4
Användning och skötsel
Användning av apparaten
Första användningen
Vänta minst två timmar efter installationen innan du ansluter apparaten till elnätet. När stickkontakten har satts in i
vägguttaget sätts kylskåpet automatiskt i funktion. De idealiska förvaringstemperaturerna har ställts in på fabriken.
När kylskåpet slås på tar det 4–6 timmar innan det uppnår korrekt förvaringstemperatur. Placera det antibakteriella ltret med
lukthämmande eekt i äkten enligt anvisningarna på förpackningen (i förekommande fall). Om en ljudsignal hörs betyder
det att temperturlarmet har utlösts: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet.
Kylskåpsdel och förvaring av mat
Kyldelen passar för förvaring av färska livsmedel och drycker. Avfrostning av kyldelen sker automatiskt. Under automatisk
avfrostning förekommer vattendroppar på kyldelens bakre panel. Avfrostningsvattnet leds till ett dräneringshål och samlas
sedan upp i en behållare där det förångas.
Obs: Omgivningstemperaturen, hur ofta dörrarna öppnas och apparatens placering kan påverka den invändiga temperaturen i de två
utrymmena. Ställ in temperaturen baserat på dessa faktorer. Om omgivningen är mycket fuktig kan kondens bildas i kyldelen, framför allt
på glashyllorna. Vi rekommenderar att du stänger behållare som innehåller vätskor (t.ex. buljong), slår in produkter med hög vattenhalt
(t.ex. grönsaker) och slår på äkten (nns på vissa modeller). Alla lådor, dörrhyllor och hyllor kan tas bort.
Ventilation
Ventilationsluften möjliggör en bättre temperaturfördelning inuti facken och därmed en bättre förvaring av maten och
minskning av överskottsfuktighet. Täpp aldrig till ventilationsområdet.
Förvaring av färska matvaror och drycker
Livsmedel som avger en stor mängd etylengas (äpplen, aprikoser, päron, persikor, avokado, kon, plommon, blåbär, meloner,
bönor) och de som är känsliga för denna gas, såsom frukt, grönsaker och sallad, bör alltid separeras eller lindas in för att inte
minska hållbarhetstiden. Till exempel ska inte tomater förvaras tillsammans med kiwi eller kål. Förvara inte matvaror tätt intill
varandra för att tillåta att luften cirkulerar fritt. Använd behållare av återvinningsbar plast, metall, aluminium eller glas och
plastfolie för att slå in maten.
Om du bara har en liten mängd matvaror att förvara i kylskåpet rekommenderar vi att använda hyllorna ovanför frukt- och
grönsakslådan eftersom det är den svalaste delen av kylskåpet. Förvara vätska och mat som kan avge eller dra åt sig lukt eller
smak i stängda behållare eller täck över dem. Använd askhållaren för att undvika att askor välter (nns på vissa modeller).
**
Förklaring
TEMPERERAD ZON
Rekommenderas för förvaring av exotiska
frukter, burkar, drycker, ägg, såser, inlagda
grönsaker, smör, sylt
KALL ZON
Rekommenderas för förvaring av ost, mjölk,
mejeriprodukter, delikatesser, yoghurt
KALLASTE DELEN
Rekommenderas för förvaring av kallskuret,
efterrätter, kött och sk
FRUKT- OCH GRÖNSAKSLÅDA
**
För modeller med ”0 ° ZONE”-fack är den
"kallaste zonen" den som markeras på bilden