6 Sättiinnerskåleniriskokaren.Kontrolleraattinnerskålenharordentligkontaktmed
värmeelementet(Bild4).
Se till att utsidan av innerskålen är torr och ren, och att det inte nns några främmande rester på
värmeelementet eller den magnetiska omkopplaren.
7 Stänglockettillriskokaren,sättinstickkontaktenivägguttagetochslåpåströmmen.
, Kokningslampantändsförattvisaattapparatenärpåslagen.(Bild5)
8 Trycknedkontrollreglagetförattstartakokningen(Bild6).
Om du inte trycker ned kontrollreglaget växlar riskokaren automatiskt till värmehållningsläge.
Kokningslampan släcks och värmehållningslampan tänds.
, Närrisetharkokatklartslocknarkokningslampanochvärmehållningslampantänds
automatiskt,vilketvisarattriskokarenharväxlatautomatiskttillvärmehållningsläge(Bild7).
9 Öppnalocketochröromrisetsåattdetinteklibbarihop(Bild8).
Gör det direkt efter att riskokaren har växlat till värmehållningsläge. Stäng sedan locket ordentligt.
Om du rör om i riset försvinner överödig ånga. På så sätt får du ufgare ris.
10 Avslutakokningenellervärmehållningslägetgenomattdrakontrollreglagetuppåt,slåav
strömmenochdrautstickkontaktenfrånvägguttaget(Bild9).
Ångkokning
1 Mätupptrebägarevattenmedmätbägarenochhällvattnetiinnerskålen.
Mängden vatten varierar beroende på den mängd mat som ångkokas.
Det tar cirka åtta minuter för tre bägare vatten att börja koka.
2 Läggmatensomskaångkokaspåettfatellerpåångbrickan.
Se till att maten ångkokas jämnt genom att sprida ut den jämnt och inte lägga den i en hög.
3 Placeraångbrickaniinnerskålen.
När du kombinerar ångkokning och riskokning lämnar du utrymme för ångbrickan när du mäter upp
riset. Ångkokningen är klar när riset har kokat klart.
4 Omduanvänderettseparatfatsätterdudetpåångbrickan.
5 Följsteg7till10iavsnittetKokaris.
, Kokningslampantändsochångkokningenpåbörjas.
, Denångkoktamatenärfärdignärriskokningsprocessenärslutförd.
6 Öppnalocketochtaförsiktigtbortdenångkoktamatenfrånfatetellerångbrickan.Använd
engrytvanteellertrasaeftersomfatetochångbrickanblirmycketvarma.
Seuppfördenhetaångan.
7 Avslutaångkokningengenomattdrakontrollreglagetuppåt,slåavströmmenochdraut
stickkontaktenfrånvägguttaget(Bild9).
Hålla maten varm
I det här läget kan du hålla riset varmt under längre tid.
När riskokningen är klar växlar riskokaren automatiskt till värmehållningsläge. Kokningslampan släcks
och värmehållningslampan tänds.
Vi rekommenderar att du inte håller riset varmt längre än tolv timmar för att bevara risets goda
smak.
Kokningslampan tänds emellanåt, vilket visar att temperaturen i riskokaren har blivit för låg och att
värmeelementet aktiverats för att värma upp riskokaren till rätt värmehållningstemperatur.
Avsluta värmehållningsläget genom att dra kontrollreglaget uppåt, slå av strömmen och dra ut
stickkontakten från vägguttaget.
SVENSKA 71