MOTSVARIGHET : SIFFRA
➜
°C
Fläskoch kött
Fläskstek (1 kg)
Kalvstek (1 kg)
Oxstek
Får (fårstek, bog 2,5 kg)
Fågel (1 kg)
Fågel, stora stycken
Kycklinglår
Fläsk/kalvkotletter
Revbensspjäll (oxkött) (1 kg)
Fårkotletter
Fisk
Grillad fisk
Stekt fisk (guldbraxen)
Fisk stekt i folie
Grönsaker
Gratäng (gratinerade grönsaker)
Potatisgratäng
Lasagne
Fyllda tomater
Bakverk
Sockerkaka
Rulltårta
Brioche
Brownies
Engelsk fruktkaka och liknande
Mjuk kaka med bär
Krämer
Småbröd - sandkakor
Jäsdegskakor
Maräng
Madeleine-kakor
Petits-chouxdeg
Miniatyrbakelser
Savaräng
Tårta av pajdeg
Tårta av tunn smördeg
Tårta av jäsdeg
Diverse
Spett
Pastej i lerdegsform
Pizza av pajdeg
Pizza av jäsdeg
Pajer
Sufflé
Inbakade pajer
Bröd
Rostat bröd
Tillslutna grytor (
vanliga köttgrytor
köttgrytor med grönsaker)
200
200
*240
*220
200
200
*200
*220
*200
*200
*200
165
*220
*180
*180
*180
200
165
*200
100
*220
*200
*220
*180
*210
*220
*210
*200
*210
*220
*210
*200
*200
180
2
2
2
1
2
1
2
2-3
2
2
2
1
3
1
2
1
2
2
3
2
2
3
3
2
2
2
2
2
2
3
2
2
1
1
3
2
2
3
2
3
4
4
3-4
4*
TB
TB
3
3
3-4
4
4
3-4
4
4-5
180
*200
180
150
*200
205
*220
*205
200
*220
205
180
*200
2
2-3
2
2
3
1
2
2
2
3
2-1
1
1
220
200
210
210
210
220
3
2
TB
3
3
2-3
180
180
180
180
180
180
180
180
165
180
180
180
100
180
200
180
170
2
2
2
2
2
2
2
2
1
2
3
1
2
3
2
1
1
90
tillsätt lite vatten
60-70
30-40
50-55
50-70
1h30-2h15
15-25
upplagda på gallret
15-20
25-30
10-20
15-20
35-45
Lergodsfat
10-15
30
55-60
40-45
40-45
35-50
5-10
25-30
25-30
stort glasfat
55-65
35-45
20-45 vattenbad
15-18
multifunktionell panna
45-50
1h30
5-10 plåtar på gallret
30-40 allt efter tjocklek
5-10
30-40multifunktionell panna
30-40 ugnsform 30 cm
15-25multifunktionell panna
35-45 multifunktionell panna
15-30
1h20-1h40 vattenbad
30-40 ugnsform 30cm
15-18 multifunktionell panna
30-45 ugnsform 30cm
50 ugnsform 21cm
40-45
30-50
1-2
på gallret
1h30-3h
allt efter
tillagningssätt
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
Tillagningstid
Anvisningar
TRADITIONELL TILLAGNING
MULTIFUNKTIONELL TILLAGNING
RÄTTER
*Förvärm till angiven temperatur. TB = Roterande grillspett (beroende på modell).
•
Grill med inställbar effekt: ändra effekten från minimum, 1, till maximum, 4. För andra modeller, välj .
•
Använd funktionen Grill och sätt det som ska grillas på gallret eller det roterande grillspettet. Ställ dropplåten under grillen eller på bottnen för
att samla upp vätskan.
•
Laga inte kött i den dropplåten - risk för stänk.
•
Ett vattenbad ska alltid börja med kokande vatten. Fyll inte för mycket i skålen.
• Tillagning görs med stängd lucka.
Med Grill och roterande grillspett ska inte 220°C överskridas (temperatur som rekommenderas i denna guide) och luckan ska
vara stängd under grillning.
CZ5701689-00-SV
°C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
Siffror
1 2 3 4 5 6 7 8 9 maxi
Alla kött- och fläskrätter ska hållas i rumstemperatur innan de ställs in i ugnen.