52
sv Användning
Användningstiden för apparaten är 10 minuter
för alla slag av frukter och grönsaker, t.ex.
morot, gurka, äpple och päron. Stäng därefter
ned matvaror. Stick aldrig in fingrarna
apparaten skonas.
Stäng av apparaten. Ställ reglaget i läge
f. Stäng inte av apparaten förrän
saften har slutat att rinna ut.
Varning!
öppnar apparaten.
Viktiga anvisningar
– -
– Om apparaten vibrerar under
igensatt eller skadad. Stäng omedelbart
inte silen mer om den är skadad!
Tömning av pressrestbehållaren
och silen
X Bild C
Ställ reglaget i läge f.
att fatta den i handtagsurtaget
att arbeta.
Töm silen om
– motornvarvtalet sjunker avsevärt,
– saften blir mer tjockflytande,
– apparaten börjar vibrera märkbart.
Rekommendation:-
ren och silen samtidigt.
Viktigt!
du genast torka bort den med en fuktig trasa.
Förberedelse av frukt och
grönsaker
Varning!
Bearbeta bara helt mogna och ej djupfrysta
frukter och grönsaker. Frukt och grönsaker
som inte är helt mogna sätter mycket
snabbt igen silen.
Skölj först frukten / grönsakerna.
Skär större frukter / grönsaker i mindre
Bearbeta bara färsk frukt och grönsaker.
skal (t.ex. ananas, meloner, apelsiner,
citrusfrukter!
vilken äppelsort som du har valt.
Ju saftigare äpplena är, desto mer
droppar citronsaft till äppelmusten,
Blad och stjälkar (t.ex. de grova
bearbetas i saftpressen.
tillredningen, eftersom smaken och
Saftpressen lämpar sig inte för att
stärkelsehaltiga frukter och grönsaker
(t.ex. sockerrör, bananer, papaya,
Saftpressning
W Risk för personskador!
och ren arbetsyta.
Sätt in stickkontakten.
Starta apparaten.
– Steg 1 är särskilt lämpligt för extra
saftiga frukter / grönsaker, t.ex.
vattenmeloner, vindruvor, tomater, gurka
och hallon.
– Steg 2
och grönsaker, t.ex. morötter.