Groupe Brandt FP1070XN Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

Kød
Svinesteg (1 kg) 200° 2 180° 2 180° 2 90
Kalvesteg (1 kg) 200° 2 180° 2 180° 2 60-70
Oksesteg *240° 2 210° 2 30-40
Lam (lammekølle, lammebov 2,5 kg) *220° 1 220° SV 200° 2 50-55
Fjerkræ (1 kg) 200° 2 220° SV 180° 2 210° SV 180° 2 50-70
Stort fjerkræ 180° 1 1h30-2h15
Kyllingelår *220° 3 210° 3 15-25
Svine- kalvekoteletter *220-240° 3 15-20
Højreb (1 kg) *220-240°
3-4 210° 3 25-30
Fårekoteletter *275° 4 10-20
Fisk
Grillet fisk *275° 4 15-20
Fisk i fad (guldbrasen) *200° 2 180° 2 180° 2 35-45
Fisk i papillote *220° 2-3 *200° 2-3 10-15
Grøntsager
Gratin (kogte ingredienser) *275° 3-4 220 2-3 30
Kartoffelgratin *200° 2 180° 2 180° 2 55-60
Lasagnes *200° 2 180° 2 180° 2 40-45
Farserede tomater *200° 2 180° 2 180° 2 40-45
Bagning
Sukkerbrødsrand 180° 1 165° 1 180° 2 35-45
Roulade *220° 3 5-10
Brioche *180° 1 *210° 1 165° 1 165° 1 25-30
Brownies *180° 2 180° 2 25-30
Cake - Sandkage *180° 1 *180° 1 180° 1 180° 2 55-65
Clafoutis 200° 2 180° 2 35-45
Cremer 165° 2 150° 2 20-45
Cookies - Småkager *200° 3 165° 3 180° 3 15-18
Kugelhopf 180° 1 180° 1 180° 1 45-50
Marengs 100° 2 100° 2 100° 2 1h30
Madeleinekage *220° 2 *210° 2 *210° 2 5-10
Vandbakkelsesdej *200° 3 *180° 3 180° 2 30-40
Små butterdejskager *220° 3 *200° 3 5-10
Savarin *180° 2 180° 1 165° 1 30-40
Tærte i mørdej *210° 2 200° 2 210° 2 30-40
Tærte i butterdej *220° 2 *220° 2 15-25
Tærte i gærdej *210° 2 *180° 2 35-45
Diverse
Stegespid *275° 4 15-20
Dej i postejform *200° 2 180° 2 1h20-1h40
Pizza i mørdej *210° 2 200° 2 30-40
Pizza i brøddej *220° 3 *200° 3 *200° 1 15-18
Æggekage *210° 2 200° 2 200° 1 30-45
Soufflé 180° 1 180° 1 180° 1 50
Pie *200° 2 180° 2 40-45
Brød *220° 1 *200 1 *220° 1 30-50
Ristet brød *275° 4-5 1-2
Lukket gryde (
stuvning 180° 1 165° 1 180° 1 1h30-3h
baeckaofen)
*Ovnen foropvarmes til temperaturen anført .
Steg ikke kød i bradepanden: risiko for overstænkning.
Et vandbad skal altid starte med kogende vand: fyld ikke fadet for meget.
GRILL med variabel styrke: varier styrken fra mini til maxi (se vejledning).
I GRILL funktion skal retterne stilles på risten eller stegevenderen; bradepanden stilles på nederste trin for at samle stegesaften op.
Stegning/bagning sker med lukket dør; dog skal døren stå på klem med maksimal temperatur .
Overskrid ikke 220°C i grill funktion med stegevender (Anbefalet
temperatur i denne vejledning) og brug grill funktionen med lukket dør.
