AEG A3SS Användarmanual

Typ
Användarmanual
7
SE
NJUT AV MATLAGNINGEN MED DINA NYA KOKKÄRL I 3
DELAR
Dina nya kokkärl håller hög kvalitet, är mångsidiga,
energieektiva och lätta att hantera. Läs följande
instruktioner för användning och skötsel innan du använder
produkterna för att du ska kunna fortsätta att njuta av dem
under en lång tid framöver.
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNING
Diska dina nya kokkärl med varmt vatten, diskmedel och
en svamp, trasa eller diskborste. Torka produkten med en
handduk för att förhindra vattenfläckar.
INSTRUKTIONER FÖR KORREKT OCH ENERGIEFFEKTIV
ANVÄNDNING
Lämna aldrig dina kokkärl utan uppsikt under uppvärmning
och låt aldrig kokkärlet värmas upp tomt. Överhettning
kan orsaka missfärgning, men kommer inte att påverka
funktionen. Extrem överhettning kan orsaka permanent
skada på kokkärlets botten. Hällen/elementet ska ha
samma eller mindre diameter som kokkärlets botten.
För att hålla värmeförlusten så låg som möjligt kan man
sätta på locket under tillagningen. De extremt eektiva
värmefördelningsegenskaperna på dina nya kokkärl innebär
att mat tillagas väl även vid medelvärme. Om man minskar
inställningen vid rätt tidpunkt sparar man energi och
förhindrar överhettning. Fyll bara kokkärlen upp till 70-80
% för att undvika att bränna dem på grund av att de kokar
över. Tillsätt bara salt till kokande vatten och rör om. Om man
tillsätter salt till kallt vatten kan det bli missfärgningar och
ytfrätning.
INDUKTIONSHÄLLAR
Risken för överhettning är särskilt stor med induktionshällar.
Hetta upp kokkärlet sakta på medelvärme och håll det
under uppsikt hela tiden. Använd inte boost-funktionen.
Ett surrande eller brummande ljud kan uppstå om de
högre temperaturerna används. Detta beror på tekniska
anledningar och inte att det är fel på ugnen eller kokkärlet.
Om diametern på hällen/elementet inte matchar diametern
på kokkärlets botten kan det hända att inte hällen reagerar.
GASSPISAR
Vid tillagning på en gasspis måste man se till att gaslågan
inte brinner på kokkärlets sidor. Använd ugnsvantar eller
en handduk för att förhindra att du bränner dig. Om du
använder kokkärlet på en gasspis kan det ge missfärgningar.
Detta kommer dock inte att påverka funktionen.
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
Låt kokkärlet svalna innan du rengör det. Kokkärlen är enkla
att rengöra. Kokkärlen tål maskindisk, men vi rekommenderar
rengöring för hand med varmt vatten, lite diskmedel och
en mjuk trasa. Aggressiva rengöringsprodukter kan skada
kokkärlen och minska non-stick-egenskaperna. Kokkärl
utan beläggning kan rengöras på insidan och i botten med
den grova sidan av en svamp vid kraftig nedsmutsning.
För att förhindra märken eller missfärgningar på kokkärlets
rostfria stål ska man inte låta matrester torka in. Vit eller
flerfärgad missfärgning och skikt kan avlägsnas med vanliga
rengöringsmedel för rostfritt stål eller med citronsaft eller
vinäger. Använd inte kokkärlen för att lagra livsmedel med
mycket syra i under längre perioder. Syrliga livsmedel kan
korrodera ytan.
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION:
Av säkerhetsskäl ska man aldrig lämna kokkärl obevakade
när de används och aldrig lämna barn utan tillsyn i närheten
av heta kokkärl. Se till att handtagen inte skjuter över kanten
på ugnen eller över en het spis/element. Handtagen på
kokkärlen är designade så att de hålls svala när de används
på hällen, men efter en längre tids användning kan dock
locket och handtaget bli varmt. Använd alltid ugnsvantar
eller en handduk när du tar ut kokkärl från en varm ugn.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

AEG A3SS Användarmanual

Typ
Användarmanual