TABELL MED BESKRIVNING AV UGNSFUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF (AV) För att avsluta tillagningen och stänga av ugnen.
LAMPA För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALFUNKTIONER
DEFROST
(UPPTINING)
För att påskynda upptining av livsmedel. Placera livsmedlet på den mittersta ugnsfalsen. Låt
livsmedlet ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterad mat, pajer). Placera
livsmedlet på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen
överstiger 65°.
RISING (JÄSNING)
För optimal jäsning av söt eller salt deg. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Ugnen behöver inte
förvärmas. För att garantera bra resultat ska funktionen inte aktiveras om ugnen fortfarande är
varm efter en tillagning.
ECO FORCED AIR
(ECO VARMLUFT)
Används för att tillaga fyllda kötträtter och köttbitar
på en nivå. Denna funktion använder icke-
kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir torr. När ECO-funktionen är aktiverad
släcks ugnslampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att
använda ECO-cykeln för att reducera strömförbrukningen ska man inte öppna ugnsluckan förrän
tillagningen är färdig. Det är lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen. Ugnen behöver inte
förvärmas.
CONVENTIONAL
(ÖVER- OCH
UNDERVÄRME)
För att laga alla slags maträtter på en enda ugnsfals. Använd den 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen
in
nan du ställer in maten.
CONVECTION BAKE
(ÖVER- OCH
UNDERVÄRME &
FLÄKT)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och
paj med vätskefyllning (söt eller salt) på en
enda fals. Denna funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten blir
torr. Använd den 2:a ugnsfalsen. Värm upp ugnen innan du ställer in maten.
FORCED AIR
(TVINGAD LUFT)
Används när man vill laga flera olika maträtter, på
två nivåer, rätter som kräver samma temperatur
(t ex: fisk, grönsaker, bakverk). Funktionen gör det möjligt att laga flera rätter utan risk att de drar
åt sig lukt av varandra. Använd den 2:a ugnsfalsen för tillagning på en enda fals. För tillagning på
två ugnsfalsar rekommenderar vi att du använder den 1:a och den 3:e falsen, efter att du förvärmt
ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 2:a falsen, beroende på
köttst
yckets storlek. Ugnen behöver inte förvärmas. Vänd gärna köttet under tillagningstiden för
att få jämnare stekyta. Det är bra att ösa maträtten då och då för att den inte ska torka ut.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, gratinera grönsaker eller rosta bröd. Placera maten
på den 4:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under gallret när du grillar kött för att fånga upp
köttsaften. Placera den på den 3:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver
inte värma upp ugnen. Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen.
TURBO GRILL
För att grilla större köttbitar (lammstek, rostbif
f, kyckling). Placera köttet på de mittersta
ugnsfalsarna. Placera en långpanna under för att samla upp köttsaften. Placera den på den 1:a
eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte värma upp ugnen.
Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen. Med denna funktion kan du använda det
roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.
INSTÄLLNINGAR
För att ställa in displayen (språk, klockslag, ljusstyrka på displayen, volym på ljudsignal,
ener
gibesparing).
BREAD/PIZZA
(BRÖD/PIZZA)
För att baka olika typer av bröd och pizza. Denna funktion
har två program med redan färdiga
inställningar. Det räcker att du bestämmer temperatur och tid, och ugnen tar sedan automatiskt
hand om optimal tillagning. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen efter att du har förvärmt ugnen.
FAST PREHEATING
(SNABBUPPVÄRM-
NING)
Används för att snabbt värma upp ugnen.
SV14