Kenwood AT512 Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

AT511 för användning
med Kitchen Machine
Chef
AT512 för användning
med Kitchen Machine
Major och Cooking Chef
innan du använder ditt
Kenwood-tillbehör
Läs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
Diska tillbehöret: se ”skötsel och
rengöring”.
Nedvändaren är utformad för att
vända ned lätta ingredienser i tyngre
blandningar som för maräng,
mousse, fruktblandningar,
sockerkakssmet och sufflé samt för
att vända ned mjöl i kaksmet. Den
ska inte användas för tunga recept
som deg, för att röra matfett och
socker eller för allt i ett-kakmix.
säkerhet
Du hittar mer information om
säkerheten i bruksanvisningen för din
köksmaskin.
så här använder du
nedvändaren
1 När köksmaskinen är avstängd sätter
du i nedvändaren och sänker ned
mixerhuvudet. Kontrollera
nedvändarens placering i skålen .
Nedvändaren ska befinna sig strax
ovanför skålens botten.
2 Om avståndet måste justeras lyfter
du upp mixerhuvudet och tar bort
tillbehöret.
Använd den medföljande
spännyckeln för att lossa fästet
tillräckligt mycket för att kunna ställa
in axeln . Om du ska sänka
tillbehöret närmare skålens botten
vrider du axeln moturs.
Om du ska höja upp tillbehöret från
skålens botten vrider du axeln
medurs. Dra åt fästet.
3 Montera tillbehöret på köksmaskinen
och sänk ned huvudet. (Kontrollera
positionen, se punkt 2.) Upprepa
stegen ovan tills tillbehöret är rätt
inställt. När du är klar med
justeringen drar du åt fästet
ordentligt.
4 För bästa resultat använder du
minimihastigheten vid nedvändning
och tittar på diagrammet för
rekommenderad hastighet.
Receptförslag finns på Kenwoods
webbplats.
53
Vik ut framsidan med illustrationerna innan du börjar läsa
Svenska
tips
Använd inte hög hastighet eftersom
låg hastighet krävs för bästa resultat.
Tillbehöret är inte avsett för att mixa
varma ingredienser, låt
ingredienserna svalna innan du
använder nedvändaren.
För bästa resultat ska du inte vispa
äggvitor eller grädde för länge –
nedvänadren kan inte röra om
blandningen ordentligt om den är för
fast.
Kör inte nedvändaren för länge, då
försvinner luften ur blandningen och
den blir för lös. Stoppa när
blandningen är tillräckligt jämn.
Alla omixade ingredienser som är
kvar på bladet eller på sidorna av
skålen ska vändas ned omsorgsfullt
med slickepotten.
skötsel och rengöring
Diska alla delar i varmt vatten med
diskmedel och torka dem sedan
grundligt.
Nedvändaren kan diskas i
diskmaskin.
service och kundtjänst
Om sladden är skadad måste den av
säkerhetsskäl bytas ut av
KENWOOD eller av en auktoriserad
KENWOOD-reparatör.
Om du behöver hjälp med:
med tillbehöret eller
service eller reparationer
Kontakta återförsäljaren där du köpte
apparaten.
Konstruerad och utvecklad av
Kenwood i Storbritannien.
Tillverkad i Kina.
VIKTIG INFORMATION FÖR
KORREKT BORTSKAFFNING AV
PRODUKTEN I
ÖVERENSSTÄMMELSE MED EU-
DIREKTIV 2002/96/EG.
När produktens livslängd är över får den
inte slängas i hushållssoporna. Den kan
överlämnas till lokala myndigheters
avfallssorteringscentraler eller till en
återförsäljare som ger denna service.
När du avfallshanterar en
hushållsmaskin på rätt sätt undviker du
de negativa konsekvenser för miljön
och hälsan som kan uppkomma vid
felaktig avfallshantering. Du möjliggör
även återvinning av materialen vilket
innebär en betydande besparing av
energi och tillgångar.
54
55
diagram över rekommenderade mängder – Chef-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Sockerkaka Visp Ägg 3 9 Max 4–5 minuter Vispa ägg och socker tills
blandningen är tjock, ljus och
krämig.
Nedvändare Mjöl 85 g 250 g Min 2–8 minuter
Total mängd 350 g 1 kg
Suffléer Visp Ägg 2 6 Max 1 min
Nedvändare Total mängd 300 g 900 g Min 1 min
När du tillsätter mjölet ska du
placera det på ett
bakplåtspapper och vika sidan
till en strut. Tillsätt mjölet i
omgångar till blandningen på
lägsta hastighet. Det här kan ta
upp till åtta minuter så ha
tålamod och vänta tills allt mjöl
har blandats in innan du tillsätter
mer.
Vispa ned en fjärdedel av de
vispade äggvitorna på hastighet
3 innan du vänder ned resten av
äggvitorna.
56
diagram över rekommenderade mängder – Chef-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Fruktblandningar Visp Grädde 125 ml 600 ml Max
1–2 minuter max
Nedvändare Fruktpuré 80 g 400 g Min 1–2 minuter
Chokladmousse Visp Total mängd 600 g 1,5 kg Max 2
1
2 minuter
Nedvändare Min
Macarooner Visp Total mängd 400 g 900 g Max 1 min
Nedvändare Min
Tillsätt den smälta chokladen i
blandningen och vänd ned allt på
en gång. Vänd ned äggvitorna i
omgångar.
* Informationen ovan är enbart vägledande uppgifter och varierar beroende på exakt recept och vilka ingredienser som bearbetas.
Äggstorlek som används i diagrammet = medium (53 g–63 g).
57
diagram över rekommenderade mängder – Major-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Sockerkaka Visp Ägg 3 12 Max 4–5 minuter Vispa ägg och socker tills
blandningen är tjock, ljus och
krämig.
Nedvändare Mjöl 85 g 320 g Min 2–8 minuter
Total mängd 350 g 1,3 kg
Suffléer Visp Ägg 2 10 Max 1 min
Nedvändare Total mängd 300 g 1,6 kg Min 1 min
När du tillsätter mjölet ska du
placera det på ett
bakplåtspapper och vika sidan
till en strut. Tillsätt mjölet i
omgångar till blandningen på
lägsta hastighet. Det här kan ta
upp till åtta minuter så ha
tålamod och vänta tills allt mjöl
har blandats in innan du tillsätter
mer.
Vispa ned en fjärdedel av de
vispade äggvitorna på hastighet
3 innan du vänder ned resten av
äggvitorna.
58
diagram över rekommenderade mängder – Major-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Fruktblandningar Visp Grädde 125 ml 1 l Max 1–2 minuter
Nedvändare Fruktpuré 80 g 670 g Min 1–2 minuter
Chokladmousse Visp Total mängd 600 g 2 kg Max 2
1
2 minuter
Nedvändare Min
Macarooner Visp Total mängd 400 g 1,6 kg Max 1 min
Nedvändare Min
Tillsätt den smälta chokladen i
blandningen och vänd ned allt på
en gång. Vänd ned äggvitorna i
omgångar.
* Informationen ovan är enbart vägledande uppgifter och varierar beroende på exakt recept och vilka ingredienser som bearbetas.
Äggstorlek som används i diagrammet = medium (53 g–63 g).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131

Kenwood AT512 Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för