40° 65° 100° 150° 165° 180° 200-210° 220-240° 275°
Tal 12 3456 7 8 9 maxi
RETTER
Stege/
bage tider
TRADITIONEL STEGNING/BAGNING
MULTIFUNKTION STEGNING/BAGNING
TRIN
TRIN
TRIN
TRIN
TRIN
TRIN
TRIN
PYRO
ÆKVIVALENS: TAL
°C
Fläskoch kött
Fläskstek (1 kg) 200° 2 180° 2 180° 2 90
Kalvstek (1 kg) 200° 2 180° 2 180° 2 60-70
Oxstek *240° 2 210° 2 30-40
Får (fårstek, bog 2,5 kg) *220° 1 220° SV 200° 2 50-55
Fågel (1 kg) 200° 2 220° SV 180° 2 210° SV 180° 2 50-70
Fågel, stora stycken 180° 1 1h30-2h15
Kycklinglår *220° 3 210° 3 15-25
Fläsk/kalvkotletter *220-240° 3 15-20
Revbensspjäll (oxkött) (1 kg) *220-240° 3-4 210° 3 25-30
Fårkotletter *275° 4 10-20
Fisk
Grillad fisk *275° 4 15-20
Stekt fisk (guldbraxen) *200° 2 180° 2 180° 2 35-45
Fisk stekt i folie *220° 2-3 *200° 2-3 10-15
Grönsaker
Gratäng (gratinerade grönsaker) *275° 3-4 220 2-3 30
Potatisgratäng *200° 2 180° 2 180° 2 55-60
Lasagne *200° 2 180° 2 180° 2 40-45
Fyllda tomater *200° 2 180° 2 180° 2 40-45
Bakverk
Sockerkaka 180° 1 165° 1 180° 2 35-45
Rulltårta *220° 3 5-10
Brioche *180° 1 *210° 1 165° 1 165° 1 25-30
Brownies *180° 2 180° 2 25-30
Engelsk fruktkaka och liknande *180° 1 *180° 1 180° 1 180° 2 55-65
Mjuk kaka med bär 200° 2 180° 2 35-45
Krämer 165° 2 150° 2 20-45
Småbröd - sandkakor *200° 3 165° 3 180° 3 15-18
Jäsdegskakor 180° 1 180° 1 180° 1 45-50
Maräng 100° 2 100° 2 100° 2 1h30
Madeleine-kakor *220° 2 *210° 2 *210° 2 5-10
Petits-chouxdeg *200° 3 *180° 3 180° 2 30-40
Miniatyrbakelser *220° 3 *200° 3 5-10
Savaräng *180° 2 180° 1 165° 1 30-40
Tårta av pajdeg *210° 2 200° 2 210° 2 30-40
Tårta av tunn smördeg *220° 2 *220° 2 15-25
Tårta av jäsdeg *210° 2 *180° 2 35-45
Diverse
Spett *275° 4 15-20
Pastej i lerdegsform *200° 2 180° 2 1h20-1h40
Pizza av pajdeg *210° 2 200° 2 30-40
Pizza av jäsdeg *220° 3 *200° 3 *200° 1 15-18
Pajer *210° 2 200° 2 200° 1 30-45
Sufflé 180° 1 180° 1 180° 1 50
Inbakade pajer *200° 2 180° 2 40-45
Bröd *220° 1 *200 1 *220° 1 30-50
Rostat bröd *275° 4-5 1-2
Tillslutna grytor (
vanliga köttgrytor 180° 1 165° 1 180° 1 1h30-3h
, köttgrytor med grönsaker)
*Förvärm till angiven temperatur.
Stek inte kött eller fläsk i dryppannan: risk för stänk.
Ett vattenbad ska alltid påbörjas när vattnet kokar upp: häll inte in för mycket vatten i pannan.
GRILL med varierande effekt: effekten kan varieras från min till max (se bruksanvisningen).
Beroende på inställt värde i GRILL-funktionen, ställ rätterna som ska grillas på gallret eller på stekvändaren ; dryppannan ska vara på nedersta effektsteget för att samla in
spadet.
Tillagningen sker med stängd ugnslucka; vid max temperatur , ska luckan dock vara på glänt.
En Grill där stekvändaren används ska inte överstiga 220°C (temperatur rekommenderad i denna användarmanual)
och rätten ska grillas med stängd ugnslucka.
40° 65° 100° 150° 165° 180° 200-210° 220-240° 275°
Siffror 1 2 3456 7 8 9 max
MOTSVARIGHET : SIFFRA
°C
RÄTTER
Tillagningstid
TRADITIONELL TILLAGNING
MULTIFUNKTIONELL TILLAGNING
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
EFFEKTSTEG
PYRO
MOTSVARIGHET : SIFFRA
°C
ANVÄNDNINGSRÅD FÖR UGNEN
Tillagning av fläsk och kött
Alla kött- och fläskrätter ska hållas i rumstemperatur
innan de ställs in i ugnen. Skär bort allt späck runt
mörkt kött för att undvika rök- och luktutveckling.
