Gorenje EVP341-544M Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

www.gorenje.comwww.gorenje.com
SV
DETALJERADE
INSTRUKTIONER FÖR
ANVÄNDNING AV DEN
ELEKTRISKA UGNEN
Tack för att du valde vår apparat.
Denna detaljerade bruksanvisning
medföljer för att underlätta
användningen av produkten. Med
instruktionerna kan du lära dig om
din nya apparat så snabbt som
möjligt.
Kontrollera att apparaten du har tagit
emot är oskadad. Om du upptäcker
transportskada, var vänlig kontakta
återförsäljaren som du köpte
apparaten av eller den lokala butiken
som levererade den. Telefonnumret
finns på fakturan eller på följesedeln.
Instruktioner för installation och
anslutning finns på ett separat blad.
Instruktioner för användning är även
tillgängliga på vår webbplats:
www.gorenje.com / < http://www.
gorenje.com />
Viktig information
Tips, anmärkning
3
INNEHÅLL
495070
FELSÖKNING
4 VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR
5 Innan du ansluter ugnen
6 DEN ELEKTRISKA UGNEN
10 Kontrollenhet
11 Tekniska specifikationer
12 INNAN DU ANVÄNDER APPARATEN FÖR FÖRSTA GÅNGEN
13 STEG I TILLAGNINGSPROCESSEN (1 - 4)
13 Steg 1: VÄLJA TILLAGNINGSSYSTEM
15 Steg 3: VÄLJA INSTÄLLNINGAR
16 Steg 3: STARTA TILLAGNINGSPROCESSEN
16 Steg 4: STÄNGA AV UGNEN
17 BESKRIVNINGAR AV SYSTEM (TILLAGNINGSLÄGEN) OCH
TILLAGNINGSTABELLER
33 RENGÖRING & UNDERHÅLL
34 Konventionell ugnsrengöring
35 Använda funktionen aqua clean (våtrengöring) för att rengöra ugnen
36 Borttagning och rengöring av galler och utdragbara teleskopskenor
37 Installera de katalytiska insatserna
38 Rengöra taket i ugnsutrymmet
39 Ta bort och sätta in ugnsluckan
42 Ta bort och sätta in ugnsluckans glasruta
43 Byta glödlampan
44 FELSÖKNINGSTABELL
45 KASSERING
INTRODUKTION
FÖRBEREDA
APPARATEN
FÖR FÖRSTA
ANVÄNDNINGEN
TILLAGNINGS-
STEG
UNDERHÅLL &
RENGÖRING
4
495070
VIKTIGA
SÄKERHETSANVISNINGAR
LÄS NOGGRANT INSTRUKTIONERNA OCH SPARA DEM
FÖR FRAMTIDA REFERENS.
Denna apparat kan användas av barn från 8 år och samt
personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental
förmåga, eller med bristfällig erfarenhet och kunskap, under
förutsättning att de har instruerats om hur man använder
apparaten på ett säkert sätt och är införstådda med de
risker som är förknippade därmed. Barn ska inte leka med
apparaten. Rengöring och användarunderhåll får inte göras
av barn utan tillsyn.
VARNING: Apparaten och dess tillgängliga delar blir heta
under användning. Försiktighet bör vidtas för att undvika
att röra värmeelement. Barn under 8 år ska hållas borta om
de inte övervakas hela tiden.
VARNING: De tillgängliga delarna kan bli varma vid
användning. Små barn bör hållas borta.
Under användning blir apparaten varm. Försiktighet bör
vidtas för att undvika att röra värmeelement inuti ugnen.
"Använd endast den temperatursond som rekommenderas
för användning i ugnen.
VARNING: Se till att apparaten är avstängd innan lampan
byts ut för att undvika risk för elektrisk stöt.
Använd inte hårda slipmedel eller skarpa metallskrapor för
att rengöra ugnsluckans glas/glaset med gångjärnskåpan
(beroende på vad som är lämpligt), eftersom dessa kan
skrapa ytan, vilket kan leda till att glaset splittras.
