67 68
användning av stavmixern
l
Du kan mixa soppor, såser,
milkshakes, majonnäs och
barnmat m.m.
för mixning i bägare (om
sådan medföljer)
l
Fyll inte bägaren över
2
⁄3.
Obs!
Om det inte medföljer någon
bägare i förpackningen väljer du
ett annat kärl av lämplig storlek. Vi
rekommenderar ett högt kärl med
raka sidor och en diameter som
är något större än stavmixerns fot.
Då kan du komma åt att röra om
ingredienserna utan att de stänker
över kanten.
för mixning i kastrull
l
Ta alltid bort kastrull från spisen
och låt varm vätska svalna till
rumstemperatur innan du mixar.
1 Montera handtaget inuti
mixerskaftet
1
och vrid moturs för
att låsa.
2 Koppla in.
3 Placera livsmedlen i bägaren
eller en liknande behållare. Håll
sedan bägare stadigt när du
väljer hastighet (välj PÅ ”O” för
långsammare omblandning och för
att minimera stänk och Turbo för
snabbare omblandning).
l
Placera bladet i maten innan
du sätter igång mixern så
undviker du stänk.
l
Låt inte vätskan komma upp över
skarven mellan handtaget och
mixeraxeln.
l
För bladet genom maten och
mosa eller rör om för att blanda
maten.
l
Stavmixern är inte lämpad
för att krossa is.
l
Koppla ur mixern innan rengöring
om den satts igen.
4 Efter användning släpper du PÅ
”O”- eller Turbo-knappen. Dra ur
sladden och vrid mixerhandtaget
moturs för att ta loss mixeraxeln
från mixerhandtaget.
A
användning av vispen
(om sådan medföljer)
l
Du kan vispa lätta ingredienser
som äggvitor, grädde och
pulverdesserter.
l
Vispa inte tjockare blandningar
som matfett och socker. Det kan
skada vispen.
1 Tryck in trådvispen i vispkragen
2
.
2 Montera handtaget på vispkragen
och vrid moturs för att låsa.
3 Lägg det som ska vispas i en skål.
4 Sätt i stickkontakten och tryck ner
PÅ ”O”-knappen.
För att vispa på högre hastighet
trycker du på Turbo-knappen.
Rör vispen medurs.
För att minska stänkandet trycker
du på PÅ ”O”-knappen.
l
Låt inte vätskan komma över
visptrådarna.
5 Efter användning släpper du PÅ
”O”- eller Turbo-knappen, drar ur
sladden och plockar isär delarna.
B
så här använder du
kniven (om sådan
medföljer)
l
Du kan hacka kött, grönsaker,
örter, bröd, kex och nötter.
l
Hacka inte hårda livsmedel som
kaffebönor, iskuber, kryddor eller
choklad – då skadar du bladet.
1 Avlägsna eventuella ben och skär
livsmedlet i 1–2 cm stora kuber.
2 Montera gummiringen
bm
på
botten av knivskålen. (Då glider
inte skålen på underlaget).
3 Montera knivbladet over stiftet i
skålen
3
.
4 Tillsätt livsmedlen.
5 Montera knivlocket, vrid det och
lås fast det
4
.
6 Montera handtaget på mixeraxeln
5
. Vrid medurs för att låsa.
7 Sätt i sladden. Håll skålen stadigt.
Tryck sedan på Turbo-knappen.
Alternativt kan du trycka på
Turbo-knappen stötvis för att få
en pulserande verkan.
8 Dra ut stickkontakten och
demontera enheten när du är klar.