Välj helst en lergryta (stänker mindre än grytor av
glas) anpassad till köttstycket som ska tillagas.
Salta i slutet av tillagningsprocessen för att undvika
att tömma köttet på blod så det inte torkar ut.
Tillsätt några skedar varmvatten i grytan för att und-
vika att spadet förkolnar.
Tillagningstid
oxstek (blodig) mellan 10 till 15 minuter
för 500 g
grisstek mellan 35 till 40 minuter för 500 g
kalvstek mellan 30 till 40 minuter för 500 g.
Vid tillagningsprocessens slut måste köttet slås in i
aluminiumfolie, låt det vila i 10 till 15 minuter. Denna
vilotid gör att köttfibrerna slappnar av, färgen blir
enhetlig och köttet behåller musten.
För grillat kött: bestryk med ett tunt skikt olja.
Grillat mörkt kött ska inte stickas; använd hellre stek-
spade för att vända på köttbitarna.
Stick hål under vingarna på fågel så att fettet rinner
ut utan att stänka.
Tillagning av bakverk
Val av bakform:
Undvik ljusa och blanka formar:
Tillagningstiden blir längre.
De kräver en förvärmning av ugnen.
Ta hellre formar av plåt som maten inte fastnar på
för kakor, pajer… Bakverket blir knaprigt och brungräddat
på undersidan.
Tips:
Tveka inte att täcka insidan av formarna eller en emal-
jerad grytas botten med smörgåspapper: Pappret
skyddar formen för syrliga fläckar och underlättar urta-
gning. Tillsätt alltid jäst sist och låt den inte komma i
beröring med salt: annars förlorar jästen sina egenska-
per.
Varje gång som du väljer ett tillagningssätt med fläk-
ten för luftcirkulation på rekommenderar vi att sänka
temperaturen med 30°C till 50°C i förhållande till ett
traditionellt tillagningssätt.
Tillagningstiderna förlängs då med 5 till 10 minuter.
Tillagning av grönsaker
Vid tillagning av potatisgratäng rekommenderar vi att
förkoka den skivade potatisen i mjölk eller i mjöl +
grädde.
För att lätt kunna skala paprikor: grilla paprikorna
under en rödglödgad grill medan du vänder på dem:
när skalet börjar svälla, slå in dem i en plastpåse och
låt dem ligga i några minuter, därefter lossnar skalet
lätt.
För att laga fyllda tomater: Kapa av översta delen,
kärna ur tomaterna, salta dem inuti, vänd dem upp
och ner och lägg på ett galler så att de hinner rinna av
innan du lägger in fyllningen.
Låt endiverna (tillagas med skinka och bechamelsås)
dropptorka under en längre tid. annars blir såsen fly-
tande och förlorar sin smak av vattnet i spadet.
När man täcker en gratäng med ströbröd måste det
blandas med riven schweizerost som tar upp allt fett så
att gratängen blir knaprig.
(beroende på modell)
Tillagning på 3
funktionsnivåer
Tillagning på 2
funktionsnivåer eller
UGNEN MÅSTE FÖRVÄRMAS INNAN RÄTTERNA STÄLLS IN I DEN
Det går att tillaga flera rätter samtidigt (av samma typ eller av olika typer) utan att vare smaken eller lukten överförs från den ena till den andra, om man väljer rätter
som tillagas vid samma temper
atur. Du behöver inte sätta in eller ta ut rätterna vid samma tidpunkt. Tillagningstiderna i tabellen som står angivna för en rätt ska förlän-
gas med ca 10 till
20 minuter.
All kopiering av detta dokument, inklusive partiell, är förbjuden.
Om tillagningen tar lång tid, stäng av ugnen i 5 till 10 minuter innan tillagningstiden är slut och ta vara på den kvarvarande värmen för att slutföra tillagningen.
Små BAKELSER
2 KAKOR
2 galler
1 fisk + 1 kaka
2 galler
1
5
3
1
3
1
3
3 En emaljplåt
1
2
3
4
25 mn
Förvärm ugnen med 40-50°C med funktionen för roterande värme i 5
minuter. Stäng av ugnen och låt ugnen jäsa i 25-30 minuter i restvärmen.
Förfarande: För recept med deg med jäst.