Använd inte ångrengöringsmedel eller högtrycksrengörings-
medel för att rengöra apparaten eftersom det kan leda till
elektrisk stöt.
5
495070
Anordningar för urkoppling måste inkorporeras i den fasta
ledningen i enlighet med ledningsreglerna.
Om sladden är skadad måste den bytas ut av tillverkaren,
dess servicerepresentant eller motsvarande behörig person
för att undvika fara (endast för apparater som levereras
med anslutningssladd).
Apparaten får inte installeras bakom en dekorationsdörr för
att undvika överhettning.
Apparaten är endast avsedd för
hushållsbruk. Använd den inte det
för något annat ändamål, till exempel
rumsuppvärmning, torkning av husdjur eller
andra djur, papper, tyg, växter etc. Det kan
leda till skada eller brandfara.
Apparaten får endast anslutas till elnätet av
en auktoriserad servicetekniker eller expert.
Ingrepp i apparaten eller oprofessionell
reparation kan medföra risk för allvarlig
personskada eller skada på produkten.
Om nätsladdar till andra apparater i
närheten av denna apparat fastnar i
ugnsluckan kan de skadas, vilket i sin
tur kan leda till kortslutning. Håll därför
strömkabeln på andra apparater på ett
säkert avstånd.
Täck inte ugnsväggarna med
aluminiumfolie och placera inte bakplåtar
eller andra köksredskap på ugnsbotten.
Aluminiumfolie förhindrar luftcirkulationen
i ugnen, hindrar tillagningsprocessen och
förstör emaljbeläggningen.
Ugnsluckan blir mycket varm under
användning. Ett tredje glas är installerat för
extra skydd, vilket minskar temperaturen
på utsidan (endast hos vissa modeller).
Ugnsluckans gångjärn kan skadas vid för
hög belastning. Placera inte tunga kokkärl
på öppen ugnslucka och luta dig inte mot
öppen ugnslucka när du rengör ugnen. Stå
aldrig på den öppna ugnsluckan och låt inte
barn sitta på den.
Lyft inte apparaten med hjälp av
ugnsluckans handtag.
Användning av apparaten är säker med
eller utan brickstyrningar.
Se till att öppningarna aldrig är täckta eller
hindras på något annat sätt.
INNAN DU ANSLUTER UGNEN:
Läs noggrant bruksanvisningen innan du ansluter apparaten.
Reparation eller garantikrav som härrör från felaktig anslutning
eller användning av apparaten omfattas inte av garantin.
6
DEN ELEKTRISKA UGNEN
(BESKRIVNING AV UGNEN OCH UTRUSTNINGEN – BEROENDE PÅ
MODELL)
Figuren representerar en av de inbyggda apparatmodellerna. Eftersom apparaterna som
dessa instruktioner har utarbetats för kan ha olika utrustning, kan det hända att vissa
funktioner eller utrustningar som inte finns i dina apparater beskrivs i bruksanvisningen.
Kontrollenhet
Ugnslucka
Ugnshandtag
Skenor
Skenor -
Tillagningsnivåer
4
3
2
1
Dörrkontakt
495070
TRYCK/DRA-HANDTAG
Tryck lätt på handtaget tills det hoppar ut och vrid det.
Efter varje användning, vrid tillbaka knappen till positionen ”OFF” och tryck in det
igen. Dra/tryck-handtaget kan endast tryckas tillbaka när brytaren befinner sig i position
”OFF”.
7
KONTROLLAMPA
Den röda lampan tänds när ugnsvärmarna aktiveras. När den valda temperaturen nås
släcks den röda lampan.
När en funktion väljs tänds skivan för det valda vredet. Dessa apparater har ingen gul
lampa (endast för vissa modeller).
Ugnsbelysningen tänds automatiskt när tillagningssystemet väljs.
TRÅDSKENOR
Trådskenorna möjliggör tillagning av mat på fyra nivåer (observera att nivåerna/skenorna
räknas nerifrån och upp). Skenorna 3 och 4 är avsedda för grillning.
