3
SV
- När du är klar med
matlagningen, öppna
produktens lucka försiktigt för
att gradvis släppa ut den varma
luften eller ångan innan du
öppnar helt. Blockera inte
ventilationsöppningarna.
- Använd ugnsvantar för att ta
ut kokkärl och tillbehör, och se
noga till att inte vidröra
värmeelementen.
- Placera inte brandfarliga
material i eller nära produkten.
Om produkten sätts på av
misstag kan materialet fatta eld.
- Använd inte mikrovågsugnen
för att värma mat eller vätskor
i lufttäta behållare.
Trycket ökar i behållaren och
den kan explodera eller orsaka
annan skada när den öppnas.
- Använd inte din
mikrovågsugn för att torka
textilier, papper, kryddor,
örter, trä, blommor, frukt eller
andra brännbara material.
Brand kan uppstå.
- Lämna inte produkten utan
tillsyn, särskilt när du använder
papper, plast eller andra
brännbara material under
tillagningen. Papper kan förkolna
eller brinna och vissa plaster kan
smälta när de används vid
uppvärmning av mat.
- Använd bara behållare som är
lämpliga för användning i
mikrovågsugn.
- Vätskan kan bli överhettad till
en temperatur över
kokpunkten utan att det syns
att den kokar. Det nns då risk
att den heta vätskan plötsligt
kokar över.
- Använd inte mikrovågsugnen
för fritering eftersom oljans
temperatur inte kan kontrolleras.
- När du har värmt en
nappaska eller en
barnmatsburk ska du alltid
kontrollera temperaturen och
röra om innan barnet äter. Ta
av lock och nappar innan
maten värms.
- Om alkoholhaltiga drycker
används vid matlagningen
(t.ex. rom, konjak, vin), tänk på
att alkohol avdunstar vid höga
temperaturer. Därför nns det
risk för att dessa alkoholångor
fattar eld när de kommer i
kontakt med det elektriska
värmeelementet.
- Använd inte mikrovågsugnen
för att tillaga eller värma upp
hela ägg, med eller utan skal,
eftersom de kan explodera
även efter att uppvärmningen
har avslutats.