Häll degen i en ugnsfast form, ta ut stöden till ugnsstegarna och ställ in formen på bottnen.
Recept med jäst
Ingredienser:
2 kg mjöl
1 240 ml vatten
40 g salt
4 paket torkad bakjäst
Blanda degen med mixer och jäs den i ugnen
.
CZ5701412 SV 06/12
*Forhåndsoppvarme som vist.
Kjøtt skal ikke stekes i den dype langpannen: fare for sprut.
Vannbad skal alltid begynne med kokende vann: ikke fyll i for mye vann.
GRILLENS styrke kan reguleres: reguler styrken fra minimum til maksimum (se veiledning).
Når du velger GRILL skal retten plasseres direkte på risten eller på spydet: den dype langpannen skal stå på nederste rille for å ta i mot saften.
Stekingen skal skje med lukket dør; skjønt ved på maksimal temperatur skal døren være halvåpen.
Ved bruk av grillspyd under grillen skal temperaturen ikke være høyere enn 220°C (anbefalt temperatur i denne veiledningen)
og ovnsdøren skal være lukket.
40° 65° 100° 150° 165° 180° 200-210° 220-240° 275°
Sifre 1 2 3456 7 8 9 maxk.
FORHOLD MELLOM SIFRE OG TEMP
°C
FORHOLD MELLOM SIFRE OG TEMP
°C
Kjøtt
Svinestek (1 kg) 200° 2 180° 2 180° 2 90
Kalvestek (1 kg) 200° 2 180° 2 180° 2 60-70
Stek av storfe *240° 2 210° 2 30-40
Lamm (lammelår, skulder 2.5 kg) *220° 1 220° GP 200° 2 50-55
Fjærkre (1 kg) 200° 2 220° GP 180° 2 210° GP 180° 2 50-70
Store stykker fjærkre 180° 1 1h30-2h15
Kyllinglår *220° 3 210° 3 15-25
Svine / kalve koteletter *220-240° 3 15-20
Koteletter av storfe (1 kg) *220-240°
3-4 210° 3 25-30
Lammekoteletter *275° 4 10-20
Fisk
Grillet fisk *275° 4 15-20
Stekt fisk (dorade) *200° 2 180° 2 180° 2 35-45
Innpakket fisk *220° 2-3 *200° 2-3 10-15
Grønnsaker
Gratenger ( kokte grønnsaker) *275° 3-4 220 2-3 30
Grateng dauphinois *200° 2 180° 2 180° 2 55-60
Lasagne *200° 2 180° 2 180° 2 40-45
Fylte tomater *200° 2 180° 2 180° 2 40-45
Bakverk
Savoie kjeks 180° 1 165° 1 180° 2 35-45
Rullet kjeks *220° 3 5-10
Bolledeig *180° 1 *210° 1 165° 1 165° 1 25-30
Brownies *180° 2 180° 2 25-30
Formkaker *180° 1 *180° 1 180° 1 180° 2 55-65
Clafoutis 200° 2 180° 2 35-45
Kremer 165° 2 150° 2 20-45
Tørre småkaker *200° 3 165° 3 180° 3 15-18
Kugelhopf 180° 1 180° 1 180° 1 45-50
Marengser 100° 2 100° 2 100° 2 1h30
Madeleines *220° 2 *210° 2 *210° 2 5-10
Vannbakkels *200° 3 *180° 3 180° 2 30-40
Små feuilleté-kaker *220° 3 *200° 3 5-10
Savarinkaker *180° 2 180° 1 165° 1 30-40
Mørdeigterter *210° 2 200° 2 210° 2 30-40
Tynne feuilletéterter *220° 2 *220° 2 15-25
Terter med hevet deig *210° 2 *180° 2 35-45
Diverse
Brochetter *275° 4 15-20
Terrindeig *200° 2 180° 2 1h20-1h40
Pizza av mørdeig *210° 2 200° 2 30-40
Pizza av brøddeig *220° 3 *200° 3 *200° 1 15-18
Quicher *210° 2 200° 2 200° 1 30-45
Suffleer 180° 1 180° 1 180° 1 50
Tourtes *200° 2 180° 2 40-45
Brød *220° 1 *200 1 *220° 1 30-50
Grillet brød *275° 4-5 1-2
Lukket kasserolle 180° 1 165° 1 180° 1 1h30-3h
(daube, baeckaofen)
RETT
Steketid
VANLIG STEKING
MULTIFUNKSJONER
RILLE
RILLE
RILLE
RILLE
RILLE
RILLE
RILLE
PYRO
90
15-20
50-70