UTDRAGBARA TELESKOPSKENOR
Utdragbara teleskopskenor kan monteras för den 2:a, 3:e och 4:e nivån. De utdragbara
skenorna kan dras ut helt eller delvis.
OMKOPPLARE FÖR UGNSLUCKA
Omkopplaren avaktiverar ugnsuppvärmningen och fläkten om luckan öppnas under
tillagningsprocessen. När luckan stängs aktiverar omkopplarna värmarna igen.
KYLFLÄKT
Apparaten är utrustad med en kylfläkt som kyler höljet och apparatens kontrollpanel.
UTÖKAD ANVÄNDNING AV KYLFLÄKTEN
När ugnen har stängts av fortsätter fläkten att gå en kort stund för att kyla ugnen.
495070
UGNSUTRUSTNING OCH TILLBEHÖR (beroende på modell)
GLASBAKSKÅL används för tillagning
med alla ugnssystem. Den kan dessutom
användas som ett serveringsfat.
GALLRET används för grillning eller som
stöd för en panna, bakplåt eller bakskål med
maten.
Det finns en säkerhetsspärr på gallret.
Lyft därför gallret något framtill när du drar
ut det från ugnen.
Den GRUNDA BAKPLÅTEN används för
gräddning av bakverk och kakor.
8
495070
Den DJUPA BAKPLÅTEN används för
stekning av kött och ugnsbakning av saftiga
bakverk. Den kan dessutom användas som
en droppbricka.
Placera aldrig den djupa bakplåten på
den första skenan under tillagningsprocessen,
förutom när du grillar mat eller använder
grillspettet och du endast använder den djupa
plåten som en droppbricka.
När baktillbehör blir varma kan de
ändra form. Detta påverkar inte deras
funktion och de återfår sin ursprungliga
form igen när de kallnar.
Gallret eller plåten ska alltid sättas in i
spåret mellan de två trådprofilerna.
Med utvidgningsbara teleskopskenor, dra
först ut skenorna på en nivå och placera
gallret eller bakplåten på dem. Tryck sedan
in dem med handen så långt det går.
Stäng ugnsluckan när teleskopskenorna
är helt indragna i ugnen.
2
3
4
9
495070
KATALYTISKA INSATSER förhindrar
att fettstänk fastnar på väggarna i
ugnsutrymmet.
Det ROTERANDE GRILLSPETTET används
för att steka kött. Setet består av ett stöd,
grillspett och ett avtagbart handtag.
Apparaten och vissa av de åtkomliga delarna tenderar att bli
varma under tillagning. Använd grytvantar.
10
KONTROLLENHET
(BEROENDE PÅ MODELL)
1
VÄLJARVRED
FÖR TILLAG-
NINGSSYSTEM
(beroende på mo-
dell)
2
NEDRÄKNINGS-
TIMER/ÄGG-
KLOCKA (beroende
på modell)
3
TEMPERA-
TURVRED 4
KONTROLL-
LAMPA
Den röda lampan
tänds när ugnsvär-
marna aktiveras. När
den valda tempera-
turen nas släcks den
röda lampan.
OBS!
Symboler för tillagningssystem kan finnas på vredet eller på frontpanelen (beroende på
apparatmodell).
495070
11
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
(BEROENDE PÅ MODELL)
3.5 kW
xxxxxx
SER. Nr: XXXXXX
ART. Nr:
max
TN XXXXX
Pn :
TIP:
XXXXXX
220-240V ~
220V-240V, 50/60Hz
495070
Märkplåten med grundläggande
information om apparaten sitter på kanten
av ugnen och kan ses när du öppnar
ugnsluckan.
12
495070
INNAN DU ANVÄNDER APPARA-
TEN FÖR FÖRSTA GÅNGEN
Ta bort alla delar, inklusive all transportutrustning, från apparaten vid leverans.
Rengör alla tillbehör och redskap med varmt vatten och vanligt rengöringsmedel. Använd
inte slipande rengöringsmedel.
När ugnen värms upp första gången avges den karakteristiska lukten för en ny apparat.
Vädra rummet grundligt under den första användningen.
