Med den här funktionen kan du ställa in en
värmelägesnivå för att steka maten. Hällen håller
vald temperatur automatiskt under stekning. När
värmelägesnivån är inställd behövs ingen manuell
temperaturjustering.
Du kan ställa in funktionen för den främre vänstra
kokzonen på hällen.
VARNING!
Använd bara laminerade kokkärl med låg
värmelägesnivå för att undvika att kokkärlen
överhettas och skadas.
För aktivera funktionen:
1. Sätt en tom kastrull på den främre vänstra kokzonen.
Använd inte lock med funktionen.
2. Tryck på
. Indikatorn ovanför symbolen tänds. Ett
värmeläge har ställts in på .
3. Ställ in det bästa värmeläget för maten du vill steka.
Titta i tabellen i avsnittet Råd och tips. Indikatorerna
ovanför symbolen börjar blinka sakta. Kokzonen
hettas upp.
4. Vänta tills kokkärlet når inställd temperatur. En
ljudsignal avges. Alla indikatorer ovanför symbolen
lyser.
5. Lägg maten och lite fett i kokkärlet.
Avaktivera funktionen:
Tryck på 0 på främre vänstra kokzonen eller tryck på
.
Ägg Värmelägesnivå
Omelett, stekta ägg 1 - 3
Äggröra 4 - 6
Fisk Värmelägesnivå
Fisklé, skpinnar, sk och skaldjur 4 - 6
Kött Värmelägesnivå
Kotlett, kycklingbröst, kalkonbröst 1 - 3
Hamburgare, köttbullar 2 - 4
Schnitzel, lé, bi medium / genomstekt, stekt korv, köttfärs 4 - 6
Blodig bi 7 - 9
Grönsaker Värmelägesnivå
Stekt potatis, rå 1 - 3
Stekt potatis, rösti 4 - 6
Grönsaker 4 - 6
Uppgifterna i tabellerna visar exempel på mat för varje värmelägesnivå. Mängden, tjockleken,
kvaliteten och temperaturen (dvs. fryst) på maten påverkar den rätta värmelägesnivån. Välj
värmelägesnivå och justering som passar dina tillagningsvanor och kokkärl bäst.
Fry Assist-funktion.