4
FÖRVARING AV LIVSMEDEL
OCH DRYCKER
Förklaring
TEMPERERAD ZON
Rekommenderas för förvaring av
exotiska frukter, burkar, drycker, ägg,
såser, inlagda grönsaker, smör, sylt
KALL ZON
Rekommenderas för förvaring av ost,
mjölk, mejeriprodukter, delikatesser,
yoghurt
KALLASTE ZON
Rekommenderas för förvaring av
kallskuret, efterrätter.
FRUKT- OCH GRÖNSAKSLÅDA
FRYSDELSLÅDA
(EXTRA KALL ZON) Rekommenderas för
att frysa färsk/lagad mat.
FRYSLÅDOR
Anmärkning
Den grå färgen i bildförklaringen
överensstämmer inte med färgen på
lådorna
011
400010872775
PRODUKTBLAD
WWW
Produktbladet som omfattar energiförbrukningen för
denna apparat kan laddas ned från webbsidan
www.whirlpool.eu
HUR MAN FÅR TAG PÅ HANDBOKEN
ANVÄNDNING OCH SKÖTSEL
>
Ladda ned handboken Användning
och skötsel från webbsidan www.whirlpool.eu
(det går att använda denna QR-kod) genom att
uppge produktkoden.
> Eller, kontakta kundservice
KONTAKTA VÅR KUNDSERVICE
Kontaktuppgifterna finns i garantihäftet. När
du kontaktar kundservice, vänligen ange koden
som finns på produktens identifieringsskylt.
Tryckt i Italien
KYLDEL
Använd behållare av återvinningsbar
plast, metall, aluminium eller glas och
plastfolie för att slå in maten.
Förvara vätska och mat som kan avge
eller dra åt sig lukt eller smak i stängda
behållare eller täck över dem.
Om du bara har en liten mängd
matvaror att förvara i kylskåpet
rekommenderar vi att använda hyllorna
ovanför frukt- och grönsakslådan
eftersom det är den svalaste delen av
kylskåpet.
Livsmedel som avger en stor mängd
etylengas och de som är känsliga för
denna gas, såsom frukt, grönsaker och
sallad, ska alltid separeras eller slås in
för att inte minska förvaringstiden.
Till exempel ska inte tomater förvaras
tillsammans med kiwi eller kål.
Använd flaskhållaren för att undvika att
flaskor välter (finns på vissa modeller).
Förvara inte matvaror tätt intill varandra
för att tillåta att luften cirkulerar fritt.
FRYSDEL
Frysen passar utmärkt för förvaring av
fryst mat, göra iskuber och för att frysa
in färska matvaror.
Mängden färsk mat som kan frysas in
under en 24-timmarsperiod anges på
typskylten (…kg/24h).
Om du bara har en liten mängd mat att
förvara i frysen rekommenderar vi att
använda det kallaste området i din frys,
vilket är bottenområdet.