13
STEG 1: VÄLJA TILLAGNINGSSYSTEM
SYSTEM BESKRIVNING FÖRESLAGEN
TEMPERATUR (°C)
TILLAGNINGSSYSTEM
SNABBFÖRVÄRMNING
Använd denna funktion om du vill värma upp ugnen till
önskad temperatur så snabbt som möjligt. Denna funktion
lämpar sig inte för tillagning av mat. När ugnen värms upp till
den önskade temperaturen är uppvärmningsprocessen klar.
160
ÖVRE OCH NEDRE VÄRMARE
Värmarna i ugnsutrymmets nedre och övre del utstrålar
värme jämnt i ugnen. Bakverk eller kött kan endast
ugnsbakas/stekas på en höjdnivå.
200
ÖVRE VÄRMARE
Endast värmaren i taket i ugnsutrymmet utstrålar värme
över maten. Använd den för att bryna rättens övre del
(slutbryning).
180
NEDRE VÄRMARE
Endast värmaren i botten i ugnsutrymmet utstrålar värme.
Använd denna värmare för att bryna rättens undre del.
180
GRILL
Endast grillvärmaren, en del av den stora grillsatsen, är
aktiverad. Detta system används för att grilla en mindre
mängd öppna sandwichar eller ölkorvar, och för att rosta
bröd.
230
STOR GRILL
Den övre värmaren och grillvärmaren är aktiverade. Värmen
utstrålas direkt av grillvärmaren i ugnstaket. Den övre
värmaren är också aktiverad för att förstärka värmeeffekten.
Denna kombination används för att grilla en mindre mängd
öppna sandwichar, kött eller ölkorvar, och för att rosta bröd.
230
Vrid reglaget (vänster och höger) för att välja matlagningssystem
(se programtabell, beroende på modell).
Inställningarna kan också ändras under tillagningen.
495070
STEG I TILLAGNINGSPROCESSEN
(1 - 4)
14
495070
SYSTEM BESKRIVNING FÖRESLAGEN
TEMPERATUR (°C)
GRILL MED FLÄKT
Grillvärmaren och fläkten är aktiverade. Denna kombination
används för att grilla kött och för att steka större köttstycken
av fågel på en hyllnivå. Den är också lämplig för gratängrätter
och för bryning till en krispig skorpa.
170
ÖVRE VÄRMARE OCH FLÄKT
Den övre värmaren och fläkten är aktiverade. Använd detta
system för att steka större bitar kött och fågel. Det är också
lämpligt för gratänger.
170
VARMLUFT OCH NEDRE VÄRMARE
Den nedre värmaren, runda värmaren och varmluftsfläkten är
aktiverade. Detta används för att baka pizza, saftiga bakverk,
fruktkakor, jäst deg och pajdeg på flera hyllnivåer samtidigt.
200
VARMLUFT
Den runda värmaren och fläkten är aktiverade. Fläkten på
den bakre väggen i ugnsutrymmet säkerställer att varmluften
cirkulerar konstant runt steken eller bakverket. Detta läge
används för att ugnssteka kött och grädda bakverk på flera
hyllnivåer samtidigt.
180
NEDRE VÄRMARE OCH FLÄKT
Detta används för att grädda lågjästa bakverk och för att
konservera frukt och grönsaker.
180
ÖVRE OCH NEDRE VÄRMARE MED FLÄKT
Både värmare och fläkten är aktiverade. Fläkten möjliggör
en jämn cirkulation av varmluft i ugnen. Den lämpar sig för
bakverk, för upptining av fryst mat samt för att torka frukt
och grönsaker.
180
VÄRMNING AV TALLRIKAR
Använd denna funktion för att värma upp tallrikar, koppar
etc. innan du serverar maten i dem för att hålla maten varm
längre.
60
GENTLEBAKE
1)
Denna funktion ger en skonsam, långsam och jämn stekning
som gör att maten behåller sin mjukhet och saftighet. Den är
lämplig för att rosta kött, tillaga fisk, och baka på en nivå.
Ställ in temperaturen mellan 140 °C och 220 °C.
