fyllda tomater
Bakverk
Sockerkaka
Rulltårta
Brioche
Brownies
Engelsk fruktkaka och liknande
Mjuk kaka med bär
Krämer
Småbröd - sandkakor
Jäsdegskakor
Maräng
Madeleine-kakor
Petits-chouxdeg
Miniatyrbakelser
Savaräng
Tårta av pajdeg
Tårta av tunn smördeg
Tårta av jäsdeg
Diverse
Spett
Pastej i lerdegsform
Pizza av pajdeg
Pizza av jäsdeg
Pajer
Sufflé
Inbakade pajer
Bröd
Rostat bröd
Tillslutna grytor (
vanliga köttgrytor
köttgrytor med grönsaker)
200
200
*240
*220
200
200
*200
*220
*200
*200
*200
165
*220
*180
*180
*180
200
165
*200
100
*220
*200
*220
*180
*210
*220
*210
*200
*210
*220
*210
*200
*200
180
2
2
2
1
2
1
2
2-3
2
2
2
1
3
1
2
1
2
2
3
2
2
3
3
2
2
2
2
2
2
3
2
2
1
1
3
2
2
3
2
3
4
4
3-4
4*
TB
TB
3
3
3-4
4
4
3-4
4
4-5
180
*200
180
150
*200
205
*220
*205
200
*220
205
180
*200
2
2-3
2
2
3
1
2
2
2
3
2-1
1
1
220
200
210
210
210
220
3
2
TB
3
3
2-3
180
180
180
180
180
180
180
180
165
180
180
180
100
180
200
180
170
2
2
2
2
2
2
2
2
1
2
3
1
2
3
2
1
1
90
tillsätt lite vatten
60-70
30-40
50-55
50-70
1h30-2h15
15-25
upplagda på gallret
15-20
25-30
10-20
15-20
35-45
Lergodsfat
10-15
30
55-60
40-45
40-45
35-50
5-10
25-30
25-30
stort glasfat
55-65
35-45
20-45 vattenbad
15-18
multifunktionell panna
45-50
1h30
5-10 plåtar på gallret
30-40 allt efter tjocklek
5-10
30-40multifunktionell panna
30-40 ugnsform 30 cm
15-25multifunktionell panna
35-45 multifunktionell panna
15-30
1h20-1h40 vattenbad
30-40 ugnsform 30cm
15-18 multifunktionell panna
30-45 ugnsform 30cm
50 ugnsform 21cm
40-45
30-50
1-2
på gallret
1h30-3h
allt efter
tillagningssätt
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
Tillagningstid
Anvisningar
TRADITIONELL TILLAGNING
MULTIFUNKTIONELL TILLAGNING
RÄTTER
*Förvärm till angiven temperatur. TB = Roterande grillspett (beroende på modell).
Grill med inställbar effekt: ändra effekten från minimum, 1, till maximum, 4. För andra modeller, välj .
Använd funktionen Grill och sätt det som ska grillas på gallret eller det roterande grillspettet. Ställ dropplåten under grillen eller på bottnen för
att samla upp vätskan.
Laga inte kött i den dropplåten - risk för stänk.
Ett vattenbad ska alltid börja med kokande vatten. Fyll inte för mycket i skålen.
• Tillagning görs med stängd lucka.
Med Grill och roterande grillspett ska inte 220°C överskridas (temperatur som rekommenderas i denna guide) och luckan ska
vara stängd under grillning.
CZ5701689-00-SV
°C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
Siffror
1 2 3 4 5 6 7 8 9 maxi
Alla kött- och fläskrätter ska hållas i rumstemperatur innan de ställs in i ugnen.
Tillagning på 2 funktionsnivåer
UGNEN MÅSTE FÖRVÄRMAS INNAN RÄTTERNA STÄLLS IN I DEN
Det går att tillaga flera rätter samtidigt (av samma typ eller av olika typer) utan att vare smaken eller lukten överförs från den ena till den andra, om
man väljer rätter som tillagas vid samma temperatur
. Du behöver inte sätta in eller ta ut rätterna vid samma tidpunkt. Tillagningstiderna i tabellen som står
angivna för en rätt ska förlängas med ca 10
till 20 minuter.
All kopiering av detta dokument, inklusive partiell, är förbjuden.
1
2
3
4
25 mn
Förvärm ugnen med 40-50°C med funktionen för roterande värme i 5 minuter.
Stäng av ugnen och låt ugnen jäsa i 25-30 minuter i restvärmen.
Förfarande: För recept med deg med jäst.
Häll degen i en ugnsfast form, ta ut stöden till ugnsstegarna och ställ in formen på bottnen.
Recept med jäst (beroende på modell)
Ingredienser:
2 kg mjöl
1 240 ml vatten
40 g salt
4 paket torkad bakjäst
Blanda degen med mixer och jäs den i ugnen
.
En emaljplåt
och två galler
Två galler
Två galler
Två emaljplåtar
1
5
3
1
3
1
3
1
3
Små BAKELSER
2 KAKOR
1 fisk + 1 kaka
* beroende på modell
CZ5701689-00-SV
FUNKTIONSPROVNING ENLIGT
STANDARD IEC 60350
LIVSMEDEL T°C TID UGNSSTEGE
FÖRVÄRMNING
ANMÄRKNINGAR
Mördegskakor
(8.4.1)
175°C 24 min
3 ja
Djup plåt
Små fruktkakor
(8.4.2)
185°C 22 min 2
ja
Djup plåt
*160°C 42 min 3-1
ja
Djup/normal plåt
Mjuk kaka
utan fett
(8.5.1)
180°C 30 min
1 nej
Formen ställd på gallret
*180°C 40 min
3-1 nej
Två formar ställda på ett galler
och en plåt
Äpplepaj
(8.5.2)
185°C 35/40 min
2 nej
Galler
*180°C 50/55 min
3-1 ja
Två formar ställda på ett galler
och en plåt
Gratinerad
yta
(9.1)
275°C 2-3 min
3
Förvärm
i 5 min
Tillagas 2-3 min på gallret
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Groupe Brandt DOP1547DG Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för