2
Electrolux 818 39 01-00/1
Säkerhetsinformation
S
Din nya kyl/frys kan ha andra funktioner jämfört
med ditt gamla skåp.
Läs noga igenom anvisningarna, så du snabbt lär dig
hur ditt nya skåp fungerar och ska skötas. Spara
bruksanvisningen, den måste finnas med om skåpet
säljs eller överlåts till annan person.
Användning
· Skåpet är avsett för förvaring av matvaror för
normalt hushållsbruk enligt denna
bruksanvisning.
· Förvara aldrig explosiva gaser eller vätskor i
kyl- eller frysutrymme. De kan sprängas och
skada person och egendom.
· Låt inte vassa föremål komma i kontakt med
kylsystemet bakom och i nuti skåpet. Punkteras
kylsystemet förstörs skåp och matvaror.
· Förvara inte kolsyrade drycker, flaskor och
burkar av glas i frysutrymme, då
glasförpackningarna kan gå sönder.
· Skåpet är tungt. Skåpets kanter och utskjutande
metalldelar på skåpets baksida kan vara vassa.
Var försiktig då skåpet flyttas. Använd handskar.
Barn
· Håll uppsikt över små barn så att de inte kommer
åt skåpets inredning eller reglage.
Skrotning av gamla skåp
Kontakta Elkretsen AB eller återförsäljaren för att få reda på var du kan lämna produkten för skrotning och
återvinning. Du kan också gå in på www.el-kretsen.se för att ta reda på närmaste inlämningsställe.
När det gäller kyl- och frysprodukter skall du kontakta din kommun för att få reda var du kan lämna in
produkten för skrotning och återvinning.
Stäng av ditt gamla skåp och dra ur stickkontakten. Kapa anslutningssladden så nära skåpet som möjligt. Ta
bort dörren innan skåpet skrotas så att lekande barn inte kan bli innestängda i skåpet.
Se till att inte skada kylsystemet i det gamla skåpet. Isoleringen och kylsystemet kan i nnehålla ämnen som
bryter ned ozonlagret.
Ditt nya skåp är helt fritt från ämnen som bryter ned ozonlagret. Läs mer om ditt nya skåp och miljön i
avsnittet "Råd och tips".
Sy
olen på p
odu
en elle
e
allage
ange
a
p
odu
en in
efå
han
e
as so
hushållsavfall. Den
skall i stället lämnas in på uppsamlingsplats för återvinning av el- och elektronikkomponenter. Genom att
säkerställa att produkten hanteras på rätt sätt bidrar du till att förebygga eventuellt negativa miljö- och hälso-
effekter som kan uppstå om produkten kasseras som vanligt avfall. För ytterligare upplysningar om återvin-
ning bör du kontakta lokala myndigheter eller sophämtningstjänst eller affären där du köpte varan.
Innehållsförteckning
S
Säkerh etsinformation 2.............
Skrotning av gamla skåp 2.....................
Innehållsfö rteckning 2...............
Beskrivning av kyl/frysen 3..........
Knappar och vred 3...........................
Innan skåpet startas för första
gången 3...........................
Att använda kylskåpet 4.............
Starta kylen och ställ in rätt temperatur 4.........
Temperaturen i kylskåpet 4....................
Att mäta temperaturen 4.......................
Avstängning 4...............................
Inredning 4.................................
Att an vän d a frysskåpet 5............
Starta frysen och ställ in rätt temperatur 5.........
Temperaturen i frysskåpet 5....................
Avstängning 5...............................
Larm och övriga funktione r 5...................
Infrysning 5.................................
Lämplig förvaringstid 6.......................
Inredning 6.................................
Upptining 6.................................
Råd och tips 6......................
Så kan du spara energi 6.......................
Miljövänlig användning 6......................
Skåpet och miljön 7..........................
Skötsel och rengöring 7.............
Tag bort ventilationsgallret 7...................
Rengöring 7.................................
Avfrosta frysskåpet 7.........................
Avfrosta kylskåpet 8..........................
Byte av lampa 8.............................
Om skåpet inte ska anvä ndas 8..................
Vid längre semester eller bortavaro 8..............
Om något inte fungerar 8............
Service och reservdelar 9......................
Konsumentkontakt 10..........................
Reklamation 10...............................
Teknisk information 10...............