12
Svensk
Råd och tips
Hacka frukt och grönsaker: Placera
2 koppar (475 ml) med frukt- eller
grönsaksbitar i tillbringaren. Sätt på
locket, använd PULSFUNKTIONEN (
)
och RÖRA OM (
),några gånger, ca 2
till 3 sekunder åt gången tills du fått
önskad konsistens.
Göra fuktpuré: Placera 2 koppar (475 ml)
konserverad eller kokad frukt i tillbringaren.
Tillsätt 2 till 4 matskedar (30 till 60 ml)
fruktjuice eller vatten för varje kopp (240
ml) frukt. Sätt på locket och MOSA (
)
under ca 5 till 10 sekunder.
Göra grönsakspuré: Placera 2 koppar
(475 ml) konserverade eller kokade
grönsaker i tillbringaren. Tillsätt 2 till 4
matskedar (30 till 60 ml) buljong, vatten
eller mjölk för varje kopp (240 ml) med
grönsaker. Sätt på locket och MOSA (
)
under ca 10 till 20 sekunder.
Göra köttpuré: Lägg kokt tärnat mört kött
i tillbringaren. Tillsätt 3 till 4 matskedar (45
till 60 ml) buljong, vatten eller mjölk för
varje kopp (240 ml) med kött. Sätt på locket
och RÖRA OM (
) under 10 sekunder.
Stoppa mixern och skrapa tillbringarens
sidor. Sätt på locket och MOSA (
) under
ytterligare ungefär 10 till 20 sekunder.
Puré av keso eller ricotta: Lägg keso eller
ricotta i tillbringaren. Sätt på locket och MIXA
(
) tills den är jämn vilket tar ungefär 25 till
35 sekunder. Stoppa mixern och skrapa vid
behov tillbringarens sidor. Om nödvändigt
tillsätter du 1 tesked (15 ml) lättmjölk per
kopp (240 ml) med keso. Använd som bas
för fettsnål dipp eller pålägg.
Blanda flytande ingredienser
vid bakning: Häll vätskorna i
tillbringaren. Sätt på locket och kör med
VÄTSKAHASTIGHETEN (
) tills allt är
väl blandat vilket tar ungefär 10 till 15
sekunder. Häll den flytande blandningen
över de fasta ingredienserna och rör
om ordentligt.
Röra ut klumpar i spad: Om du får
klumpar i såser eller i spad kan du placera
såsen eller spadet i tillbringaren. Sätt på
locket och MIXA (
) tills den är jämn
vilket tar ungefär 5 till 10 sekunder.
Blanda mjöl och vätska till redningar:
Placera mjöl och vätska i tillbringaren.
Sätt på locket och RÖRA OM (
) tills
blandningen är jämn vilket tar ungefär 5
till 10 sekunder.
Bereda en vit sås: Placera mjölk, mjöl
och eventuellt salt i tillbringaren. Sätt
på locket och RÖRA OM ( ) tills allt
är väl blandat vilket tar ungefär 5 till 10
sekunder. Häll ut i en kastrull och koka
som vanligt.
Göra pannkakssmet eller våffelsmet
av färdig mix: Placera mix och andra
ingredienser i tillbringaren. Sätt på locket
och MIXA (
) tills den är väl blandad
vilket tar ungefär 10 till 20 sekunder.
Stoppa mixern och skrapa vid behov
tillbringarens sidor.
Riva ost: Skär mycket kall ost i 1,5
centimeters kuber. Placera upp till
1
⁄2 kopp
(120 ml) ost i tillbringaren. Sätt på locket
och kör med VÄTSKAHASTIGHET (
)
under ca 5 till 10 sekunder. Hårda ostar,
som parmesan, ska vara i rumstemperatur
och sedan köras med VÄTSKAHASTIGHET
(
) under 10 till 15 sekunder.
Göra havregryn för småbarn:
Placera havregryn i tillbringaren. Använd
PULSFUNKTIONEN (
) och MIXA ( )
tills du får önskad konsistens, ca 5 pulser
med vardera 2 till 3 sekunder. Tillaga
som vanligt.
Göra barnmat från vuxenmat: Placera
den beredda vuxenmaten i tillbringaren.
Sätt på locket och RÖRA OM (
) under
10 sekunder. MOSA (
) sedan under
ungefär 10 till 30 sekunder.
Skölja tillbringaren: Fyll tillbringaren till
hälften med varmt vatten. Tillsätt några
droppar diskmedel. Sätt på locket och
RÖRA OM ( ) tills sidorna är rena vilket
tar ca 5 till 10 sekunder. Skölj ur och torka.
Tillbringaren kan även diskas grundligt i
en diskmaskin. För att få bästa resultatet
rekommenderar vi att lock, ingrediensmått,
låskrage, knivdel och tätningsring
diskas för hand. Se avsnittet Skötsel och
rengöring, sidan 9.