91
använda din
grönsakssvarv
• Innan du sätter fast tillbehöret ska du
avlägsna stänkskyddet.
1 Ta bort locket från låghastighetsuttaget
2
.
2 Med tillbehöret i det läge som
visas enligt
3
, placera det mot
låghastighetsuttaget och vrid för att låsa
det på plats.
3 Placera skålen under skärskivan.
4 Skär upp maten så att den passar i
matarröret och fäst på kniven vid änden
på matarstaven.
5 Placera matarstaven i matarröret och se
till att spåret på matarstaven är i höjd
med räfflan på matarröret.
6 Vrid till Max
4
och håll mataren i
läge för att leda livsmedlet ner genom
matarröret. Använd inte för mycket
kraft.
råd & tips
• Ersätt pasta och nudlar med svarvade
grönsaker.
• Använd fasta frukter och grönsaker utan
kärnor och frön som inte är tomma i
mitten.
• Använd inte mjuk, saftig eller övermogen
mat eftersom den kan falla isär när den
svarvas.
• Många viktiga vitaminer och
näringsämnen återfinns i skalet på frukt
och grönsaker så ta bara bort det om
det inte går att äta.
• Välj grönsaker som är så raka som
möjligt.
• Kapa av änden av livsmedlet så att det
uppstår en plan yta som kan fästas
vid änden på matarstaven. Ojämna
ändar gör att det kan bli svårt att fästa
livsmedlet på änden på matarstaven
vilket ger ett dåligt resultat.
• Se till att livsmedlets diameter inte är
större än 5 cm så att det kan fästas vid
änden på matarstaven på ett säkert sätt.
• Efter svarvningen kommer du att ha kvar
konformade ändbitar. Dessa bitar kan
skivas upp och användas.
• Ånga lätt, blanchera, koka eller stek den
svarvade maten.