SV34
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMPA För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALFUNKTIONER
DEFROST
(UPPTINING)
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade saker, pajer). Vi
rekommenderar att du använder mitten av ugnen till detta. Funktionen kan inte aktiveras om
temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING (JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens kvalitet kan funktionen
inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du
behöver inte förvärma ugnen.
ECO FORCED AIR
(EKO-VARMLUFT)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på samma fals. Denna funktion använder icke-
kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir torr. När Eko-funktionen är aktiverad
släcks ugnslampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att
minska energi-förbrukningen bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Du
rekommenderas att använda den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
ÖVER-/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en ugnsfals. Använd den 2:a
ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med vätskefyllnad, använd 1:a
ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du ställer in maten.
CONVECTION BAKE
(ÖVER/UNDERV.
&FLÄKT)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med vätskefyllning (söt eller salt) på en
enda fals. Använd den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du startar tillagningen.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter, på två nivåer, rätter som kräver samma
temperatur (t ex: fisk, grönsaker, kakor). Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken
att de drar åt sig lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 2:a ugnsfalsen för tillagningen
på en enda fals. För tillagning på två ugnsfalsar rekommenderar vi att du använder den 1:a och
den 3:e falsen, efter att du förvärmt ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 2:a falsen, beroende på
köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma ugnen. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen
under koktiden för att få en jämnare tillagning. Det är bra att ösa maträtten då och då för att den
inte ska torka ut.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller rosta bröd. Vi
rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar
rekommenderar vi att du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den
på 3:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBO GRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de mittersta
falsarna. Vi rekommenderar att du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften.
Placera den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte
förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med denna funktion kan du
använda det roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.
INSTÄLLNINGAR
För att ställa in displayen (språk, klockslag, ljusstyrka på displayen, volym på ljudsignal,
energibesparing).
BREAD/PIZZA
(BRÖD/PIZZA)
Används för att baka olika typer av bröd och pizza. Denna funktion har två program med redan
färdiga inställningar. Det räcker att du bestämmer temperatur och tid, och ugnen tar sedan
automatiskt hand om optimal tillagning. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen efter att du
förvärmt ugnen.
SNABBUPPVÄRMNING Används för att snabbvärma ugnen.