74
PRAKTISKA TIPS
RENGÖRING OCH SKÖTSEL
• Tvätta frukten noggrant före urkärning.
• Du behöver inte skala dem. Du behöver bara skala frukt med tjockt (och
bittert) skal: citrusfrukter, ananas (ta bort kärnan).
• Det är svårt att extrahera juice från meloner, bananer, avokado, björnbär,
kon, auberginer och jordgubbar etc.
• Juicepressen ska inte användas för sockerrörsis eller mycket hård eller
brös frukt.
• Välj färsk, mogen frukt och grönsaker då de ger mer juice. Denna apparat
är lämplig för frukter som t.ex. äpplen, päron, apelsiner, granatäpplen,
ananas, samt grönsaker som t.ex. morötter, gurkor, tomater, rödbetor
och selleri.
• Om du använder övermogna frukter, tenderar sållet (D) att bli igensatt
fortare.
VIKTIGT:
All juice bör konsumeras omedelbart. Vid kontakt med luft oxiderar
den mycket snabbt, vilket kan ändra smaken, färgen och framför allt
näringsvärdet. Äppel- och päronjuice blir snabbt brun. Tillsätt några
droppar citronsaft för att bromsa denna missfärgning.
• Alla löstagbara delar kan rengöras i diskmaskin (A, B, C, D, F, G).
Alternativt kan delarna tvättas i varmt vatten med diskmedel. Använd
inte en slipande svamp för att göra detta.
Apparaten är lättare att rengöra om den sköljs med vatten
omedelbart efter användning och sedan rengörs helt senare.
Använd inte skursvampar, aceton, alkohol etc. för att rengöra apparaten.
• Sållet (D) måste hanteras varsamt. Undvik all felaktig hantering som kan
skada det. Byt ut sållet vid första tecken på slitage eller skada.
• Rengör motorenheten med en fuktig trasa.