- Kylavdelning: Förvara tropiska frukter,
konservburkar, drycker, ägg, såser, pickles, smör,
sylt, ost, mjölk, mejeriprodukter, yoghurt. Du kan
också förvara pålägg, desserter, kött och fisk,
ostkaka, färsk pasta, gräddfil, pudding och mjukost.
Frukt- och grönsakslåda längst ned i
kylavdelningen: Förvara grönsaker och frukter
(utom tropiska frukter).
Kylavdelning: Förvara endast kött och fisk i den
kallaste lådan
- Frysavdelning:
Lämplig för infrysning av matvaror från
rumstemperatur och för förvaring av fryst
mat eftersom temperatur
en fördelas jämnt i
hela avdelningen. Inköpt fryst mat har ett
utgångsdatum som anges på förpackningen.
Detta datum tar hänsyn till typen av mat som
förvaras och därför ska detta datum observeras.
Färska matvaror bör förvaras under följande
tidsperioder: 1-3 månader för ost, skaldjur, glass,
skinka/korv, mjölk, färska vätskor: 4 månader för
stekar eller kotletter (nötkött, lammkött,
griskött): 6 månader för smör eller margarin,
fågel (kyckling, kalkon): 8-12 månader för frukter
(utom citrus), grillat kött (nötkött, griskött,
lammkött), grönsaker. Utgångsdatumet som
anges på matförpackningar måste observeras.
Förvara livsmedel enligt ovanstående punkter för
bästa konservering under den längsta perioden för
att undvika matavfall. För att undvika
kontaminering av matvaror, observera följande:
– Öppning av dörren under långa perioder kan
orsaka en signikant ökning av temperaturen i
produktens avdelningar.
– Rengör regelbundet ytor som kan komma
i kontakt med matvaror och åtkomliga
dräneringssystem.
– Rengör vattentankar om de inte har använts
på 48 timmar, spola vattensystemet som är
anslutet till en vattenförsörjning om vatten inte
har tappats på 5 dagar.
– Förvara rått kött och rå sk i lämpliga behållare
i kylskåpet, så att varorna inte droppar på eller
kommer i kontakt med andra matvaror.
I konvertibla utrymme bör lagring vara som följd:
+10 °C: lagra vitt vin
+4 °C: förvara grönsaker och frukter (utom
tropiska frukter)
0 °C: förvara endast kött och sk
Alla börvärden under noll: förvara frysta
matvaror som för frysavdelningen
– Tvåstjärniga avdelningar för fryst mat är
lämpliga för förvaring av förfryst mat, förvaring
eller tillverkning av glass och iskuber.
– Frys inte in färska matvaror i en-, två- eller
trestjärniga avdelningar.
– Om kylskåpet ska lämnas tom under en lång period:
stäng av, avfrosta, rengör, torka och lämna dörren
öppen för att undvika att mögel bildas inuti produkten.
INSTALLATION
Produkten måste hanteras och installeras av
två eller er personer - risk för personskador.
Använd skyddshandskar under uppackning
och installation- risk för skärskador.
Installation, inklusive vattenförsörjning
(i förekommande fall) och elektriska
anslutningar samt reparationer måste utföras
av en kvali
cerad tekniker. Reparera inte och byt
inte ut någon del av produkten såvida inte detta
uttryckligen anges i användarhandboken. Håll
barn på säkert avstånd från installationsplatsen.
När produkten har packats upp, kontrollera
att den inte har skadats under transporten.
Ihändelse av problem, kontakta återförsäljaren
eller närmaste Kundtjänst. Efter installation
måste förpackningsmaterialet (plast,
frigolitdelar, etc.) förvaras utom räckhåll för barn
- risk för kvävning. Produkten måste kopplas loss
från elnätet före alla installationsmoment - risk
för elektriska stötar. Under installation, se noga
till att produkten inte skadar nätkabeln - risk för
brand eller elektriska stötar. Aktivera produkten
endast när installationen har slutförts.
Var försiktig så att golvet (t.ex. parkett)
inte skadas när produkten yttas. Installera
produkten på ett golv eller stöd som är starkt
nog att bära produktens vikt, och på en plats
som är lämplig för produktens storlek och
användning. Se till att produkten inte står nära
en värmekälla och att de fyra fötterna är stabila
och har kontakt med golvet. Justera dem efter
behov och kontrollera att produkten är i våg med
ett vattenpass. Vänta minst två timmar innan du
sätter på produkten, detta för att säkerställa att
köldmedelskretsen är fullt eektiv.
VARNING: När produkten ställs på plats, se till
att nätkabeln inte fastnar eller skadas.
VARNING: För att undvika säkerhetsrisker
på grund av instabilitet måste placering eller
xering av produkten utföras enligt tillverkarens
instruktioner. Det är förbjudet att placera
produkten på ett sådant sätt att metallslangen
till en gasugn, metallgasrör eller vattenrör, eller
elektriska ledningar har kontakt med kylskåpets
bakre vägg (kondensorspole).
För att säkerställa adekvat ventilation, lämna
ett fritt utrymme på båda sidor och över
produkten. Avståndet mellan produktens baksida och
väggen bakom produkten bör vara minst 50mm för
att undvika kontakt med heta ytor. Enminskning av
detta utrymme ökar produktens energiförbrukning.
Om det är nödvändigt att byta dörrarna,
kontakta Technical Assistance Center.
En ”godkänd” enkel backventil eller någon annan
inte mindre eektiv förebyggande anordning
för motströmning som ger åtminstone
vätskekategori två skydd mot återflöde ska
monteras vid anslutningspunkten (-en) mellan
vattentillförseln och utrustningen eller apparaten. ”
171