18
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du
överlåter apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
A VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
1 Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt
och av personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental
förmåga eller med bristande erfarenhet och kunskap, om
personerna i fråga är under uppsikt och har fått anvisningar om
hur apparaten fungerar och om de har förstått vilka risker som
användningen kan medföra.
•Barn ska inte leka med apparaten.
•Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn, såvida
de inte är över 8 år och är under uppsikt.
•Håll apparat och elkabel utom räckhåll för barn under 8 år.
2 Anslut inte apparaten genom en extern timer eller ärrkontroll.
3 Bröd kan brinna. Använd inte apparaten nära eller under
lättantändligt material (t.ex. gardiner).
h Apparatens utsida blir varm.
4 Tag ut och töm smulbrickan. Rengör med en fuktig trasa, torka
torrt och ställ sedan tillbaka brödrosten.
5 Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren,
serviceombud eller någon med liknande kompetens för att
undvika skaderisker.
L Sänk inte ned apparaten i någon vätska.
6 Rosta inte och återvärm inte heller bröd med smör på eller bröd som är söndersmulat eller
sönderrivet.
7 Om brödet fastnar, dra ur sladden, låt apparaten kallna och ta sedan försiktigt bort brödet.
8 Använd inte apparaten för några andra ändamål än sådana som beskrivs i denna
bruksanvisning.
9 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
endast för hushållsbruk
U FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Ställ in maximal rostningsgrad (6). Använd apparaten utan bröd för att härda de nya
värmeelementen. Det luktar kanske lite, men det betyder ingenting. Se bara till att rummet är
väl ventilerat.
T ROSTA BRÖD
1 Placera brödrosten upprätt på en stadig, jämn och värmeisolerad yta.
2 Sätt stickproppen i vägguttaget.
3 Vrid rostningsreglaget till önskat läge (1 = lättrostat, 6 = mörkrostat).
4 Lägg brödet i rostningsfacket (maximal brödtjocklek är 29 mm).
5 Tryck ned spaken fullständigt.