180
UPPTINING
Luften cirkulerar utan någon värmare aktiverad. Endast
fläkten är på. Detta läge används för långsam upptining av
fryst mat.
-
AQUA CLEAN
Endast den nedre värmaren utstrålar värme. Använd denna
funktion för att avlägsna fläckar och matrester från ugnen.
Programmet tar 30 minuter.
70
1)
Det används för att fastställa energieffektivitetsklassen enligt standarden EN 60350-1.
15
När du använder ugnssystemet med stor grill och grill, ställ in
temperaturvredet till position .
495070
STEG 3: VÄLJA INSTÄLLNINGAR
JUSTERA TILLAGNINGSTEMPERATUREN
ÄGGKLOCKA
Vrid vredet medurs för att ställa in tiden. Finjustera sedan
inställningen genom att vrida vredet i motsatt riktning. Den längsta
möjliga inställningen är 60 minuter. När den inställda tiden har löpt
ut aktiveras en ljudsignal som varar i ca fem sekunder.
AVSTÄNGNINGSTIMER (timeromkopplare)
Välj först tillagningssystem och temperatur.
Ställ in tiden genom att vrida vredet medurs.
När den inställda tiden har löpt ut avaktiveras det valda
värmesystemet.
Om du inte vill använda timeromkopplaren eller om tiden
antingen är kortare än 15 minuter eller längre än 120 minuter,
rekommenderas den manuella inställningen. Vrid vredet åt vänster
för att välja symbolen (hand). I läget "0" är inte ugnen igång.
STÄLLA IN KLOCKAN
16
Efter tillagningsprocessen fortsätter kylfläkten att vare igång en stund, beroende
på temperaturen. Om du lämnar kvar maten i ugnen kan ånga avdunsta från den och
kondensera på frontpanelen och ugnsluckan.
Efter användning av ugnen kan lite vatten finnas kvar i kondenskanalen (under
luckan). Torka av kanalen med en svamp eller en trasa.
STEG 3: STARTA TILLAGNINGSPROCESSEN
Ställ in systemet och temperaturen; starta sedan tillagningsprocessen.
STEG 4: STÄNGA AV UGNEN
Vrid VÄLJARVREDET FÖR TILLAGNINGSSYSTEM till läge "0".
495070
17
495070
BESKRIVNINGAR AV SYSTEM
(TILLAGNINGSLÄGEN) OCH
TILLAGNINGSTABELLER
Om du inte kan hitta den mat du önskar i tillagningstabellen, hitta information för liknande
mat. Informationen som visas gäller för tillagning på en enda nivå.
Ett intervall med föreslagen temperatur indikeras. Starta med en lägre
temperaturinställning och höj den om du finner att maten inte bryns tillräckligt.
Tillagningstider är grova uppskattningar och kan variera beroende på vissa förhållanden.
Förvärm ugnen endast om det uttryckligen anges i receptet eller i tabellerna i denna
bruksanvisning. Det går åt mycket energi för att värma upp en tom ugn. Du sparar mycket
energi genom att ugnsbaka flera typer av bakverk eller flera pizzor i följd, eftersom ugnen
redan har förvärmts.
Använd mörka bakplåtar belagda med svart silikon eller emalj, eftersom dessa överför
värmen mycket bra.
Använd bara smörpapper som tål höga temperaturer. När större stycken kött eller
bakverk tillagas skapas mycket ånga inuti ugnen, och denna ånga kan i sin tur kondensera
på ugnsluckan. Detta är ett normalt fenomen som inte påverkar apparatens funktioner.
Efter tillagningen ska du torka av luckan och luckglaset.
Stäng av ugnen ca 10 minuter före tillagningens slut för att spara energi, då du utnyttjar
restvärmen.
Låt inte maten svalna i en stängd ugn för att förhindra kondensbildning (fukt).
