50
SV
PRAKTISKA TIPS
• Fyll aldrig skålen som används för att blanda eller vispa till mer än
2/3 för att undvika spill. FIGUR 4
• Beredningen måste minst täcka den nedre delen av stavmixerns axel
för att blandningen ska bli bra.
• Ta bort ben och brosk från köttet innan du lägger det i skålen.
• Låt tilllagad mat svalna en stund innan du lägger det i skålen.
• För berhaltiga livsmedel (purjolök, selleri, sparris osv.), rengör
mixerfoten regelbundet under användning samtidigt som du följer
säkerhetsföreskrifterna för isärtagning och rengöring.
• För fruktberedningar, skär först upp frukten och ta sedan bort alla
kärnor.
• Använd inte hårda livsmedel i apparaten som t.ex. kaebönor, isbitar,
socker, spannmål och choklad.
• Använd inte mixerfoten eller vispen i hackskålen.
RECEPT
• Majonnäs – Mixerfot, 10 sekunder på hastighet 2
Häll i 1 äggula, 1 msk senap, 1 msk vinäger, salt och peppar i den
graderade bägaren (H) och börja sedan blanda ingredienserna
gradvis, häll i 0,25 liter matolja samtidigt som du rör stavmixern
uppåt och nedåt.
• Vegetarisk soppa – Mixerfot, 30 sekunder på hastighet 2
Koka 500 g potatis, 400 g morötter, 1 purjolök, salt och peppar i 1,8
liter vatten.
Blanda ingredienserna.
• Pannkakssmet – Visp, 60 sekunder på hastighet 1
200 g mjöl, en nypa salt, 0,5 liter mjölk, 40 g smält smör, 3 ägg.
• Chantillykräm – Visp, 2 minuter på hastighet 2
200 g kyld creme fraiche, 40 g orsocker.