SV10
Den här funktionen låter dig tillaga i två zoner precis som en enda utökad zon. Den är perfekt för ovala, rektangulära
och långsträckta kokkärl med minsta basdimension på 32 x 14 cm. Den ställer in samma effektnivå för de två zonerna
och gör det möjligt att ändra den genom att bara trycka på "-" eller "+" på ett av de två värmereglagen.
VIKTIGT: Det finns inget värmeelement i mellan de två runda värmarna.
COMBI COOK-värmarna är dimensionerade för att vara tillräckligt nära för att möjliggöra en jämn värmefördelning inuti långpannor
och tillräckligt avstånd för att använda dem som två separata zoner.
Funktionens aktivering
För att aktivera COMBI COOK-funktionen, sätter du på hällen och trycker samtidigt på de två kontrollerna "-" eller "+" i zonerna som
visas på bilden: de två displayerna visar nivå "5" och båda punkterna bredvid nivånumret som lyser indikerar att funktionen är
aktiverad.
Inställning av effektnivån
Om du vill ändra effektnivån trycker du på "-" eller "+" kontrollen av en av de två områdeskontrollerna.
Visningsmeddelande
När funktionen är aktiverad, blinkar de två effektnivådisplayer för att varna för att COMBI COOK funktionen är PÅ.
Funktionens inaktivering
För att inaktivera Combi cook-funktionen, upprepa aktiveringsproceduren.
I fall är det nödvändigt att stänga av kokzonen under tiden COMBI COOK är aktiv, trycker du samtidigt på kontrollerna "-" och "+" på en av de två värmarna. Displayer
visar "0" och efter 10 sekunder "-" kommer att visas.
COMBI COOK FUNCTION
EFFEKTTABELL
Effektnivå Typ av tillagning Använd nivå
(indikationen skall förstås integreras med din erfarenhet och dina tillagningsvanor)
Maxeffekt
Kokning Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till kokpunkten, speciellt för vatten eller för att snabbvärma
kokvätskor
9-7
Fritera - koka
Perfekt för att bryna, börja laga mat, steka frysta produkter, snabbkokning
Hög effekt
Bryna - fräsa - koka - grilla
Idealisk för att bryna, bibehålla en hög kokpunkt, matlagning och grillning (kortvarig, 5-10 minuter)
7-5
Bryna - koka - ånga - fräsa -
grilla
Idealisk för att bryna, bibehålla en låg kokpunkt, matlagning och grillning (medellång, 10-20
minuter), förvärme
Medeleffekt
Koka - stuva -
fräsa - grilla
Perfekt för att stuva, upprätthålla en mild kokning, matlagning och grillning (lång varaktighet).
4-3
Koka - sjuda - koka ihop - fräsa
ihop pasta med såsen
Idealisk för långvarig matlagning (ris, såser, stekar, fisk) med vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk),
för att göra pastan krämig.
Perfekt för långkok (volymer på mindre än en liter: ris, såser, grytor, fisk) med vätska
(t.ex. vatten, vin, buljong, mjölk)
Låg effekt 2-1
Smälta - tina -
hålla maten varm -
göra risotton krämig
Perfekt för att smälta smör, försiktigt smälta choklad, tina små produkter och hålla nylagad mat varm
(t.ex. såser, soppor, minestrone)
Perfekt för att hålla nylagad mat varm, röra om i risotto och hålla serveringsfat varma
(med tillbehör som passar till induktionshällar),