90-120
20-30
90-180
10-20
30-40
50
15-20
15-20
10
45
60-90
60-90
45-60
45
40
25-30
55-60
10-12
90
25
30-40
40-60
15-18
10-20
60-70
30-40
40-50
15-25
20-45
150
20 pastry
20 meringues
90
90-120
20-30
15-18
30-45
50
30-50
40
Cooking
time
1
1
1
180°
*180°
180°
*240°
2
2
2
2-3
2-3
200°
215°
200°
180°
180°
Setting
°C
40°
100°
65°
150°
165°
200-210°
275°
1
3
2
4
5
6
9 max
RELATIONSHIP OF SETTINGS TO TEMPERATURE
°C
220-240°
7
8
2
1-2
1
1
1
2
2
2
2
2
2
1
3
2
2
3
1-2
3
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
3
2
1
2
200°
200°
200°
180°
240°
180°
210°
200°
*180°
180°
*180°
*210°
100°
*180°
*180°
165°
*200°
*210°
*200°
*210°
*200°
*200°
*180°
150°
*210°
180°
*200°
*150°
*210°
*220°
*210°
*220°
180°
DISHES
2
1
3
2
2
2
2
3
2
3
2
1
1
2
180°
165°
165°
180°
200°
180°
150°
200°
*180°
*200°
200°
180°
*200°
180°
3
3-4
3-4
4
3-4
3-4
2-3
2-3
*220-240°
*240°
*275°
*275°
*275°
*275°
200°
200°
1
1
1
2
1
1
180°
*200°
200°
180°
*220
MULTIFEATURE OVEN
CONVENTIONAL OVEN
SHELF
SHELF
SHELF
SHELF
v SHELF
SHELF
SHELF
180°
180°
180°
180°
180°
180°
180°
180°
180°
*210°
100°
160°
180°
150°
180°
210°
180°
180°
180°
180°
165°
2
1-2
1
1
2
2
2
2
2
3
2
3
2
1-2
3
2
2
2
2
1
2
*Pre-heat to the temperature shown for or depending on model.
Avoid roasting roast meat in the grill pan to prevent spitting.
Pour boiling water into a bain-marie before cooking, but do not overfill.
The Grill setting can be adjusted from low to high (see instructions).
When using the grill, place the food on the wire shelf beneath or on a spit and then use the grill tray below to catch the juices.
Cooking in the oven is done with the door closed. However, the door must be ajar when using the feature at highest temperature.
If using the spit do not exceed 220 ºC (the temperature suggested throughout this guide) and keep the door closed.
White meat
Roast pork (2 lb)
Pork chops
Chicken (3 lb)
Turkey/duck (6lb)
Sausages (1 lb)
Red meat
Braised beef
Lamb chops
Roast beef (2 lb) rare
Lamb (legs, shoulder)(4 lb)
Fish and various meat
Kebabs
Grilled fish
Salmon steack
Baked fish
Vegetables
Jacket potatoes
Roast vegetables
Roast potatoes
Rice
Staffed pepper
Cakes and pastry
Sponge cake
Cake-Madeira cake
Scones
Meringues
Small cakes
Chou pastry
Angel cakes
Short breads-Rich
Short crust pastry
Fruit crumble
Short or puff pastry
Fruit pie
Tart base
Baked custards
Rich fruit cake
Lemon-meringue pie-
pastry
meringues
Various
Steak and kidney pie
Rice pudding
Yorkshire pudding
Bread base pizza
Quiche
Soufflés
Bread
Lasagnes
PYRO
F
80
200
135
300
150°
350°
550
400-425
425-475
180°
90
15–20
50–70
90–120
20–30
90–180
10–20
30-40
50
15-20
15–20
10
45
60–90
60–90
45–60
45
40
25–30
55–60
10-12
90
25
30–40
40–60
15–18
10–20
60–70
30–40
40–50
15–25
20–45
150
20
leivonnaista
20 marenkia
90
90–120
20–30
15–18
30–45
50
30–50
40
Paistoaika
1
1
1
180°
*180°
180°
*240°
*180°
2
2
2
2–3
2–3
200°
215°
200°
180°
180°
Asetus
°C
40°
100°
65°
150°
165°
200–210°
275°
1
3
2
4
5
6
9 maks.
