17
PRINCESS TIPS
- DENNA APPARAT ÄR ENDAST AVSEDD FÖR HUSHÅLLSBRUK.
- Se till att sladden eller en eventuell förlängningssladd läggs undan så att ingen snubblar över den.
- Med den här typen av apparat kan en skadad sladd endast bytas ut med särskilt verktyg av vår service-
avdelning.
- Använd aldrig apparaten utomhus.
- Var försiktig med tillbehören, låt dem inte falla eller stöta mot hårda föremål.
- Se noggrant efter apparaten om det finns barn i närheten. Var naturligtvis även försiktig själv.
- Låt apparaten svalna ordentligt innan du ställer undan den.
- Barn ska hållas under uppsikt så att de inte leker med apparaten.
- Om apparaten används av personer med ett fysiskt, mentalt eller motoriskt funktionshinder eller nedsatt
sinnesförmåga, eller brist på erfarenhet och kunskap, kan fara uppstå. Personer som är ansvariga för
deras säkerhet ska ge uttryckliga instruktioner eller hålla dem under uppsikt när de använder apparaten.
PRINCESS-RECEPT
Efter tillagningen av popcorn i apparaten kan diverse ingredienser tillsättas i skålen med popcorn. På det
här sättet kan du få popcorn med olika smak. Så kan du göra söta popcorn genom att strö florsocker över
de varma popcornen. Du kan även få salta popcorn genom att strö riven parmesan eller salt på popcornen.
Även nedanstående recept är mycket passande för att göra specialvarianter.
KRYDDIGA POPCORN MED NÖTTER
Ingredienser: 1 mått puffmajs, 2 msk olivolja, 125 g mandlar, 125 g osaltade cashewnötter,
1 tsk cayennepeppar, 1 tsk paprikapulver.
Tillagningssätt: Tillaga popcornen enligt ovanstående beskrivning. Rosta mandlarna och cashewnötterna i
en stekpanna. Tillsätt kryddorna. Häll nötterna och popcornen i en skål. Låt kallna och popcornen är klara
att ätas.
POPCORNSNACK MED VALNÖTTER
Ingredienser: 1 mått puffmajs, 1 kopp äppelsirap, 2 tsk honung och 100 g malda valnötter.
Tillagningssätt: Tillaga popcornen enligt ovanstående beskrivning. Blanda äppelsirapen och honungen
och värm detta i en kastrull tills detta smält samman till en mycket tunn och flytande vätska. Ta en skål
och smörj in den lätt med litet olja. Tillsätt popcornen och de malda valnötterna och häll över siraps- och
honungsblandningen. Låt kallna något och popcornen är klara att ätas.
CHOKLADPOPCORN
Ingredienser: 60 g popcorn, 80 g blockchoklad, 2 matskedar (30 ml) socker, 1 matsked (15 ml) mjölk,
1 matsked (15 ml) smör (eller margarin)
Tillagningssätt: Smält chokladen, mjölken och smöret och häll slutligen i sockret. Låt blandningen
svalna tills den är ljummen och häll sedan i den i bunken. Blanda i popcornen och rör ihop allt. Ställ
in popcornröran i kylskåpet och låt den svalna. Ta ut bunken ur kylskåpet och vänd upp och ner på
den så att chockladpopcornen lossnar.
KARAMELLPOPCORN
Ingredienser: 60 g popcorn, 100 g socker, 250 ml vatten, en kopp vatten med is
Tillagningssätt: Smält sockret och vattnet till en karamellblandning. Lägg i de varma popcornen i den heta
karamellblandningen och häll ner blandningen i koppen med vatten och is, så att den stelnar. Låt den
torka ordentligt.
KNAPRIGA POPCORN MED MANDLAR (ELLER NÖTTER)
Ingredienser: 60 g popcorn, 200 g socker, 250 ml vatten, 30 g mandlar eller nötter
Tillagningssätt: Smält sockret och vattnet till en karamellblandning. Häll sedan i
popcornen i bunken, tillsammans med mandlarna eller nötterna. Blanda ihop och låt
svalna.