Välkommen till BODUM
®
!
Grattis! Du är nu stolt ägare till en CHOCOLATIÈRE chokladmixer
från BODUM
®
.
GÖRA MJÖLKCHOKLAD
1. Häll mjölk i en kastrull och värm den. Låt den inte koka!
2. Bryt mörk choklad i bitar. Vi rekommenderar 100 g/3.5 oz choklad till
1 liter/34 oz mjölkchoklad. Vill du, så kan du ändra chokladmängden.
TIPS: Ju mindre chokladbitar, desto snabbare löser de upp sig i
mjölken. Du kan även riva chokladen.
3. Häll chokladbitarna i glaskruset (C) och fyll på varm mjölk, men inte
över MAX-markeringen (D).
I MIKRON: Häll chokladbitarna i glaskruset och fyll på mjölk upp till
MAX-markeringen. Ställ in glaskruset utan lock i mikron.
Varning! Locket tål inte att mikras.
4. Lägg på locket (B) på kruset. Vrid locket så att pipen täcks (b).
5. Håll fast handtaget på kruset med ena handen och knoppen (A) med
andra. Dra knoppen upp och ned med jämna tag (a).
Propellervridningen (E) gör så att choklad och mjölk blandar sig.
När du fått chokladen att blanda sig ordentligt med mjölken, så
vrider du locket tills pipen är öppen igen. Nu kan du njuta av den
färdiga mjölkchokladen.
VARNING! Ställ inte glaskruset direkt på spisplattan när du värmer.
TIPS: Du kan även göra annat att dricka med din CHOCOLATIÈRE.
Förutom snabbkaffe och -te kan du även köra pulver för t.ex. iste eller
-kaffe.
RENGÖRING
Alla CHOCOLATIÈRE-delar går att maskindiska.
17
BRUKSANVISNING
05_10676_CHOCOLATIÈRE_IFU.qxp 6.6.2007 10:04 Uhr Seite 17