18
495070
Standardtillagningsnivåer och rekommenderad kärntemperatur
för olika typer av kött
Typ av livsmedel Matens kärntemperatur
(°C)
Köttets och köttsaftens färg
vid genomskärning
TKÖTT
Blodig 40-45
Rött kött, nästan rått, lite
köttsaft
Medium/rare 55-60
Ljust röd, mycket köttsaft
som är lätt röd
Medium 65-70 Rosa, lite köttsaft
Genomstekt 75-80
Jämnt, gråaktigt brun, lite,
färglös köttsaft
KALV
Genomstekt 75-85 Rödbrun
FLÄSK
Medium 65-70 Ljusrosa
Genomstekt 75-85 Gyllene
LAMM
Genomstekt 79 Grå, lätt rosa saft
R
Blodig 45 Rött kött
Medium/rare 55-60 Ljust röd
Medium 65-70 Rosa i mitten
Genomstekt 80 Grått
GETKÖTT
Medium 70 Ljust rosa, rosa köttsaft
Genomstekt 82 Grått, lätt rosa köttsaft
KYCKLING
Genomstekt 82 Ljusgrå
FISK
Genomstekt 65-70 Vit till gråbrun
19
495070
TILLAGNINGSSYSTEM
Steka kött:
Använd emaljbelagda kärl, kärl av härdat glas eller lera, eller gjutjärnskärl eller -plåt.
Plåtar av rostfritt stål är inte lämpliga, eftersom de reflekterar värmen kraftigt.
Tillsätt tillräckligt med vätska under tillagningsprocessen för att förhindra att köttet
bränns. Vänd på köttet under tillagning. Steken blir saftigare om du täcker över den.
Typ av livsmedel Vikt
(g)
Skena
(nerifrån
räknat)
Temperatur
(°C)
Tillagningstid
(min)
KÖTT
Fläskstek 1500 2 180-200 90-110
Grisbog 1500 2 180-200 100-120
Fläskrullad 1500 2 180-200 120-140
Köttfärslimpa 1500 2 200-210 60-70
Nötstek 1500 2 170-190 120-140
Kalvrullad 1500 2 180-200 90-120
Lammrostbiff 1500 2 180-200 80-100
Kaninstek 1500 2 180-200 50-70
Hjortlägg 1500 2 180-200 100-120
Pizza * / 2 200-220 20-30
Kyckling 1500 2 190-210 70-90
FISK
Bräserad fisk 1000g/stycke 2 210 50-60
Använd detta system till stekt kyckling, om apparaten inte har funktionen.
Använd detta system för att baka pizza, om apparaten inte har funktionen.
Symbolen * betyder att ugnen ska förvärmas med användning av det valda
tillagningssystemet.
ÖVRE OCH NEDRE VÄRMARE
Värmarna i ugnsutrymmets nedre och övre
del utstrålar värme jämnt i ugnen.
2
20
495070
Baka bakverk
Använd endast en nivå och mörka bakplåtar. I bakplåtar med ljus färg blir bryningen av
bakverken sämre, eftersom sådan utrustning reflekterar värmen.
Placera alltid bakplåtarna på gallret. Om du använder den medföljande bakplåten, ta bort
gallret. Tillagningstiden blir kortare om ugnen är förvärmd.
Typ av livsmedel Skena
(nerifrån
räknat)
Temperatur
(°C)
Tillagningstid
(min)
BAKVERK
Grönsakssufflé 2 190-200 30-35
Söt sufflé 2 190-200 30-35
Småfranskor(Semmel)* 2 190-210 20-30
Vitt bröd * 2 180-190 50-60
Bovetebröd * 2 180-190 50-60
Fullkornsbröd * 2 180-190 50-60
Rågbröd * 2 180-190 50-60
Speltbröd * 2 180-190 50-60
Valnötskaka 2 170-180 50-60
Sockerkaka * 2 160-170 25-30
Cheesecake 2 170-180 65-75
Muffins 2 170-180 25-30
Små bakverk av jäsdeg 2 200-210 20-30
Kål "pirozhki" (piroger) 2 185-195 25-35
Fruktkaka 2 150-160 40-50
Marängkakor 2 80-90 120-130
Geléfyllda rullar (Buchtel) 2 170-180 30-40
Symbolen * betyder att ugnen ska förvärmas med användning av det valda
tillagningssystemet.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Gorenje EVP341-544M Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för