CMD + SHIFT CLICK TO CHANGE COPY CMD + SHIFT CLICK TO CHANGE COPY
144
TIPS FÖR BRA RESULTAT
Snabbtips
• Om du blandar drycker med is bör du
börja med KROSSA IS ( ) och sedan
avsluta med VÄTSKA ( ) för att få en
jämnare konsistens.
• Is direkt från frysen krossas bättre än is
som delvis har smält.
• Mindre iskuber kan hackas eller krossas
snabbare än stora iskuber.
• För de flesta blandningar av ingredienser
börjar man att HACKA ( ) för att blanda
alla ingredienser väl. Öka sedan vid behov
till en högre hastighet.
Hur...
• Om du önskar kan du ta bort ingrediens-
måttet från locket för att tillsätta vätskor
eller iskuber medan blendern HACKA ( )
eller MIXA ( ).
• Stoppa blendern innan du för ner redskap
i kannan. Använd en slickepott eller liknande
för att blanda ingredienserna, men endast
när blendern är avstängd. Stick aldrig ner
några redskap såsom slickepottar i kannan
när blenderns motor går.
Upplösa smaksatt gelatin: Häll kokande
vatten i kannan och tillsätt gelatin. Kör
blendern i läget VARM MAT ( ) tills gelatinet
har lösts upp, ca 10–30 sekunder. Tillsätt
sedan övriga ingredienser.
Om du vill göra smulor av kakor, kex
eller bröd: Bryt kakor, kex eller bröd
i 4 cm stora bitar. Lägg bitarna i kannan.
I läget PULS ( ) täcker du över och kör
pulsfunktionen några gånger, ca 3 sekunder
i taget, tills du får önskad konsistens.
Om du vill göra finare smulor för pajer
och desserter: Bryt kakor, kex eller bröd
i 4 cm stora bitar och lägg dem i kannan.
I läget PULS ( ) täcker du över och kör
pulsfunktionen några gånger tills du får
önskad konsistens, ca 20–30 sekunder.
Hacka frukt och grönsaker:
Lägg 475 ml frukt- eller grönsaksbitar
i kannan. Sätt på locket, använd PULS-
FUNKTIONEN ( ) och VÄTSKA ( ),
några gånger, ca 2 till 3 sekunder åt gången
tills du fått önskad konsistens.
Göra fruktpuré: Placera 475 ml konserverad
eller kokad frukt i kannan. Tillsätt 2 till
4 matskedar (30 till 60 ml) fruktjuice eller
vatten för varje 240 ml frukt. Sätt på locket
och MOSA ( ) under ca 5 till 10 sekunder.
Göra grönsakspuré: Placera 475 ml
konserverade eller kokta grönsaker i kannan.
Tillsätt 2 till 4 matskedar (30 till 60 ml)
buljong, vatten eller mjölk för varje 240 ml
med grönsaker. Sätt på locket och MOSA
( ) under ca 10 till 20 sekunder.
Göra köttpuré: Lägg kokt tärnat mört
kött i kannan. Tillsätt 3 till 4 matskedar
(45 till 60 ml) buljong, vatten eller mjölk för
varje 240 ml med kött. Sätt på locket och
HACKA ( ) under 10 sekunder. Stoppa
blendern och skrapa kannans sidor. Sätt på
locket och MOSA ( ) under ytterligare
ungefär 10 till 20 sekunder.
Röra ut klumpar i spad: Om du får
klumpar i såser eller i spad kan du hälla
såsen eller spadet i kannan. Sätt på locket
och MIXA ( ) tills den är jämn vilket tar
ungefär 5 till 10 sekunder.
Blanda mjöl och vätska till redningar:
Placera mjöl och vätska i kannan. Sätt på
locket och MIXA ( ) tills den är jämn
vilket tar ungefär 5 till 10 sekunder.
Bereda en vit sås: Häll mjölk, mjöl och
eventuellt salt i kannan. Sätt på locket och
MIXA ( ) tills allt är väl blandat vilket
tar ungefär 5 till 10 sekunder. Häll ut i en
kastrull och koka som vanligt.
Göra smoothies: Häll i vätskor och frysta
ingredienser i kannan först och lägg sedan
andra ingredienser ovanpå. Täck över och kör
i läget KROSSA IS ( ) i 10 till 15 sekunder,
och därefter i läget
VÄTSKA
( ) i 10 till
15 sekunder efter önskemål.
TIPS FÖR BRA RESULTAT
SKÖTSEL OCH RENGÖRING
W10724234B_09_SV.indd 144 10/8/14 4:38 PM