3
SV
FUNKTIONER
6
th
SENSE
Med den här funktionen väljs automatiskt den
optimala tillagningsmetoden för alla typer av mat.
6
th
SENSE VÄRMNING
För att värma färdiglagad mat som antingen
är fryst eller har rumstemperatur. Ugnen beräknar
automatiskt de inställningar som krävs för att uppnå
bästa möjliga resultat på kortast möjliga tid. Lägg
maten på en mikrovågssäker och värmetålig tallrik eller
fat.
MAT VIKT (g)
MIDDAGSRÄTT 250–500
FRYST MATPORTION 250–500
FRYST LASAGNE 250–500
SOPPOR 200–800
DRYCKER 100–500
6
th
SENSE TILLAGNING
För snabb tillagning av mat och för optimala
resultat. Använd ett värmetåligt kärl lämpligt för
användning i mikrovågsugn.
MAT VIKT (g)
BAKAD POTATIS
(Vänd när du uppmanas till det)
200–1000
FÄRSKA GRÖNSAKER
(Skär i bitar av samma storlek och tillsätt 2 till 4
matskedar vatten. Täck med lock)
200–800
FRYSTA GRÖNSAKER
(Vänd när du uppmanas till det. Täck med lock)
200–800
BURKGRÖNSAKER 200–600
POPCORN 100
6
th
SENSE CRISP
För att snabbt värma upp och tillaga frysta
livsmedel så att de får en gyllenbrun och knaprig yta.
Använd denna funktion endast med den medföljande
crisppannan. Vänd maten när ugnen uppmanar dig till
det.
MAT VIKT (g)
POMMES FRITES
(sprid ut dem i ett laget och salta dem före
tillagningen)
200–500
PIZZA, TUNN BOTTEN 200–500
PIZZA, TJOCK BOTTEN 200–800
KYCKLINGVINGAR, KYCKLINGBITAR
(smörj plåten med lite olja)
200–500
FISKPINNAR
(Crisppannan ska förvärmas)
200–500
Nödvändiga tillbehör: Crisppanna, handtag för crisppannan
MIKROVÅGSUGN
För att snabbt laga och värma mat eller dryck.
EFFEKT (W) REKOMMENDERAS FÖR
1000
Snabb uppvärmning av drycker eller andra livsmedel
med hög vattenhalt.
800
Tillaga grönsaker.
650
Tillaga kött och sk.
500
Tillaga köttsåser eller såser som innehåller ost eller
ägg. Slutberedning av köttpajer eller ugnsbakad
pasta.
350
Långsam, varsam tillagning. Perfekt för att smälta
smör eller choklad.
160
Upptining av djupfrysta livsmedel eller uppmjukning
av smör och ost.
90
Mjukgöra glass.
ÅTGÄRD MAT EFFEKT (W)
TIDSLÄNGD
(min.)
Uppvärm-
ning
2 koppar 1000 1–2
Uppvärm-
ning
Potatismos
(1kg)
1000 9 –11
Upptining Köttfärs (500g) 160 13–14
Tillagning Sockerkaka 800 6–7
Tillagning Vaniljkräm 650 11–12
Tillagning Köttfärslimpa 800 18–20
GRILL
För att griljera, grilla och gratinera. Vi
rekommenderar att du vänder maten under
tillagningen.
MAT TIDSLÄNGD (min.)
Rostat bröd 10 –12
Räkor 18–22
Rekommenderade tillbehör: Bakgaller
GRILL + MIKRO
För snabb matlagning och gratinering av rätter
där man kombinerar mikrovågs- och grillfunktionen.
MAT EFFEKT (W) TIDSLÄNGD (min.)
Potatisgratäng 650 20–22
Grillad kyckling 650 40–45
Rekommenderade tillbehör: Bakgaller
CRISP
För perfekt griljering och bryning, både på
matens ovan- och undersida. Denna funktion får endast
användas med den speciella crisppannan.
MAT TIDSLÄNGD (min.)
Bakverk med jäsmedel 7–10
Hamburgare 8–10 *
* Vänd maten efter halva tiden.
Nödvändiga tillbehör: Crisppanna, handtag för crisppannan