29
ANVÄNDNING
1. Sätt stickproppen i vägguttaget.
2. Tryck på strömställaren för att starta motorn, släpp upp den för att slå av.
3. Vrid hastighetsreglaget till önskad hastighet (min – max).
• Använd mixerskaftet på hög hastighet.
• Använd vispen på låg hastighet för att arbeta ihop ingredienserna och växla sedan till hög
hastighet för att blanda.
• När du använder hackkniv på låg hastighet blir ingredienserna mer grovhackade medan en
hög hastighet ger mera finfördelade ingredienser.
• Använd hackkniven med några sekunders intervall så att ingredienserna inte bearbetas för
mycket.
• Använd vispskivan på låg eller medelhög hastighet – bearbeta inte för länge.
• Använd skivan på låg eller medelhög hastighet.
• disc.
Tillbehör Maximal drifttid Paus
Mixerskaft 10 sekunder 10 sekunder
Visp 3 minuter 3 minuter
Hackkniv 30 sekunder 30 sekunder
Vispskiva 90 sekunder 90 sekunder
Skiva 15 sekunder 15 sekunder
MIXERSKAFTET
• Med mixerskaftet kan du i stort sett göra det som du gör med en vanlig mixer men det går
snabbare och du sparar disk – du kan blanda, mosa och göra puré och du behöver inte byta
kastrull eller skål vid tillagningen.
• Se bara till att vilket tillredningskärl du än använder står på en fast och plan yta och håll fast
det med din fria hand så att det inte kan ändra läge på arbetsytan.
• Sänk inte ned mixerskaftet längre än till den översta delen av den raka mixerskaftdelen.
• Håll knivbladet i horisontellt läge vid ytan när mixerskaftet används för varma vätskor så att
ingen vätska stänker upp utanför skålen/kastrullen/tillbringaren.
• Slå inte på strömmen förrän knivbladet är nere i tillbringaren.
• Slå av strömmen innan du lyfter knivbladet från tillbringaren.
VISPEN
Rent allmänt kan man säga att mixerskaftet kan ersätta en handmixer och vispen kan ersätta en
ballongvisp – men det är mixerhandtaget som gör arbetet i stället för armmusklerna.
• Skjut in vispen i botten av visphållaren.
• När du vill ta bort vispen kan du helt enkelt bara dra ut den från botten av visphållaren.
• Sänk inte ned vispen över botten av visphållaren.
MED KANNAN
• Använd hacktillbehöret för att sönderdela ingredienserna.
• Använd visptillbehöret för att vispa grädde, röra ägg och vispa samman ägg och socker.
1. Skjut in tillbehörshållaren i den översta delen av vispskivan /hackkniven tills den klickar på
plats.
2. Sätt ned tillbehörshållaren över drivaxeln i mitten av kannan.
3. Sätt locket mot kannan och vrid det till vänster så att det låses på plats.
4. Sätt mixerhandtaget på locket och vrid det till höger.
5. Sätt matarbrickan på inmatningsröret.
6. Tillsätt ingredienserna genom inmatningsröret och för ned dem med hjälp av inmataren.
bruksanvisning (Svenska)