80
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA
FÖRSLAG
Använd
kyldelen
uteslutande för förvaring av
färska livsmedel och frysdelen uteslutande för
förvaring av frysta livsmedel, infrysning av
färska livsmedel och tillverkning av iskuber.
Var noga med att inte täcka över eller på annat
sätt blockera kylskåpets ventilationsöppningar.
Ställ inte in glasbehållare som innehåller vätskor
i frysen, eftersom det finns risk att de
exploderar.
Förtär inte iskuber eller isglassar direkt efter att
de tagits ut ur frysen. Den låga temperaturen
kan förorsaka köldskador.
Låt inte barn leka med skåpet eller gömma sig
inuti det. Det finns risk att lekande barn blir
instängda i kylskåpet och kvävs.
Förtär inte den vätska (ej giftig) som finns i
frysklamparna (om sådana medföljer).
Dra alltid ut stickkontakten ur eluttaget
innan någon typ av rengöring och underhåll
görs.
Elsladden får endast bytas av en auktoriserad
servicefirma.
Ställ kylskåpet på plats och försäkra dig om att
det inte står på elsladden.
Förklaring om överensstämmelse
Detta kyl- och frysskåp är avsett att komma i kontakt
med livsmedel och överensstämmer med det
italienska lagdekretet D.L. 108 av den 25.01.1992
(Europadirektiv 89/109/EEG)
.
Information
Kylskåp med isobutan (R600a).
Kylmedlet isobutan är en mycket miljövänlig
naturgas, som dock är mycket lättantändlig. Det är
därför av största vikt att se till att kylsystemets
ledningar inte skadas.
ANVÄNDNING AV KYLDELEN OCH DESS
FUNKTIONER
Kyldelen är avsedd för förvaring av färska livsmedel och
drycker.
Avfrostningen av kyldelen sker helt automatiskt.
Kylskåpet är avsett att fungera i rumstemperaturer mellan +10 °C
och +38 °C. Bästa prestationer erhålls dock vid temperaturer
mellan +16 °C och +32 °C.
Att sätta kylskåpet i funktion
Sätt in stickkontakten i eluttaget.
Kylskåpet sätts igång automatiskt.
Den invändiga belysningen tänds när dörren öppnas.
Följ anvisningarna i det medföljande produktbladet för att
reglera den invändiga temperaturen.
Observera:
Du behöver inte göra några inställningar på termostaten.
Tillverkaren har nämligen ställt in optimal
förvaringstemperatur för färska livsmedel vid en
rumstemperatur mellan +20 °C och +25 °C.
Efter att skåpet har tagits i funktion tar det cirka 2 timmar
innan lämplig temperatur för förvaring av en normal mängd
matvaror uppnås i kyldelen.
Vrid ratten (
2
) till läge
OFF
för att stänga av skåpet.
På skåp utan svaldel kan reglaget
(4)
användas för att justera
distributionen av kalluft i den nedre delen av kylskåpet.
Fig. 1
3sv33020a.fm5 Page 80 Friday, May 31, 2002 3:18 PM