88
O
Använd handtagen för att ta av och flytta skålen.
Använd ugnsvantar vid hantering av den varma
skålen och redskapen.
O
Skålens undersida förblir varm långt efter att
värmen har stängts av. Var försiktig vid hantering
och rengöring.
Råd & tips
O
Överskrid inte maxnivån på 2,6 liter som är
markerad på insidan av skålen.
O
Överskrid inte maxnivån för olja på 0,5 liter som
är markerad för upphettning av olja.
O
Rått kött och hårda grönsaker bör hackas i
mindre bitar innan de tillsätts i skålen.
O
Använd Direct Prep för att riva eller skära
ingredienser direkt i skålen (se avsnittet ”Använda
din Direct Prep”).
O
För att undvika att ingredienser klibbar fast eller
bränns vid ska du alltid använda ett av verktygen
när du tillagar möjlkbaserade recept.
O
Om ingredienserna skärs i små bitar blir
tillagningen jämnare.
O
Använd slickepotten för att skrapa ner
ingredienserna mellan varje programsteg.
Stänga av ljuden
O
Apparaten avger ljudsignaler vid olika steg av
användningen. För att stänga av dessa håller du
nere knappen ”Avbryt”
*9
samtidigt som du slår på
apparaten med hjälp av på/av-knappen.
O
För att åter slå på ljudsignalerna stänger du bara av
och slår på apparaten igen.
Använda din Direct Prep
skärskivorna
Alla de skivor som listas är inte inkluderade i ditt
paket eftersom det beror på modellen vilka skivor
som medföljer. Se avsnitt ”Service och kundtjänst”
för information om hur du köper en skiva som inte
är inkluderad i ditt paket.
Skärskivorna identifieras genom det nummer som
är markerat på dem enligt följande:
Skiva nr 1 - extrafin rivning av parmesanost.
Skiva nr 2 - fin rivning av ost och hårda frukter
eller grönsaker.
Skiva nr 3 - grov rivning av ost och hårda frukter
eller grönsaker.
Skiva nr 4 - tunn skivning av ost och hårda
frukter eller grönsaker.
Skiva nr 5 - tjock skivning av ost och hårda
frukter eller grönsaker.
att montera och använda
tillbehöret
1 Montera skålens lock och avlägsna påfyllningslocket
om du river eller skivar direkt ner i skålen.
2 Ta bort skyddslocket för Direct Prep utlopp
3 Montera tornet
,9
på utloppet för Direct Prep
drivenhet genom att passa in det
, sedan trycka
nedåt och vrida medurs för att fästa det på plats
.
4 Håll i mittgreppet och tryck på önskad skärskiva
på drivaxeln
. Varje skiva är numrerad för att
underlätta identifiering och numret ska vara riktat
uppåt när det trycks fast på axeln.
5 Montera slungskivan
,5
på drivaxeln med
avstrykaren uppåt och mot undersidan av
skärskivan
.
Obs!
O
Om slungskivan inte är monterad kommer
råvaror att fastna under skivan och inte
ledas ut genom rännan.
6 Montera Direct Prep lock genom att vrida det
medurs.
7 Fäst matberedartillbehöret vid tornet och vrid
medurs för att låsa det på plats
.
8 När Direct Prep är monterad kan den vridas
medurs till följande lägen
:
För montering eller demontering av Direct
Prep. Använd inte Direct Prep när
den är placerad i detta läge.
För att skiva eller riva direkt ner
i matlagningsskålen genom
påfyllningsöppningen.
För att skiva eller riva i någon lämplig
behållare. När den är placerad i rätt
position
kan förlängningsrännan
,8
monteras genom att skjuta på den på
matutloppet
,7
.
Obs! Ett klick talar om för dig var varje position är
belägen och när relevant märkning är i linje med
på apparaten.
9 Skär råvarorna för att anpassa bitarna till
matningsröret
,1
.
10 Tryck på Direct Prep start/stopp-knappen
och
pressa samtidigt matarproppen nedåt med jämnt
tryck.
O
Stoppa aldrig ner fingrarna i matningsröret.
O
Använd medföljande slickepott för
att peta ner eventuella skivade eller
rivna rester som är kvar på locket ner i
påfyllningsöppningen.