SV62
Du kan kontrollera om kokkärlet går att använda på induktionshällen med en magnet: Om kokkärlets undersida inte är magnetisk kan det inte användas.
- Se till att botten på kastrullen inte är rispig, eftersom det kan repa spishällens yta. Kontrollera dina köksredskap.
- Placera aldrig varma kastruller eller stekpannor på kontrollpanelens yta. Den kan skadas.
Placera kokkärlen på följande sätt för bästa resultat om du använder två kokkärl samtidigt:
ANMÄRKNING:
Då du skall tillaga snabba rätter som kräver perfekt värmefördelning (till exempel pannkakor) på den dubbla kokzonen 28 cm (där sådan finns) rekommenderar vi att
du använder ett järn som inte är större än 24 cm i diameter. Vid försiktig tillagning, t ex för att smälta choklad eller smör, rekommenderar vi att du använder enkelzon
med mindre diameter.
GAMLA KASTRULLER
REKOMMENDERAD DIAMETER PÅ KASTRULLENS BOTTEN
REKOMMENDERAD PLACERING AV KOKKÄRL
EFFEKTTABELL
Effektnivå Typ av tillagning Använd nivå
(indikationen skall förstås integreras med din erfarenhet och dina tillagningsvanor)
Maxeffekt
Boost Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till kokpunkten, speciellt för vatten eller för att snabbvärma
kokvätskor
9-7
Fritera - koka
Perfekt för att bryna, starta en tillagning, fritera djupfrysta livsmedel, snabbkoka
Hög effekt
Bryna - fräsa - koka - griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter kokande, tillaga och griljera (för kortare period, 5-10 minuter)
7-5
Bryna - koka - ånga - fräsa -
griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter småkokande, tillaga och griljera (för medellång period,
10-20 minuter), förvärmning
Medeleffekt
Koka - ånga - bryna - griljera
Perfekt för att ånga, hålla rätter småkokande, tillaga och grilla (för längre period).
4-3
Koka - småkoka - koka ihop -
fräsa ihop pasta med såsen
Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk), för att
fräsa ihop pasta med såsen.
Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk)
Låg effekt 2-1
Smälta - tina - varmhålla -
fräsa ihop risotto
Perfekt för att mjukgöra smör, försiktigt smälta choklad, tina små mängder frusna livsmedel eller för
att varmhålla varmrätter (t ex såser, soppor, minestronesoppor)
Perfekt för att varmhålla nytillagade maträtter, värma risotto, och för att hålla temperaturen på
uppläggningsfat (med tillbehöret för induktion),
OFF Nolleffekt Avställningsyta
Spishällen är i stand-by eller avstängd (det kan finnas värme kvar i plattorna, detta markeras med H)
Ø
17 cm min. 28 cm max.
Ø
21 cm
Ø
15 cm min. 21 cm max.
Ø
18 cm
Ø
12 cm min. 18 cm max.
Ø
10 cm min. 14,5 cm max