12
F
Använd alltid det medföljande
täcklocket tillsammans med denna
funktion, utom vid uppvärmning
av soppor då locket inte behövs!
Om maten är förpackad på ett sådant sätt att
locket inte kan användas, bör du göra 2-3 snitt
i förpackningen så att det inte skapas övertryck
under värmningen.
Tryckutjämning
Gör hål i plastfolien med en gaff el eller
liknande så att trycket kan utjämnas när ånga
bildas i behållaren under tillagningen.
Nettovikten får vara 250 - 600 g när denna
funktion används. I annat fall bör du använda
den manuella funktionen för att uppnå bästa
resultat.
För att uppnå bästa resultat bör du se till
att ugnen har rumstemperatur innan denna
funktion används.
6
Th
SENSE UPPVÄRMNING
Denna funktion används för att värma
färdiglagad mat som antingen är fryst, kall
eller har rumstemperatur.
Lägg maten på en mikrovågssäker och
värmetålig tallrik eller fat.
1
2
3
1. Vrid funktionsratten till Auto-läget.
2. Tryck på Auto-knappen för att välja önskad
automatisk funktion.
3. Tryck på startknappen.
Individuell inställning
När du använder denna funktion har du också
möjlighet att själv kontrollera slutresultatet
genom den Individuella inställningen. Detta
gör att du själv kan ställa in en högre eller lägre
sluttemperatur eller justera tidsinställningen.
Standardinställningen ger dock vanligtvis bäst
resultat.
Om maten som värmts har blivit för varm för
att ätas direkt kan du lätt rätta till det innan du
använder denna funktion nästa gång.
Det gör du genom att välja en Hög (Hi) eller
Låg (Lo) nivå med ”+/-”-ratten.
När du lägger upp en rätt på en tallrik
för att värma den bör du placera tjockare
och kompaktare matingredienser längs
tallrikens ytterkanter och tunnare eller lättare
ingredienser i mitten.
höjer
sluttemperaturen.
sänker
sluttemperaturen.
Anmärkning:
Den individuella inställningen kan endast
göras eller ändras under de 20 första
sekunderna av funktionen. Detta gäller även
när “ ” visas.
Programmet får inte avbrytas så länge
“ ” visas i teckenfönstret.
Programmet kan däremot avbrytas när tiden
visas.
Placera tunna köttskivor ovanpå varandra
eller ”varva” dem.
Tjockare matstycken, såsom
köttfärslimpor och korvar, bör
placeras nära varandra.
Ståtid
En ståtid på 1-2 minuter förbättrar alltid
resultatet, särskilt för fryst mat.
Får inte användas tillsammans
med denna funktion.
+
-