23
SE
används kan rullas upp med kabelvindan på
maskinens botten.
•Vidtillverkningenkontrollerasattallamaskiner
fungerar felfritt. På grund av detta kan t.ex.
vatten rester ha blivit kvar. Spola igenom maskinen
två gånger med maximal vattenmängd utan filter
och malda kaebönor för att rengöra den.
•Förattduskakunnanjutaavkaetpåbästasättoch
enkelt kunna använda maskinen, har den utrustats
med olika funktioner. Dessa funktioner förklaras
nedan.
3. Kaffetillredning
•Försäkradigomattmaskinenharanslutitstill
strömförsörjningen.
•Öppnalockettillvattentanken.
•Fyllvattentankenmedönskadmängdkalltvatten
med kannan. Med hjälp av nivågraderingen på
tanken kan du mäta upp önskat antal koppar.
Symbol med liten kopp = ca 85 ml kae per kopp,
symbol med stor kaekopp = ca 125 ml kae per
kopp.
•Stänglocketpåvattentankenochställkannanmed
stängt lock i maskinen.
•Öppnadensvängbaralterhållaren åt vänster.
•VecklautettMelitta
®
-filter 1x4
®
med hjälp av de
präglade kanterna och placera det i filterhållaren.
Tryck ner filtret i filterhållaren för hand så att det
placeras korrekt.
•Hällmaletkaeiltret.Doseraefteregensmak.
Vi rekommenderar 6 g kae per stor kopp.
•Svängtillbakalterhållareninimaskinen.
•Sättpåmaskinen. Maskinen börjar brygga kae.
•Maskinenstängeravsigautomatisktefter15 minuter.
Detta förhindrar onödig strömförbrukning och
sparar energi. Maskinen kan självklart stängas av
manuellt när som helst.
•Droppstoppet förhindrar att kaet efterdroppar
när du avlägsnar kannan från maskinen.
4. Att använda termoskannan
•Detbryggdakaetytergenomdencentrala
ventilen i kannans isolerade lock.
•Föratthällauppkae,tryckpåförslutningsspaken.
•Taavlocketgenomattheltenkelttryckapå
förslutningarna på sidan samtidigt som du lyfter upp
locket .
5. Rengöring och skötsel
Utvändig rengöring
•Maskinhusetochtermokannansyttredelarkan
rengöras med en mjuk, fuktig trasa.
•Densvängbaralterhållarenärlöstagbar och tål
maskindisk.
•Termokannanskasköljasavmedvarmtvattenefter
varje användningstillfälle. Kaefläckar som är svåra
att få bort kan avlägsnas med Melitta
®
-produkten
"Perfect Clean Accessories". Använd inga vassa eller
hårda föremål vid rengöring av kannan, eftersom
glashöljet kan skadas.
Avkalkning
Beroende på vattnets hårdhet kan maskinen kalka
igen med tiden. Därmed ökar även maskinens
strömförbrukning eftersom kalklagret i värmeelementet
förhindrar att värmeenergi överförs till vattnet på ett
optimalt sätt. För att undvika skador måste maskinen
kalkas av regelbundet.
Avkalkningsprocessen omfattar 2 steg som måste
genomföras fullständigt.
1. Avkalkning
•Doseraavkalkningsvätskanenligttillverkarens
uppgifter och häll i vattentanken. Vi rekommenderar
„Melitta
®
Anti Calc Filter Café Machines“.
•Sättpåmaskinenochföljanvändningsanvisningarna
från tillverkaren av avkalkningsmedlet.
•Näravkalkningsvätskanharsköljtsigenommaskinen
helt ska maskinen genast stängas av.
2. Spolning
•Eftersteg1 måste maskinen sköljas igenom med
nytt vatten. Därtill ska maskinen fyllas med maximal
vattenmängd efter en kort avsvalningstid
(ca två minuter).
•Sättpåmaskinenochlåtvattnetsköljasigenomhelt.
Stäng sedan av maskinen direkt.
•Upprepasköljningenengångtill.
6. Avfallshantering
•Maskinersommärktsmeddennasymbol
följer de europeiska riktlinjerna för WEEE
(Waste Electrical and Electronic Equipment).
•Elektriskamaskinerhörintetillhushållsavfallet.
Kassera maskinen på ett miljövänligt sätt på lämpliga
återvinningsstationer.
•Förpackningenäravråmaterialochkanåtervinnas.
Återlämnadentillkretsloppetförråmaterial.