104 x 142 mm
55
Huvudenhet
∙ Montera grillplattan på huvudenheten
och kontrollera att plattan är säkert på
plats.
∙ Placera fettuppsamlingsbrickan i
huvudenheten från baksidan.
∙ För användning utomhus:
∙ Montera vindskyddets utstickande
ikar i motsvarande öppningar på
huvudenhetens högra och vänstra
sida.
∙ Vippa vindskyddet bakåt och fäst
det i konsolerna på huvudenhetens
baksida.
Grillmodeller med stativ
1. För ett stödben med bulthålen uppåt
genom ett av förvaringsbrickans hål
från undersidan.
2. Justera benet så att benets nedre hål
kommer i linje med förvaringsbrickans
hål.
3. Lägg en bult från utsidan genom
benets och förvaringsbrickans hål
och dra åt den på insidan med en
vingmutter.
4. Upprepa detta med de andra 3 benen.
5. Placera huvudenhetens hållarkonsol
till de fyra stödbenen, rikta den rakt
och fäst benen med bultarna och
vingmuttrarna.
6. Placera huvudenheten på stativet
så att huvudenhetens fördjupningar
passas in exakt över hållarkonsolens
positionsskenor.
7. Se till att grillen och stativet är säkra
och stabila.
Den första uppvärmningen
∙ Sätt stickproppen i ett jordat eluttag.
∙ Låt grillen värmas upp i ca 10 minuter
vid maximal effekt. Detta kommer att
ta bort lukten som ofta uppstår när man
först sätter igång grillen. Det är rätt
vanligt att litet rök uppstår, så se till att
ventilera ordentligt genom att öppna
fönster eller balkongdörrar.
∙ Rengör grillplattan enligt beskrivningen i
avsnittet Skötsel och rengöring.
Grillning
∙ Under användningen bör grillen placeras
på en värmebeständig yta, som tål stänk
och äckar. När man tillreder mat som
innehåller mycket fett eller vätska kan
man ibland inte undvika stänk.
∙ Grillmodeller med stativ: Se till att
placera grillen och stativet i en säker
och stabil position.
∙ Kontrollera att grillen är korrekt
monterad.
∙ Sätt stickproppen i ett jordat eluttag.
∙ Ställ termostatkontrollen till position
MAX. Signallampan tänds och
grillplattan värms upp.
∙ Låt grillen värmas upp ca 10 minuter
innan du lägger mat på den.
∙ Temperaturen kan justeras vid behov,
upp eller ner, med temperaturkontrollen.
∙ Fettet på uppsamlingsbrickan bör
kontrolleras regelbundet och tömmas
enligt behov.
∙ När grillningen är avslutad:
∙ Ställ termostatreglaget tillbaks till MIN.
∙ Dra ut stickproppen.
∙ Låt grillen svalna.