SE17
STEKTERMOM. RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer
automatiskt in optimal innertemperatur för maträtter och optimal
temperatur på ugnen för tillagningen. Dessa värden visas i följd i den
specifika tillagningstabellen, men det går också att ändra dem för
hand inom ett förutbestämt tidsintervall. För korrekt insättning och
användning av köttermometern, läs noggrant igenom det aktuella
kapitlet. Placera köttet på den 3:e ugnsfasen på en ugnspanna place-
rad på gallret eller direkt i den medföljande långpannan. Du behöver
inte förvärma ugnen. Under tillagningen kan du öppna ugnsluckan
för att kontrollera köttet eller tillsätta buljong, men se till att du inte
rör vid köttermometern.
GENVÄGAR
För att direkt komma åt de 10 mest använda funktionerna. För att
ändra inställningen av en önskad funktion, se avsnittet “VÄLJA TILL-
LAGNINGSFUNKTION”.
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att skynda på upptiningen av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt livsmedlet ligga kvar i för-
packningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex. kött, friterade
saker, pajer) Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen över-
stiger 65 °C.
JÄSNING
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäs-
ningens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 50 °C. Du behöver inte förvärma ugnen.
FÄRDIGMAT
För att tillaga färdig mat som förvarats i rumstemperatur eller i kyldisk
(kakor, vätskefyllningar för tårtor, muffins, pastarätter och brödpro-
dukter). Funktionen tillagar alla maträtter snabbt och skonsamt; kan
även användas för att värma redan tillagade rätter. Följ instruktio-
nerna på matförpackningen. Du behöver inte förvärma ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 2:a
falsen, beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma
ugnen. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under koktiden för
att få en jämnare tillagning. Det är bra att ösa maträtten då och då för
att den inte ska torka ut.
FRYST MAT
Lasagne
Funktionen väljer automatiskt bästa temperatur och tillagningssätt
för 5 olika typer av frysta matvaror. Använd 2:a eller 3:a ugnsfalsen. Du
behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Äppelstrudel
Pommes
frites
Bröd
Egen
inställning
Det går att ställa in en temperatur mellan 50 och 250 °C för att tillaga
andra typer av produkter.
SNABBUPPVÄRMNING Används för att snabbvärma ugnen.
EKO-VARMLUFT
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att
maten blir för torr. När EKO-funktionen är aktiverad, släcks ugnslam-
pan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelsek-
nappen. För att minska energiåtgången bör luckan inte öppnas under
tillagningens gång. Du rekommenderas att använda den 3:e falsen.
Du behöver inte förvärma ugnen.
FUNKTIONSRATT (Fortsättning)