Installation och handhavande
700826 15 / 24
5.2 Handhavande
Anvisningar för användare
• Styrningarna kan placeras på olika höjder. Deras placering ska anpassas efter
GN-kantiner så att det inre utrymmet utnyttjas på ett optimalt sätt.
• Mat förpackad i behållare bör placeras på hyllor eller placeras i lämpliga GN-
behållare, placeras på styrningarna på ett sådant sätt att de är på tillräckligt
avstånd från varandra, vilket säkerställer tillräcklig luftcirkulation inuti enheten.
För små avstånd påverkar kylningseffekten negativt.
• AFör att minska förlusten av kall luft från kylrummet bör luckans öppningstid
under drift vara så kort som möjligt och luckan ska inte öppnas för ofta.
• I händelse av ett plötsligt strömavbrott, lämna inte dörren öppen så långt det är
möjligt för att undvika att kall luft förloras från kylkammaren.
• Apparaten ska aldrig lämnas utan strömförsörjning i mer än 10 minuter.
• Om apparaten är avstängd och inte används under en längre tid, rengör den
noggrant enligt beskrivningen i kapitlet ”Rengöring“ och lämna luckan öppen
för att förhindra mögelbildning.
Förvaring av mat i kylskåp
Följ dessa riktlinjer för att få bästa resultat från din enhet:
• När du laddar mat, se till att luften kan cirkulera fritt inuti enheten.
• Mat eller dryck bör först kylas till lämplig lagringstemperatur.
• Lagring av livsmedel som ännu inte kyls ned försämrar enhetens drift och kan
skada redan kylda livsmedelsprodukter. Undvik därför förvaring av mat i okylda
rum för att undvika kylning när du placerar i kylskåp.
• Förvara bara packade eller täckta livsmedel i kylskåpet.
• Förvara mat som har en specifik lukt, dvs färsk fisk, foie gras och ost i väl
förseglade behållare.
• Förvara inte bananer i kylskåpet, eftersom dessa frukter är känsliga för kyla.
Infrysning av livsmedel i frysskåpet
• Frys bara de livsmedel som är lämpliga för detta och tål låga temperaturer bra.
• Frys bara färsk mat.
• Välj rätt förpackning för varje livsmedel och packa det väl. Förpackningen får
inte släppa igenom luft eller fukt, eftersom det kan göra att den frysta produkten
torkar ut. Filmer och påsar måste vara mjuka och släta för att fästa väl vid
innehållet.