20
För att undvika kontaminering av maten, följ nedanstående instruktioner
• Om dörren öppnas under långa perioder kan det medföra en markant ökning
av temperaturen i apparatens utrymmen.
• Rengör ytor som kan komma i kontakt med mat och åtkomliga
dräneringssystem regelbundet.
• Förvara rått kött och rå fisk i lämpliga behållare i kylskåpet, så att dessa inte
kommer i kontakt med eller droppar på andra livsmedel.
• Fack med två stjärnor är lämpliga för förvaring av förfryst mat, förvaring och
tillverkning av glass och iskuber.
• Fack med en, två eller tre stjärnor är inte lämpliga för frysning av färsk mat.
Ordning Fack TYP Måltemperatur
[°C]
Lämplig mat
1 Kylskåp +2 ≤ +8 Ägg, lagad mat, förpackad mat, frukt
och grönsaker, mejeriprodukter, tårtor,
drycker och annan mat som inte är
lämplig för frysning.
2 (***)* –
frys
≤ –18 Fisk, skaldjur och kött
(rekommenderad tid är 3 månad –
näringsämnen och smak minskar över
tid), lämplig för fryst, färsk mat.
3 *** – frys ≤ –18 Fisk, skaldjur och kött
(rekommenderad tid är 3 månader –
näringsämnen och smak minskar över
tid). Inte lämplig för frysning av färsk
mat.
4 ** – frys ≤ –12 Fisk, skaldjur och kött
(rekommenderad tid är 2 månader –
näringsämnen och smak minskar över
tid). Inte lämplig för frysning av färsk
mat.
5 * – frys ≤ –6 Fisk, skaldjur och kött
(rekommenderad tid är 1 månad –
näringsämnen och smak minskar över
tid). Inte lämplig för frysning av färsk
mat.