Tillbehör (beroende på modell)
ministekspadar ( ) - slev ( ) - fördelare ( ) - stekspade ( )
Använd endast tillagningsplattan som bifogas apparaten eller som inköpts på en auktoriserad serviceverkstad.
Tillagning
Efter förvärmning, är apparaten klar att användas.
Vid första användningstillfället kan en svag lukt- och rökutveckling förekomma.
Thermo-Spot
TM
(beroende på modell): Thermo-Spoten blir jämnt röd när apparaten är perfekt
uppvärmd och färdig att använda.
Beroende på modell, använd måttsleven för att få rätt mängd smet för det recept du har valt:
• För 6 plättar: fyll upp till den lägre nivån ( ).
• För blinis och pannkakor: fyll sleven helt ( ).
• För crêpes (beroende på modell): fyll helt 2 ggr ( ).
Beroende på modell, fördela omedelbart ut smeten med en cirklande rörelse från mitten och utåt, utan att trycka.
Använd baksidan av sleven ( ) (för plättar) eller fördelaren ( ) (för stora pannkakor). Vänd pannkakan efter halva
tiden med hjälp av den medföljande stekspaden.
Vik ihop pannkakan enligt önskemål: som en rulle eller vik på mitten, till en kvarts eller vik som ett kuvert eller blomma.
För att enkelt fördela smeten, rekommenderar vi (beroende på modell) att placera sleven eller fördelaren i en skål
med vatten.
Garnera pannkakorna på tallriken istället för på tillagningsplattan.
Vissa modeller kan även användas för att grilla på.
Efter användandet
Ställ inte tillagningsplattan på en ömtålig yta.
Ställ inte den varma tillagningsplattan i vatten.
Elementet ska inte rengöras. Om det är mycket smutsigt, vänta tills det svalnat helt och gnid med en torr
trasa.
Rengör plattorna och apparatens ytskikt med svamp, vatten och diskmedel.
Förvaring (beroende på modell)
Placera apparaten upp och ner på en ren, plan och stabil yta, såsom en bordsduk, för att undvika att skada tillag-
ningsplattan.
Förvara varje tillbehör i sitt respektive förvaringsutrymme. Lägg alltid i tillbehören i följande ordning.
Förvara apparaten utom räckhåll för barn.
Crêpes
40 till 60 plättar eller 20 till 25 stora pannkakor (beroende på val av lagg) • Tillagningstid: 2 min på varje
sida
Klassisk fransk smet
• 500 g siktat vetemjöl • 1 liter mjölk • 6 ägg • salt • olja el. smör
Vispa 500 g mjöl med 1 liter mjölk till en jämn smet. Tillsätt 6 vispade ägg, 2 nypor salt och 2 msk olja eller smält
smör. Låt smeten vila 1 till 2 timmar. Om smeten är för tjock vid gräddningen tillsätt lite vatten och vispa ihop igen.
Salta pannkakor kan tillberedas med mer salt i smeten.
32
2b
2b
2a
4321
50
SV
CREPARTY-new-2100078095 08/04/13 13:59 Page50