ASETUSTEN JA LÄMPÖTILOJEN SUHDE
Ü
°C
220–240°
7
8
2
1–2
1
1
1
2
2
2
2
2
2
1
3
2
2
3
1–
2
3
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
3
2
1
2
200°
200°
200°
180°
240°
180°
210°
200°
*180°
180°
*180°
*210°
100°
*180°
*180°
165°
*200°
*210°
*200°
*210°
*200°
*200°
*180°
150°
*210°
180°
*200°
*150°
*210°
*220°
*210°
*220°
180°
RUOKA
2
1
3
2
2
2
2
3
2
3
2
1
1
2
180°
165°
165°
180°
200°
180°
150°
200°
*180°
*200°
200°
180°
*200°
180°
3
3–4
3–4
4
3–4
3–4
2–3
2–3
*220–240°
*240°
*275°
*275°
*275°
*275°
200°
200°
1
1
1
2
1
1
180°
*200
°
200°
180°
*220
MONITOIMIUUNI
TAVALLINEN UUNI
TASO
TASO
TASO
TASO
TASO
TASO
TASO
180°
180°
180°
180°
180°
180°
180°
180°
180°
*210°
100°
160°
180°
150°
180°
210°
180°
180°
180°
180°
165°
2
1–2
1
1
2
2
2
2
2
3
2
3
2
1-2
3
2
2
2
2
1
2
*Esilämmitä uuni lämpötilaan, joka näkyy kohdassa tai mallista riippuen.
Vältä paistilihan paistamista grillipellillä roiskeiden välttämiseksi.
Kaada kiehuvaa vettä hauteeseen ennen paistamista, mutta varo lisäämästä liikaa vettä.
Grillin voi säätää alhaisesta korkeaan lämpötilaan (katso ohjeet).
Kun käytät grilliä, aseta ruoka alapuolella olevalle ritilälle tai vartaaseen ja sen alle grillipelti nesteen keräämistä varten.
Paistaminen uunissa tapahtuu uuninluukku kiinni. Luukun tulee kuitenkin olla raollaan, kun käytetään -toimintoa korkeimmalla mah-
dollisella lämpötilalla.
Jos käytät varrasta , käytä korkeintaan 220 ºC lämpötilaa (tässä oppaassa ilmoitettua ohjelämpötilaa) ja pidä luukku kiinni.
Vaalea liha
Porsaanpaisti (1 Kg)
Porsaankyljykset
Broileri (1400 g)
Kalkkuna/ankka (2500 g)
Makkarat (450 g)
Punainen liha
Haudutettu naudanliha
Lampaankyljykset
Paahtopaisti (1 Kg), puoliraaka
Lammas (jalka, lapa) (1.8K g)
Kala ja muut lihat
Kebab
Grillattu kala
Lohipihvi
Paistettu kala
Vihannekset
Uuniperuna
Paistetut vihannekset
Paistetut perunat
Riisi
Täytetty paprika
Kakut ja leivonnaiset
Sokerikakku
Kuivakakku
Teeleivät
Marengit
Pienet kakut
Tuulihatut
Muffinit
Murokeksit, pullat
Murotaikinaleivonnaiset
Muropiirakka
Voitaikinaleivonnaiset
Hedelmäpiiras
Kakkupohja
Vanukkaat
Marjapiiras pullapohjalla
Sitruuna-marenkipiiras
leivon-
naiset
Muut
Lihapiiras
Riisivanukas
Yorkshiren vanukas
Leipäpohjainen pizza
Quiche-piiras
Kohokkaat
Leipä
Lasagne
PYRO
180°
UUNIN KÄYTTÖ
Paistit
Ota kaikki paistit huoneenlämpöön vähintään tunti
ennen paistamista. Poista ylimääräinen rasva savun ja
hajujen välttämiseksi.
Käytä mahdollisuuksien mukaan saviastioita lasiastioi-
den sijaan räiskymisen välttämiseksi, ja käytä niin suur-
ta astiaa, että paisti mahtuu siihen helposti.
Älä ripottele paistin päälle suolaa ennen paistamista,
koska se kuivattaa lihaa.
