89
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA
FÖRSLAG
Använd
kyldelen
uteslutande för förvaring av
färska livsmedel och frysdelen uteslutande för
förvaring av frysta livsmedel, infrysning av
färska livsmedel och tillverkning av iskuber.
Var noga med att inte täcka över eller på annat
sätt blockera kylskåpets ventilationsöppningar.
Ställ inte in glasbehållare som innehåller vätskor
i frysen, eftersom det finns risk att de
exploderar.
Förtär inte iskuber eller isglassar direkt efter att
de tagits ut ur frysen. Den låga temperaturen
kan förorsaka köldskador.
Låt inte barn leka med eller i skåpet. Barn som
ägnar sig åt sådana lekar utsätts för
kvävningsrisk och riskerar att bli instängda i
skåpet.
Förtär inte den vätska (ej giftig) som finns i
frysackumulatorerna (om sådana medföljer).
Dra alltid ut stickkontakten ur eluttaget eller
skilj skåpet från elnätet på annat sätt innan
någon typ av rengöring och underhåll görs.
Elsladden får endast bytas av en auktoriserad
servicefirma.
Ställ kylskåpet på plats och försäkra dig om att
det inte står på elsladden.
EU-försäkran om överensstämmelse
Detta kyl- och frysskåp är avsett att komma i kontakt
med livsmedel och överensstämmer med det
italienska lagdekretet D.L. 108 av den 25.01.1992
(Europadirektiv 89/109/EEG)
.
Information
Kylskåp med isobutan (R600a).
Kylmedlet isobutan är en mycket miljövänlig
naturgas, men det är mycket lättantändligt. Det är
därför av största vikt att se till att kylsystemets
ledningar inte skadas.
ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS FUNKTIONER
Kyldelen är avsedd för förvaring av färska livsmedel och drycker.
Avfrostningen av kyldelen sker helt automatiskt.
Kylskåpet är avsett att fungera i rumstemperaturer mellan +16°C och +43°C. Bästa prestationer erhålls
dock vid temperaturer mellan +18°C och +43°C.
Att sätta kylskåpet i funktion
Sätt in stickkontakten i eluttaget.
Kylskåpet sätts igång automatiskt.
Den invändiga belysningen tänds när dörren öppnas.
Användning av kylskåpet
Temperaturreglering.
För att skåpet ska fungera korrekt med bästa möjliga temperatur för livsmedelsförvaring bör temperaturen
i kyldelen och frysdelen regleras separat.
Kyldelens termostat
Vrid termostatratten till önskat läge för att reglera temperaturen i kyldelen.
Efter att skåpet har tagits i funktion tar det cirka 2 timmar innan lämplig temperatur för förvaring av
en normal mängd matvaror uppnås i kyldelen.
Fuktreglage
Vissa livsmedel, t.ex. frukt och grönsaker, blir torra när de förvaras
kallt och torrt. Grönsakslådan har korrekt temperatur och fukt för
förvaring av frukt och grönsaker. Med hjälp av fuktreglaget kan
luftflödet i grönsakslådan regleras.
När grönsaker förvaras i lådan ska reglaget vara stängt och när
lådan används för frukt ska reglaget vara öppet.
TEMPERATUR ANVÄNDNINGSNIVÅER
Miniminivå Små mängder livsmedel.
Dörren öppnas sällan.
Normalnivå Normal användning.
Maximinivå Stora mängder livsmedel.
Dörren öppnas ofta.
3sv33008.fm Page 89 Monday, December 9, 2002 4:02 PM