Kenwood AT511, AT512 Bruksanvisning

  • Hej! Jag är en AI-chatbot som är tränad för att hjälpa dig med Kenwood AT511 Bruksanvisning. Jag har redan gått igenom dokumentet och kan ge dig klara och enkla svar.
AT511 för användning
med Kitchen Machine
Chef
AT512 för användning
med Kitchen Machine
Major och Cooking Chef
innan du använder ditt
Kenwood-tillbehör
Läs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
Diska tillbehöret: se ”skötsel och
rengöring”.
Nedvändaren är utformad för att
vända ned lätta ingredienser i tyngre
blandningar som för maräng,
mousse, fruktblandningar,
sockerkakssmet och sufflé samt för
att vända ned mjöl i kaksmet. Den
ska inte användas för tunga recept
som deg, för att röra matfett och
socker eller för allt i ett-kakmix.
säkerhet
Du hittar mer information om
säkerheten i bruksanvisningen för din
köksmaskin.
så här använder du
nedvändaren
1 När köksmaskinen är avstängd sätter
du i nedvändaren och sänker ned
mixerhuvudet. Kontrollera
nedvändarens placering i skålen .
Nedvändaren ska befinna sig strax
ovanför skålens botten.
2 Om avståndet måste justeras lyfter
du upp mixerhuvudet och tar bort
tillbehöret.
Använd den medföljande
spännyckeln för att lossa fästet
tillräckligt mycket för att kunna ställa
in axeln . Om du ska sänka
tillbehöret närmare skålens botten
vrider du axeln moturs.
Om du ska höja upp tillbehöret från
skålens botten vrider du axeln
medurs. Dra åt fästet.
3 Montera tillbehöret på köksmaskinen
och sänk ned huvudet. (Kontrollera
positionen, se punkt 2.) Upprepa
stegen ovan tills tillbehöret är rätt
inställt. När du är klar med
justeringen drar du åt fästet
ordentligt.
4 För bästa resultat använder du
minimihastigheten vid nedvändning
och tittar på diagrammet för
rekommenderad hastighet.
Receptförslag finns på Kenwoods
webbplats.
53
Vik ut framsidan med illustrationerna innan du börjar läsa
Svenska
tips
Använd inte hög hastighet eftersom
låg hastighet krävs för bästa resultat.
Tillbehöret är inte avsett för att mixa
varma ingredienser, låt
ingredienserna svalna innan du
använder nedvändaren.
För bästa resultat ska du inte vispa
äggvitor eller grädde för länge –
nedvänadren kan inte röra om
blandningen ordentligt om den är för
fast.
Kör inte nedvändaren för länge, då
försvinner luften ur blandningen och
den blir för lös. Stoppa när
blandningen är tillräckligt jämn.
Alla omixade ingredienser som är
kvar på bladet eller på sidorna av
skålen ska vändas ned omsorgsfullt
med slickepotten.
skötsel och rengöring
Diska alla delar i varmt vatten med
diskmedel och torka dem sedan
grundligt.
Nedvändaren kan diskas i
diskmaskin.
service och kundtjänst
Om sladden är skadad måste den av
säkerhetsskäl bytas ut av
KENWOOD eller av en auktoriserad
KENWOOD-reparatör.
Om du behöver hjälp med:
med tillbehöret eller
service eller reparationer
Kontakta återförsäljaren där du köpte
apparaten.
Konstruerad och utvecklad av
Kenwood i Storbritannien.
Tillverkad i Kina.
VIKTIG INFORMATION FÖR
KORREKT BORTSKAFFNING AV
PRODUKTEN I
ÖVERENSSTÄMMELSE MED EU-
DIREKTIV 2002/96/EG.
När produktens livslängd är över får den
inte slängas i hushållssoporna. Den kan
överlämnas till lokala myndigheters
avfallssorteringscentraler eller till en
återförsäljare som ger denna service.
