20
SV
Effektiv förvaring av livsmedel
• Förvara frysta livsmedel eller kylvaror i slutna
behållare.
• Kontrollera utgångsdatum och etiketter
(förvaringsanvisningar) innan livsmedel förvaras i
apparaten.
• Förvara inte livsmedel för länge (längre än 4
veckor) i apparaten om de är känsliga för låga
temperaturer.
• Ställ in kyl- eller frysvaror i kylen/frysen direkt
efter inköp.
• Förvara rått kött och rå fisk i lämpliga
förvaringsfack så att de inte kommer i kontakt
med eller att vätska från dem droppar ner på
annan mat.
• Undvik att frysa om livsmedel som har tinats. Om
man fryser om upptinat livsmedel kommer det att
försämra dess smak och näringsvärde.
• Omslut inte och förvara inte grönsaker med
tidningspapper. Trycksvärta och andra främmande
ämnen kan smutsa ned och förorena livsmedlet.
• Överfyll inte apparaten. Kall luft kan inte cirkulera
effektivt om apparaten är överfull.
• Om du ställer in en för låg temperatur kan
livsmedlet frysas. Ställ inte in en lägre temperatur
än vad som krävs för att livsmedlet ska förvaras
korrekt.
• Om apparaten har kylfack, förvara inte grönsaker
och frukt med högre fuktighetshalt i kylfacket, då
de kan förfrysas på grund av den låga
temperaturen.
Maximal fryskapacitet
• Express frysfunktionen kommer att ställa in frysen
på maximal fryskapacitet.
• Detta tar vanligtvis upp till 24 timmar och stängs
av automatiskt.
• Om maximal fryskapacitet ska användas, så
måste express frys sättas på sju timmar före
produkten placeras i frysfacket.
Maximal förvaring
• Sätt i samtliga lådor för att säkerställa bästa
möjliga luftcirkulation.
• Om stora mängder mat lagras, ska alla
fryslådor tas ur apparaten och maten ska
staplas direkt på fryshyllornas frysfack.
ANMÄRKNING
• Töm lådorna på livsmedel innan de tas ur.
Använd sedan lådornas handtag och dra ut dem
försiktigt. Risk för personskador föreligger.
• Tänk på att sätta in lådorna i rätt position, då de
kan ha olika form.