Lisää muutama ruokalusikallinen lämmintä vettä pais-
toastiaan nesteen palamisen välttämiseksi.
Uunista ottamisen jälkeen kääri paisti foliopaperiin ja
anna levätä 10–15 minuutin ajan. Lihasta tulee mehuk-
kaampaa ja pehmeämpää sekä tasaisemman väristä.
Lihan grillaaminen: Valele kevyesti öljyllä. Älä pis-
tele punaista lihaa, ja käännä liha lastalla tai pihdeillä.
Pistele siipikarjan lihaan reikiä siipien alle, jotta neste
pääsee valumaan roiskumatta.
Kakkujen paistaminen
Kakkuvuoan valitseminen:
Vältä lasisia ja kiiltäväpintaisia vuokia:
Ne vaativat pidemmän paistoajan.
Uunin on oltava esilämmitetty.
Käytä tortuille ja piiraille teflonvuokia.
Ne antavat leivonnaisille rapean, ruskistuneen pohjan.
Vinkki:
Vaikka käyttäisit teflonvuokia, suojaa ne leivinpape-
rilla. Näin saat tortut jne. helpommin irti vuoista.
Vuoraa myös emaloidut vuoat leivinpaperilla niiden
suojaamiseksi hedelmähapoilta. Lisää hiiva aina viimei-
seksi ja vältä sen kosketusta suolan kanssa, koska
suola tuhoaa sen ominaisuudet.
Kun käytät tuuletintoimintoa,
suosittelemme, että lasket paistolämpötilaa 30–50
ºC:lla verrattuna tavalliseen uuniin ja pidennät kypsen-
nysaikaa 5–10 minuutilla.
Vihannesten paistaminen
Kun valmistelet perunapaistosta,
esikeitä siivutetut perunat vedessä tai maidossa.
Voit kuoria paprikat asettamalla ne kuuman grillin
alle ja kääntämällä niitä usein,
kunnes pinta kuplii. Laita paprikat muovipussiin muuta-
maksi minuutiksi, ja kuori irtoaa helposti.
Kun täytät tomaatteja, leikkaa toinen pää irti ja kai-
verra sisusta lusikalla ulos. Ripottele suolaa sisäpinnalle
ja jätä valumaan ritilälle ennen täyttämistä.
Valuta kypsennetyt purjot ja sikurit huolellisesti
ennen niiden kuorruttamista kastikkeella (kinkku- tai
valkokastike), muuten paistoneste vetistää kastikkeen.
Saat hyvin ruskistuvan ja rapean kuorrutteen sekoit-
tamalla juustoraastetta ja korppujauhoja.
Kopiointi kielletty
Kun käytät pitkää paistoaikaa, kytke uuni pois päältä 5–10 minuuttia ennen paiston loppumisaikaa ja paista ruoka loppuun jälkilämmöllä.
(Mallista riippuen)
Paistaminen 3 tasolla
-toiminnolla
Paistaminen 2 tasolla
tai
-toiminnolla
ESILÄMMITÄ UUNI ENNEN PAISTAMISTA
Voit paistaa useita (samanlaisia tai erilaisia) ruokia yhtä aikaa ilman hajun tai maun sekoittumista, kunhan ruokien paistolämpötila on sama
. Paistettavat ruuat voivat vaa-
tia eripituiset paistoajat. Kunkin ruuan taulukossa ilmoitettua paistoaikaa tulee tässä tapauksessa pidentää 10–20 minuutilla.
PIENET KAKUT
2 VANUKASTA
1 kala + 1 vanukas
1
5
3
1
3
1
3
CZ5701412-FI 06/12
2 ritilää
2 ritilää
3 emaliastiaa
1
2
3
4
25 mn
Esikuumenna uunia kiertoilmalämmöllä 40-50 ° C viisi (5) minuuttia. Sammuta
uuni ja anna taikinan nousta 25-30 minuuttia jälkilämmössä.
Menettelytapa: kun taikinassa on käytetty hiivaa.
Kaada taikina kuumuutta kestävään vuokaan. Poista ritilät ja aseta vuoka uunin pohjalle.
Hiivallinen ohje
Ainekset::
Jauhoja 2 KG
Vettä 1240 ML
Suolaa 40 g
4 kpl kuivahiivapussia
Sekoita taikina sekoittimella ja nostata taikinaa uunissa.
.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10

Groupe Brandt FP1070XN Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för