6
Kyldel
B
eroende på modell kan produkten vara försedd med den speciella avdelningen “Noll grader” som är
idealisk för förvaring av färskt kött och färsk fisk.
Varning: Rengör inte kylskåpets tillbehör i diskmaskin.
Anmärkning: Temperaturen i kyl- och frysdelen kan påverkas av rumstemperaturen, hur ofta dörrarna
öppnas och produktens placering. Ställ in temperaturerna med hänsyn tagen till dessa faktorer.
Anmärkning: I mycket fuktiga förhållanden kan kondens bildas i kyldelen, särskilt på glashyllorna. I detta
fall rekommenderar vi att du stänger vätskebehållare (t.ex. en kärl med buljong), slår in matvaror med hög
vattenhalt (t.ex. grönsaker) och sätter på fläkten, om produkten har en sådan.
Borttagning av frukt- och grönsakslåda (beroende på modell)
Dra ut lådan så långt det går, lyft upp den något och ta sedan ut den.
För att förenkla urtagningen av frukt- och grönsakslådan kan det vara nödvändigt att tömma (och eventuellt
avlägsna) de två nedre dörrhyllorna och därefter fortsätta med att ta ut lådan.
Fläkt och antibakteriefilter och luktfilter (beroende på modell)
Fläkten ger en jämn fördelning av temperaturen i avdelningarna, vilket därmed ger en bättre
livsmedelsförvaring och en reducering av överflödig fukt. Blockera inte ventilationsområdet. Fläkten kan
sättas på och stängas av manuellt (se Snabbguide). När den är aktiverad arbetar den när så behövs.
Frysdel
Modell med separat frysdel
Frysdelen är avsedd för förvaring av frysta livsmedel (under den tid som anges på förpackningen)
och för infrysning av färska livsmedel. På typskylten anges den mängd färska livsmedel som kan frysas in
under ett dygn (24 timmar). Arrangera de färska livsmedlen i infrysningsutrymmet i frysdelen (se
Snabbguide) och lämna tillräckligt med utrymme runt matförpackningarna så att luften kan cirkulera fritt.
Det är tillrådligt att du inte fryser in mat igen som har börjat tina. Det är viktigt att slå in maten på ett sätt
som förhindrar intrång av vatten, fukt och kondens.
Tillverkning av isbitar
Fyll isbrickan (om tillgänglig) till 2/3 med vatten och lägg in den i frysdelen. Använd aldrig vassa eller
spetsiga föremål för att avlägsna isen.
Borttagning av lådor (beroende på modell)
Dra ut lådorna så långt det går, lyft upp dem något och ta sedan ut dem.
För att skapa mer utrymme kan frysdelen användas utan lådor.
Se till att dörren stänger ordentligt när matvarorna har lagts tillbaka på
gallren/hyllorna.
Modeller med en intern produktavdelning
I frysdelen kan du också frysa in färska livsmedel. På
typskylten anges den mängd färska livsmedel som kan frysas in
under ett dygn (24 timmar).
Infrysning av färska livsmedel:
• Arrangera livsmedlen på gallret, i förekommande fall (figur 1), eller
direkt på botten i avdelningen (figur 2).
• Lägg livsmedlen i mitten av avdelningen utan att de kommer
i kontakt med redan infryst mat, och håll ett avstånd på cirka 20 mm
(figur 1 och 2).
Figur 1
Figur 2