När du avfallshanterar en
hushållsmaskin på rätt sätt undviker du
de negativa konsekvenser för miljön
och hälsan som kan uppkomma vid
felaktig avfallshantering. Du möjliggör
även återvinning av materialen vilket
innebär en betydande besparing av
energi och tillgångar.
54
55
diagram över rekommenderade mängder – Chef-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Sockerkaka Visp Ägg 3 9 Max 4–5 minuter Vispa ägg och socker tills
blandningen är tjock, ljus och
krämig.
Nedvändare Mjöl 85 g 250 g Min 2–8 minuter
Total mängd 350 g 1 kg
Suffléer Visp Ägg 2 6 Max 1 min
Nedvändare Total mängd 300 g 900 g Min 1 min
När du tillsätter mjölet ska du
placera det på ett
bakplåtspapper och vika sidan
till en strut. Tillsätt mjölet i
omgångar till blandningen på
lägsta hastighet. Det här kan ta
upp till åtta minuter så ha
tålamod och vänta tills allt mjöl
har blandats in innan du tillsätter
mer.
Vispa ned en fjärdedel av de
vispade äggvitorna på hastighet
3 innan du vänder ned resten av
äggvitorna.
56
diagram över rekommenderade mängder – Chef-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Fruktblandningar Visp Grädde 125 ml 600 ml Max
1–2 minuter max
Nedvändare Fruktpuré 80 g 400 g Min 1–2 minuter
Chokladmousse Visp Total mängd 600 g 1,5 kg Max 2
1
2 minuter
Nedvändare Min
Macarooner Visp Total mängd 400 g 900 g Max 1 min
Nedvändare Min
Tillsätt den smälta chokladen i
blandningen och vänd ned allt på
en gång. Vänd ned äggvitorna i
omgångar.
* Informationen ovan är enbart vägledande uppgifter och varierar beroende på exakt recept och vilka ingredienser som bearbetas.
Äggstorlek som används i diagrammet = medium (53 g–63 g).
57
diagram över rekommenderade mängder – Major-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Sockerkaka Visp Ägg 3 12 Max 4–5 minuter Vispa ägg och socker tills
blandningen är tjock, ljus och
krämig.
Nedvändare Mjöl 85 g 320 g Min 2–8 minuter
Total mängd 350 g 1,3 kg
Suffléer Visp Ägg 2 10 Max 1 min
Nedvändare Total mängd 300 g 1,6 kg Min 1 min
När du tillsätter mjölet ska du
placera det på ett
bakplåtspapper och vika sidan
till en strut. Tillsätt mjölet i
omgångar till blandningen på
lägsta hastighet. Det här kan ta
upp till åtta minuter så ha
tålamod och vänta tills allt mjöl
har blandats in innan du tillsätter
mer.
Vispa ned en fjärdedel av de
vispade äggvitorna på hastighet
3 innan du vänder ned resten av
äggvitorna.
58
diagram över rekommenderade mängder – Major-modeller
Recepttyp Redskap Ingredienser Minsta Största
Rekommenderad
Ungefärlig Tips
kvant. kvant. Hastighet tid (för
nedvändning
om inget
annat anges)
Fruktblandningar Visp Grädde 125 ml 1 l Max 1–2 minuter
Nedvändare Fruktpuré 80 g 670 g Min 1–2 minuter
Chokladmousse Visp Total mängd 600 g 2 kg Max 2
1
2 minuter
Nedvändare Min
Macarooner Visp Total mängd 400 g 1,6 kg Max 1 min
Nedvändare Min
Tillsätt den smälta chokladen i
blandningen och vänd ned allt på
en gång. Vänd ned äggvitorna i
omgångar.
* Informationen ovan är enbart vägledande uppgifter och varierar beroende på exakt recept och vilka ingredienser som bearbetas.
Äggstorlek som används i diagrammet = medium (53 g–63 g).
/